نوریاتو: در همایشی با حضور شماری از مهندسان معمار ایرانی و ایتالیایی در رم، شهرسازی و معماری معاصر ایران به عنوان میراثی برای آیندگان بررسی شد.
به گزارش مجله جامع نوریاتو: در این همایش یک روزه که با نام « معماری معاصر در ایران، چشم اندازهای تحول و رشد» و با مشارکت رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، در خانه معماری رم برگزار شد، ‘فلاویو مانجونه’ رئیس کانون معماران شهر رم و میزبان این همایش، آن را از نظر معماری و همکاری های فرهنگی و شهری بسیار مهم دانست و ابراز امیدواری کرد تا موجب همکاری های بیشتر میان دو کشور شود.
اکبر قولی رایزن فرهنگی سفارت ایران در رم نیز در این همایش ضمن اشاره به صدهااثر معماری معاصر که درفهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است اظهار داشت: در سال های اخیر معتبرترین جوایز بین المللی معماری به برخی از این آثار اعطا شده است که خود حاکی از جلب توجه جوامع تخصصی معماری جهان به معماری معاصر ایران است و فصل نوینی از همکاری های فرهنگی در حوزه معماری میان دو کشور ایران و ایتالیا را رقم زده است.
سخنرانان در این همایش که ابوالحسن حاتمی مهندس معمار مقیم ایتالیا به عنوان دبیر علمی در آن حضور داشت، معماری و شهرسازی ایرانی و ایتالیایی را دو شاخه شناخته شده معماری در جهان خواندند.
‘لودوویکو میکارا’ کارشناس و استاد سابق دانشگاه ‘لاساپینتسا’ رم نیز گفت: معماری ایرانی آنچنان برجسته و حیرت انگیز است که نمی توان آن را در چند جمله توضیح داد و من به عنوان یک معمار ایتالیایی که هم در پیش از انقلاب وهم پس از ان در ایران کار کرده ام به صراحت می توانم بگویم معماری ایرانی دارای عناصر شهری مانند اماکن عمومی از جمله مسجد و بازار است که در کنار خانه ایرانی از ارزش ویژه ای برخوردار است که متعلق به فرهنگی ایران بوده و منحصر به فرد است.
نوشته همایش بررسی شهرسازی و معماری معاصر ایران در ایتالیا برگزار شد اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.