، علی مطهری نماینده مجلس دهم در کافه خبر خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که باز شدن فضای سیاسی باید از کجا شروع شود، گفت : اینجا قوه قضاییه نقش خیلی مهمی دارد. این که یک نفر انتقادی کرده است و سریع برای او کیفرخواست صادر میکنند و یکدفعه میگویند ۵ سال زندان، خیلی کار زشتی است. الان ما خیلی افراد را داریم که بابت انتقاد، ۳ سال زندان یا ۵ سال زندان را برایشان در نظر گرفتهاند. آدم با خودش فکر میکند اینها یعنی چه؟ در حالی که او انتقاد و نظرش را گفته است. اینها باید درست شود. مشکل ما بیشتر در قوه قضاییه است که به راحتی افراد را به تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی محکوم میکنند و زمانی که نگاه میکنید که چه گفتهاند، میبینید یک حرفهای معمولی گفتهاند. این همان اختناق است، یعنی کسی نمیتواند حرف بزند.
>>>بیشتر بخوانید:
مطهری: نباید در عالم رویا و تخیلات باشیم که بخواهیم آمریکا را نابود کنیم
او ادامه داد: همچنین ما تناقضی در کل نظام میبینیم. از طرفی میبینیم که خود رهبری میگویند «ممکن است کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، او باید بتواند حرفش را بزند» ولی کسی هم که حرفی میزند توسط کاسههای داغتر از آش سریع بازداشت میشود. من نمیفهمم که این تناقض برای چیست؟ این ترسیدن از منتقد و مخالف اصلا معنی ندارد، در حالی که اگر آزاد باشد هیچ مشکلی برای کشور و نظام پیش نمیآید و حتی تاثیر حرفش کم میشود. ما قبلا افرادی را داشتیم که اعلامیههای تند میدادند. بعد از چندبار بازداشت کمکم نظام بگیر و ببند این افراد را رها کرد. بعد از مدتی مشاهده کردیم با اینکه حرفهایشان را میزدند ولی توجه مردم به آنها کم شد. متاسفانه این رویه برخورد با منتقدان که در دوره آقای صادق لاریجانی بسیار زیاد بود، هنوز در دوره آقای رئیسی ادامه دارد. آقای صادق لاریجانی فکر بستهای داشت. با وجود آنکه در دوره آقای رئیسی فضا کمی بازتر شده اما ما هنوز شاهد این هستیم که افراد را به خاطر انتقاد و اظهارنظر احضار و بازداشت میکنند. اینها معنی ندارد.
مطهری گفت: اگر کسی نظری دارد، حتی اگر مخالف نظر رهبری باشد، باید حرفش را بزند. آنها حتی کاری به میزان تاثیر کار فرد هم ندارند. مثلا کسی در یک جمع ۲۰ نفری حرفی زده است و مخالف نظر رسمی نظام است یا حتی توهین کرده است. فکر نمیکنند که اینجا ۲۰ نفر شنیدند و تمام شده است. او را میگیرند، میبرند و بازپرسی و کیفرخواست صادر میکنند؛ در حالی که حرفهای فرد بازداشت شده چندان تاثیری نداشته و اصلا نیاز به این کارها نبوده است. شبیه داستان ستار بهشتی که در وبلاگ خودش انتقادی کرده بود. او را بازداشت میکنند و مورد ضرب و شتم قرار میدهند و در نهایت او با وجود داشتن بنیه قوی فوت میکند. بعد زمانی که ما در مجلس از پلیس فتا سوال کردیم که چرا این جوان را گرفتید و به قتل رساندید، مگر چند نفر وبلاگ او را میدیدند؟ پلیس فتا در جواب گفت که او در روز ۸ بازدید کننده داشته است!
او گفت: بعد غربیها میگویند که ایران حقوق بشر را رعایت نمیکند. بعضی از انتقادهایی که غربیها در زمینه حقوق بشر به ما میکنند، درست است. ما گاهی کارهایی میکنیم که نباید انجام دهیم. من یک وقتی به آقای جواد لاریجانی که معاون حقوق بینالملل قوه قضاییه بود و در مجامع بینالمللی شرکت میکرد، گفتم که شما وقتی به این مجامع میروید و آنها انتقاد میکنند که ایران مثلا ۲۳ مورد نقض حقوق بشر داشته است و شما میدانید که مثلا ۳ مورد آن درست است، آنها را بپذیرید و عذرخواهی کنید و بگویید که بقیهاش درست نیست، نه اینکه بگویید کار ما نقص ندارد و استکبار جهانی میخواهد ما را تضعیف کند. اتفاقا من از نماینده خودمان در سازمانهای بینالمللی مستقر در ژنو پرسیدم که آیا اگر ما این گونه بگوییم بهتر نیست؟ مثلاً دو مورد را که درست است قبول کنیم و بگوییم که اشتباه کردیم و ماموران ما نباید شکنجه میکردند. او گفت اگر این گونه بگوییم خیلی بهتر است، کشورهای دیگر همین کار را میکنند. اما ما همیشه میگوییم که همه کارهایمان درست است و کار ما نقص ندارد چون ما جمهوری اسلامی هستیم پس نمیشود که اشتباه کرده باشیم. حتی درحکومت علی علیهالسلام هم اشتباه میشد که حضرت مثلا استاندار را عوض میکرد. ما تصورعجیبی از خودمان داریم که همه کارهای ما درست است و از اول انقلاب تا الان هر چه که بوده، درست است یعنی اصلا نمیشود که غلط باشد و فکر میکنیم که اگر بگوییم این کار در زمان امام اشتباه بود، انگار که توهین به امام است. بنابراین باید این اشتباه را همین جور ادامه دهیم. ما باید وضع خودمان را اصلاح کنیم و اگر کار غلطی کردیم اعتراف کنیم و آن را درست کنیم.
27216