سوالات زیادی برای شما در بارداری عجین شده با کرونا وجود دارد. آنقدر که گاهی ذهن شما را پر از وسواس و اضطراب میکند و خواب از چشم شما میرباید. آگاهی همیشه راه حل بهتری است. سوالاتی که همه شما باید در مورد آن اطلاعات کسب کنید تا بارداری آرامتری را تجربه کنید.
همانطور که گفتیم اگر در طول همهگیری بیماری کرونا باردار هستید، احتمالاً یک استرس منحصر به فرد را تجربه میکنید. ممکن است نگران کرونا گرفتن و اثر گذاشتن آن روی جنین خود باشید، یا نگران باشید که برای چکآپ نزد پزشک متخصص خود بروید. در این گزارش به سوالات شما پاسخ دادهایم.
کرونا ویروس چه اثری روی نوزاد من خواهد گذاشت؟
شواهدی از ضرر به کودکان در این دوره ثبت نشده است. یکی از مطالعاتی که در ووهان چین انجام شد نشان داد کرونا میتواند تولد زودرس را بیشتر کند اما با این وجود محققان نتوانستند بین تولد زودرس خود به خود و تحت تأثیر کرونا تمایز قائل شوند.
آنچه واضح است تاکنون شواهد ضرر به زنان باردار و کودکان منتشر نشده است که باعث نگران شما شود و شواهدی برای سقط جنین شما وجود ندارد. به هر حال بارداری استرسزا است. جدا از ترس آلوده بودن به کووید ۱۹، ترس و اضطراب ناشی از تغییر سبک زندگی، روابط و درآمد باعث ایجاد چالش میشود.
همواره زنان باردار نگران سلامتی کودک خود هستند و شرایط فعلی میتواند اضطراب آنها را تشدید کند. قبل از همهگیری کرونا، حدود ۲۰ درصد از زنان در بارداری خود دچار اختلالات اضطرابی مانند هراس یا اضطراب عمومی بودند.
ما نمیتوانیم از استرس دوری کنیم، اما میتوانیم آن را مدیریت کنیم
میدانیم که استرس دوران بارداری پیامدهایی مانند تولد پیش از موعد و مشکلات رفتاری در دوران کودکی را برای نوزاد ما به بار میآورد. به عنوان مثال علائم استرس پس از اتفاق ۱۱ سپتامبر در زنان باردار و یا در بلایای طبیعی، بر رشد عاطفی و شناختی کودکان در دوران کودکیشان تأثیر معناداری داشته است.
در حالی که ما نمیتوانیم از استرس ناشی از بیماری کووید ۱۹ جلوگیری کنیم، میتوانیم آن را مدیریت کنیم. زنان باردار با دوری از استرس میتوانند اثراتی مانند زایمان زودتر از موعد را از بین ببرند. بنابراین اگر بتوانیم استرسمان را کنترل کنیم و بارداری خود را تحتالشعاع قرار ندهیم، احتمالاً میتوانیم از پیامدهای منفی استرس در بارداری جلوگیری کنیم.
چه کاری باید انجام دهیم؟
حمایت اجتماعی برای مدیریت استرس بسیار مهم است. دور شدن از اجتماع مانند جمع شدن دوستان و عزیزان مدیریت استرس را سختتر میکند. با این وجود اکنون که امکان چنین روابطی وجود ندارد، حمایتهای انلاین و گروههای زنان باردار به شما کمک میکنند که احساس تعلق به گروه، شما را از استرس نجات دهد.
هنوز هم میتوانید در بیرون از خانه ورزش کنید اما اگر ترجیح میدهید در خانه ورزش کنید، کلاسهای یوگا و پیلاتش بارداری وجود دارد. شما میتوانید با اپلیکیشنهایی تمرین مراقبه و آرامش کنید.
برای دسترسی به مراقبتهای بهداشت روان میتوانید از مطالعات مجازی و جلسات آنلاین بهره ببرید که به صورت رایگان وجود دارند.
تمرینات کششی و تنفسی به شما کمک میکند که آرامش بیشتری را تجربه کنید. تا آنجا که ممکن است مراقب خودتان باشید. خوب بخورید و بنوشید و سعی کنید از بارداری خود لذت ببرید.
نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنید و بدون ضرورت از خانه خارج نشوید. هوای خانه را تهویه کنید و به سفر نروید. از تماس با افرادی که مشکوک به کرونا هستند بپرهیزید.
آیا ادامه چک آپ های قبل از تولد برای من امن است؟
بسیاری از مادران از ترس بیرون رفتن ممکن است جلسات پزشکی خود را از دست بدهند. انتظار میرود شما بیش از حد نیاز به دیدن پزشک خود نروید اما این بررسیها برای سلامت شما و نوزادتان ضروری است. ماماها و متخصصات زنان و زایمانی که شما را چک میکردهاند را ببینید و پس از زایمان که نیاز به راهنمایی حرفهای دارید با روشهای امن ملاقات با متخصص، برای خود و کودتان خدماتی را دریافت کنید.