به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، مینو محرز در حاشیه سفر به اصفهان در گفت وگویی با اشاره به وضعیت فاجعه بار کرونا اظهار کرد: هیچ گاه شاهد چنین وضعیتی در بیمارستانها نبودم؛ بستری های جوان در بخش مراقبت های ویژه بیمارستانها رقت بار است.
وی در توضیح آخرین وضعیت واکسن کوبرکت گفت: آخرین مراحل پژوهشی این واکسن در شهرستانها انجام شده است و با بررسی آنتی بادی ها در ۴۲ روز آینده نتایج علمی این مطالعات اعلام می شود؛ مقالات مرحله اول و دوم آماده شده و با اعلام نتایج مرحله سوم این واکسن به دنیا عرضه می شود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به واردات واکسن های خارجی تصریح کرد: در حال حاضر سویه دلتا جهان را فراگرفته است و تا زمانی که انتقال این ویروس از انسان به انسان دیگر فراهم باشد زمینه جهش (موتاسیون) فراهم خواهد بود.
وی اضافه کرد: میزان سرایت و به تبع آن تلفات سویه دلتا که با دلتا پلاس گسترش یافته است کشور را دربرگرفته و تا زمانی که ۸۰ درصد جامعه واکسینه نشود وضعیت بغرنج خواهد بود؛ توصیه می کنم که مردم هر واکسنی که در دسترس شان قرار می گیرد و مورد تایید وزارت بهداشت است، را استفاده کنند.
کووبرکت تا ۳ هفته آینده به تولید انبوه می رسد
محرز تصریح کرد: تا دو سه هفته آینده کارخانه عظیم کوبرکت با قابلیت تولید انبوه واکسن، راه اندازی می شود و اگرچه واکسن کوبرکت هم اکنون هم به صورت نیمه صنعتی تولید می شود، حداکثر تا سه هفته آینده به تولید انبوه می رسد.
وی افزود: روند واکسن سازی بسیار دقیق و پیچیده است و به علت محدودیت های موجود این تعویق زمانی تولید واکسن های داخلی، طبیعی به نظر می رسد.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: متاسفانه عده ای این صحبت غلط و غیرعلمی را در فضای مجازی دامن می زنند، که پایه واکسن کوبرکت، سینوفارم چینی است. درصورتی که پلتفرم واکسن کوبرکت ویروس ضعیف شده است و تمام مراحل صفر تا صد آن درکشور و بر روی داوطلب اردبیلی انجام شده است و تمام مراحل آن بر روی داوطلبان کشور انجام شده است و خوشبختانه میزان اثربخشی این واکسن از سینوفارم هم بیشتر است.
وی با اشاره به واریانت دلتا در کشور گفت: هیچ واکسنی نمی تواند به طور ۱۰۰ درصد این سویه غالب را پوشش دهد برای همین است که کشورهایی که واکسیناسیون انجام شده است هم دوباره به استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی توصیه شدهاند.
48