به گزارش سینماسینما، نشست رسانهای فیلم سینمایی «روز صفر» با حضور سعید ملکان کارگردان، ساعد سهیلی، امیر جدیدی و مهدی قربانی بازیگر، علی قاضی مدیر فیلمبرداری، میثم مولایی تدوینگر و برخی عوامل فیلم با اجرای فرزاد حسنی در پردیس ملت برگزار شد.
ملکان در ابتدای نشست درباره اینکه چرا برای فیلم اول خود چنین سوژهای را انتخاب کرده است، گفت: طرح فیلمنامه بر اساس واقعیت و توسط آقای اصفهانی بود و در طول راه ما را همراهی کردند. قرار بود بنیاد سینمایی فارابی در این فیلم مشارکت کند و چند روز مانده به فیلم پشیمان شد و ما مجبور شدیم بین دوستان هزینه را تقسیم کنم و هنوز هم به برخی دوستان بدهکارم. تا الان حدود ۸ میلیارد تومان هزینه فیلم شده است.
وی درباره حضور نداشتن شخصیت زن در فیلم گفت: در بخش اول فیلم شخصیت زنی به نام کارول داریم اما در بخش دوم، عین واقعیت بود و زنی وجود نداشت.
ملکان درباره استفاده از موسیقی انتخابی گفت: هنوز آهنگساز ما مشغول کار است و موقتاً از موسیقی انتخابی استفاده کردیم تا فیلم را به جشنواره برسانیم.
وی درباره ادعای یکی از رسانهها مبنی بر اغراقآمیز بودن شخصیت قهرمان فیلم گفت: ما آنقدر که در این زمینهها تجربه نکردهایم و فیلم نساخته ایم، اغراق آمیز به نظر میآید اما در تمام دنیا موضوع رایجی است.
سهیلی هم با سلام و علیک به زبان بلوچی آغاز کرد و گفت: خوشحالم بعد از دو سال به سینما بازگشتم. وقتی نقش عبدالمالک ریگی توسط آقای ملکان پیشنهاد شد، برایم جالب بود نقش او را بازی کنم، اینکه چه میشود یک دستفروش و سی دی فروش به اینجا میرسد.
جدیدی هم گفت: نقشی که بازی کردم هم توانایی فیزیکی نیاز داشت هم فنی، توانایی فیزیکی برایم جالب بود تا خودم را محک بزنم.
سهیل دانش اشراقی طراح صحنه هم گفت: اکثر صحنهها در ایران ساخته شده است و باید از جلوههای ویژه فیلم تشکر کنم که به ما کمک شایانی کردند.
امیر ملک پور طراح لباس هم گفت: تجربه شبی که ماه کامل شد را داشتم و با توجه به جغرافیایی که در آن بزرگ شدم و منابعی که در اختیار داشتم، لباسها را طراحی کردم.
*بهترین فیلم جشنواره امسال از نظر فراستی
در میانه نشست مسعود فراستی منتقد مشهور سینما خود را به سالن نشست رساند و گفت: روز صفر بهترین فیلم جشنواره امسال است و به سینما ایران تبریک میگویم.
وی ادامه داد: این فیلم اولین فیلم ملی و امنیتی است و همه بازیگران آن درجه یک بودند و به خاطر نریشن آخر این فیلم نیز از سعید ملکان (نویسنده) تشکر میکنم.
تدوینگر فیلم در پایان نشست یادآور شد: قطعا تعریف منتقدان از فیلم خوشایند است اما برخی منتقدان نسبت به نظرات آقای فراستی موضع دارند، موضوعی که پارسال سر «۲۳ نفر» هم تجربه کردم. از منتقدان خواهش میکنم فارغ از این موضوع فیلم ما را نقد کنند.
پوریا ذوالفقاری منتقد سینما هم در این نشست گفت: در فضایی که پروژههای سینمایی خلاصه داستان خود را لو نمیدهند، رفتن سراغ فیلمی که همه از پایان آن خبر دارند، ریسک است. اما فیلم تا پایان کشش همراه کردن مخاطب را دارد و جذاب از آب درآمده است.
قربانی دیگر بازیگر فیلم هم گفت: از کودکی با آقای ملکان کار کردم و ایشان را پدر خودم در سینما میدانم. درباره لهجه بلوچی هم فیلمهایی از ریگی دیدم و به کمک دوستان تمرین کردم، به نظرم ساده بود.
ملکان درباره اینکه چرا نوجوان فیلم عملیات انتحاری انجام نمیدهد، گفت: معمولا افراد برای انجام عملیات انتحاری ۲ نفر هستند و اگر فردی که جلیقه به تن دارد شک کند، فرد دوم با ریموتی که دارد، دکمه انفجار را میزند. اما در فیلم میبینیم که فرد همراه نوجوان او را تنها میگذارد.
وی در پاسخ به اینکه چرا مأمور امنیتی نشانههای توکل به خدا را همراه ندارد، گفت که این نظر قابل احترام است.
ملکان همچنین پذیرفت روی حذف دیالوگ آخر فیلم فکر کند. وی گفت: البته که این دیالوگ سفارشی نبود و اگر قرار باشد ما بخاطر هر اتفاقی فیلمنامه خود را تغییر دهیم که اصلا نمیتوان فیلم ساخت.
جدیدی هم درباره مونولوگ آخر خود گفت: این جملات را دوست دارم، چون کاراکتر من کاملا عاشق ایران است و در همه حال به فکر کشورش است.
ملکان درباره انگیزه خود از ساخت این فیلم گفت: دوست داشتم آدمهایی که برای آرامش و امنیت ما بدون نام در حال فعالیت هستند، بگوییم ما به یادتان هستیم. ضمن اینکه هر کسی که برای مردم کار میکند، بابت فعالیتش طلبکار نباشد.
وی همچنین اذعان کرد در برلین دوربینهایمان توسط برخی عوامل فیلم دزدی شد.
منبع: خبرگزاری فارس