نگارعلی – یکی از صنایعی که بیشترین آسیب را از شیوع این بیماری دیده است صنعت هواپیمایی کشورهای دنیا است چرا که این صنایع هوایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری باید پروازهای خود را به یکی از پر جمعیت ترین کشورهای دنیا متوقف می کردند و این اتفاق به معنای کاهش تعداد زیادی از پروازها است به طوری که تخمین زده می شود درآمد خطوط بین المللی هواپیمایی طی این جریان نزدیک به ۲۹.۳ میلیون دلار کاهش پیدا کند و در این بین خطوط هوایی که در چین مستقر هستند و پروازهای مستقیم به این کشور دارند بیشترین آسیب را از این اتفاق می بینند و تخمین زده می شود این چند خط هواپیمایی نزدیک به ۱۲.۸ میلیارد دلار کاهش درآمد را تجربه کنند.
خطوط هوایی چین قبل از شیوع بیماری کرونا سومین خطوط هوایی پر رفت و آمد دنیا بوده است اما با شیوع این بیماری جایگاه چین در این فهرست به رتبه ۲۵ نزول پیدا کرده است و تخمین زده می شود که ترافیک خطوط هوایی نزدیک به ۴.۷ درصد کاهش پیدا کند.
فرودگاه هایی که بیشترین تاثیر را از این اتفاق می گیرند فرودگاه های ایالت متحده آمریکا هستند به طوری که در حال حاضر فرودگاه های شهرهای نیویورک، لس آنجلس، سان فرانسیسکو و در سایر کشورها فرودگاه های تورنتو و گوام بیشترین کاهش مسافر را تجربه می کنند.
در اروپا نیز فرودگاه های شهرهای لندن، مسکو، پاریس، فرانکفورت، آمستردام و استانبول بیشترین کاهش مسافر را تجربه می کنند و در این بین در آسیا فرودگاه های اکثر کشورهای آسیا تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفته اند و با کاهش شدید مسافر مواجه اند.
یکی از بزرگترین بحران هایی که چین در حال حاضر با آن مواجه است کنترل قیمت محصولات خوراکی است و به گفته کارشناسان ویروس کرونا در حال امتحان کردن چین است تا ببیند این کشور می تواند غذای ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیتش را در طول این بحران تامین کند یا خیر و احتکار در انبارهای این کشور نیز یکی از بزرگترین مشکلاتی است که دولت چین با آن مواجه است.
چین در حال حاضر تمام نیرویش را به کار گرفته است تا بتواند صادرات غذا به شهرهای ووهان و شانگهای را ادامه دهد اما در این وضعیت با ابتلا ۱۷ هزار مرغ به آنفولانزا بحران دیگری در دل بحران درست شده است و غذا رسانی را در چین سخت تر کرده است.
در کنفرانس روز دوشنبه گذشته که در این شهر برگزار شد گفته شده است که حجم سبزیجاتی که به شهر ووهان چین صادر می شود نزدیک به ۶۰ هزار تن است و در مقابل حجم گوشت خوک فریز شده ای که به این شهر صادر می شود ۱۰ هزار تن است.
یکی از مقامات مسئول این کشور در خصوص پر هزینه ترین اقدام علیه ویروس کرونا گفته است که اقدامات بهداشتی و پیشگیری های لازم پر هزینه ترین ها برای دولت بوده است.
چین از سال ۲۰۰۳ به چرخه اقتصاد جهانی راه پیدا کرد به طوری که محصولات غول های تکنولوژی سایر کشورهای دنیا در این کشور ساخته می شوند و در حال حاضر ۱۶ درصد رشد داخلی اقتصاد جهانی وابسته به چین است و این کشور با حجم زیادی از متقاضیانی که در درون خودش دارد می توان بازار تقاضا فلزات، خودرو و حتی کالاهای لوکس را دستخوش تغییرات جدی قرار دهد.
یکی از مسائلی که باعث می شود ویروس کرونا نسبت به ویروس سارس در سال ۲۰۰۸ آسیب زا تر باشد جهانی سازی اقتصاد جهانی است به گونه ای که در حال حاضر مرزهای ملی نسبت به سال های گذشته از اهمیت کم تری برخوردارند و کشورهای دنیا بسیار به یکدیگر وابسته تر هستند.
یکی دیگر از بحران هایی که در حال حاضر گریبان گیر بانک های جهانی است بدهی آن ها است به گونه ای که تا کنون در هیچ بحران مالی بدهی این بانک ها بالاتر از این حد نبوده است و استفاده زیاد از منابع این بانک ها می تواند آسیب های جبران ناپذیر بر اقتصاد جهانی وارد کند.
صنعت خودروسازی دنیا یکی دیگر از آسیب پذیر ترین صنایع طی شیوع بیماری کرونا است به طوری که بسیاری از شرکت های خودروسازی بزرگترین نمایندگی های خود را که در شهرهای کشور چین و خصوصا ووهان واقع شده است تعطیل کردند به گونه ای که تولیدات شرکت های خودروسازی هوندا، هیوندای، جنرال موتورز، رنو، تویوتا و فولکس واگن نزدیک به ۱۵ درصد کاهش یافته است.
بازار برندهای لوکس نیز یکی از آسیب پذیرترین ها در طی این اتفاقات بوده است چرا که بیشترین تقاضا این بازارها از طریق شهروندان چینی برطرف می شود و این در حالی است که این برندها مانند برند باربری مجبور شده است ۶۴ نمایندگی اش در این کشور را تعطیل کند.
اما در این بین یکی از بزرگترین مشکلاتی که بازارهای تقاضا جهانی با آن مواجه اند کمبود تجهیزات برای ساخت گوشی های هوشمند است چرا که در حال حاضر بزرگترین تولید کننده تراشه های گوشی های همراه دچار بحران تعطیلی کارخانه هایش شده است و کمپانی ها نگران اند که با بحران کمبود تجهیزات مواجه شوند البته این نگرانی ها فقط برای کارخانه های تولید گوشی های همراه نیست بلکه اکثر صنایع بزرگ دنیا مثل صنایع تولید لوازم خانگی و یا خودروسازی ها با بحران کمبود تجهیزات مواجه اند.
اقتصاددانان بر این باورند اگر در همین موقعیت شیوع ویروس کرونا کاهش یابد و این بیماری روند مثبتی در پیش بگیرد نتیجه آن تنها یک ضربه زودگذر به اقتصاد چین است که قابل جبران خواهد بود اما اگر روند مبتلایان همین طور بالا رود و کارخانه ها بازگشایی نشوند صدمات جبران ناپذیری به بار می آید.
در حال حاضر در کنار چین ویروس کرونا در دیگر کشورهای دنیا مثل ایران و ایتالیا با شدت بیشتری شایع شده است ولی شیوع این بیماری در این کشورها نمی تواند مانند چین اقتصاد جهانی را دگرگون کند اما بی تاثیر نیز نخواهد بود و در ایتالیا با قرنطینه شدن شهرها احتمال تعطیلی کارخانه های خودروسازی در این کشور بسیار بالا است و در ایران نیز اگر چنین اتفاقی بیافتاد و کارخانه ها تعطیل شوند و چرخه اقتصادی از کار بیافتاد شاهد کاهش رشد اقتصاد جهانی موثر از خاموش شدن چرخه اقتصادی سایر کشور ها خواهیم بود.
اما پس از چین و ایران کشور کره جنوبی یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات دیجیتال و خودرو ها در رتبه سوم پر تلفات ترین کشورها در برابر بیماری کرونا بوده است و از کار افتادن چرخه های اقتصادی این کشور نیز در کاهش روند رشد اقتصاد جهانی بی تاثیر نخواهد بود.
۲۲۳۲۲۷