به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجموعه داستان «قصههای آبدار» سعی دارد ضمن تقویت روحیه گفتوگو، شخصیت دادن به کودکان و کاهش اضطراب در آنان، خوانندگان خود را سرگرم هم بکند.
کتاب «فری، فری، فری»، نام آشنای سوسن طاقدیس، نویسنده پرسابقه را بر خود دارد. او و تصویرگر اثر، در هماهنگی کامل با یکدیگر، فضایی شاد و مناسب برای بچههای پنج تا هشت سال آفریدهاند. فرفری خانم در هیچ یک از بخشها، غمگین یا عصبی نیست. او مشکل را پذیرفته و روزگاری همچون سایر همسالانش دارد؛ کتاب میخواند و موقع نوشتن و تمرکز کردن، خیلی عادی زبان خود را بیرون میگذارد. بزرگترها هم سعی دارند به او کمک کنند.
کوتاه کردن موها، راه حل اصلی و همیشگی نیست. از آن بدتر نمیدانند با موهای چیده شده چه کار کنند. سارا کثیری، تصویرگر، برای نشان دادن استیصال خانواده، راه خیالانگیز عجیبی را انتخاب کرده و محلهای را کشیده که موها در همه جای آن حتّی در لانه کلاغ پخش شدهاند. «فرفری، فرفری، فرفری» به طور غیرمستقیم به کودکان، حفظ آرامش در زمان مواجهه با مشکل را یاد میدهد و یادآوری میکند که گفتوگو، کلید حل تمام گرفتاریهای خانوادگیست.
رویکرد نویسنده، در شنیدن نظرات مختلف و بررسی نتایج هر کدام، مهارتی دیگر را به مجموعه مهارتهای زندگی اضافه کرده و نشان داده که میتوان مخالف نظرات بود ولی از مرزهای احترام و ادب نگذشت. علاوه براین، هرگز عشق و محبت را از کودک دریغ نکرد.
گر چه بیشتر ما بزرگترها، کودکی را مترادف با ناتوانی میدانیم، اما خانم طاقدیس در داستان خود، خلاف این دیدگاه رایج را مطرح کرده. اتفاقا در «فرفری و فرفری و فرفری» شخصیت قدرتمند و باهوش، دختر کوچولوست که بالاخره راه حل را پیدا کرده و ایده ابتدایی خود را گسترش میدهد. مشکل لاینحل آغاز داستان، به پایانی هیجانانگیز منتهی میشود و مخاطب ضمن کشیدن نفسی راحت، به ارزش فکر کردن پی میبرد.
نهمین جلد «قصههای آبدار» با تصاویری ساده، مشابه نقاشی بچّهها، جملههای کوتاه و مناسب با سواد و تواناییهای کودکان پیش دبستانی تا پایان دوره اول ابتدایی میتواند اولین کتابی باشد که در کنار طرح مهارتهای شناختهشده و رایج زندگی، در برداشتن نخستین گامها برای پرورش انسانهایی کارآمد و مستقل به لحاظ مالی، کنار والدین باشد.
این کتاب بیست وچهار صفحهای درقطع خشتی کوچک توسط انتشارات کتاب نیستان به چاپ رسیده است.
۵۷۵۷