با آغاز ماه مبارک رمضان، پویش تازه ای برای کمک به مستمندان به نام «ایران همدل» راه اندازی شد که اولین جنبه ترویجی آن را شهروندان تهرانی با نصب شدن تابلوی «با محبت سفرهای خالی نیست» در میدان ولیعصر شاهد بودند.
اصلی ترین جرقه این پویش توسط سایت رهبر انقلاب زده شد تا با هدف دستگیری از نیازمندان به خصوص در دو مقطع ماه مبارک رمضان و کسادی کسب و کارها در قرنطینه کرونا، اجرای این پویش آغاز شود. همزمانی اجرای این پویش با آغاز ماه رمضان فرصتی شده است تا مردم نیکوکار به سمت تامین نیازهای خاص افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی پیش بروند.
آنطور که مدیران برخی سازمانهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی اعلام کرده اند، آنها نیز با پیوستن به این پویش، سعی کردند تا در کمک به نیازمندان، تمام تلاش خود را به کار گیرند.
بختیاری، رئیس کمیته امداد درباره پیوستن این نهاد حمایتگر به پویش ایران همدل اعلام کرد: اولین مورد، تأمین اقلام بهداشتی مقابله با کرونا برای خانوادههای تحت حمایت است. همچنین جبران خسارت به مشاغل و کسبوکارهای غالباً خرد مددجویان که بیشترین آسیب را در شرایط کرونا متحمل شدهاند از اولویتهای کار ماست. ارائهی کمکهای نقدی برای جبران بخشی از هزینههای تحمیل شده ناشی از کرونا و بستههای غذایی برای حمایت از خانوادههای مددجو در طول ماه مبارک رمضان هم جزو موارد مهم است.
او گفت: همچنین همکاران ما در کمیته بهدنبال فراهم کردن زمینهی استفاده دانشآموزان تحت حمایت از اپلیکیشنهای آموزشی وزارت آموزش و پرورش از طریق تأمین گوشی تلفن همراه هوشمند یا تبلت برای جبران عقبماندگی تحصیلی هستند.
آنطور که در گزارش نخست این پویش اعلام شده تاکنون مبلغ ۶میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمکهای مردمی در قالب پویش ایران همدل از شهروندان دریافت شده است.
ولی نکته اینجاست که کمک به نیازمندان تنها در قالب کمک های نقدی و جنسی نیست. بسیاری از مردم با پیوستن به این پویش، سعی کردند جاهایی که باعث طلب آنها از دیگران می شد را با حساسیت کمتری پیگیری کرده و حتی بسیاری از مطالبات به حق خود از دیگران را ببخشند.
به عنوان مثال صاحبان مهدهای کودک استیجاری که از بخش خصوصی اجاره شده اند، سعی کردند تا با مستاجران خود که نزدیک به ۳ ماه است از پذیرش کودکان محروم شده اند، راه بیایند و در نگرفتن اجاره بهای این ساختمانها همدلی کنند. در این پویش مالکان نیکوکارتمام یا مقداری از اجاره را می بخشند؛ مشارکت و همراهی مالکان مهدهای کودک در بخشش اجاره بها خدمت، ماندگاری است که می تواند این مراکز آموزشی را برای برون رفت از این وضعیت بحرانی یاری دهد.
یکی دیگر از جنبه های ایران همدل، حمایت از گروه هایی است که در بحران کرونا، درآمد و حتی مشاغل خود را از دست داده اند. در کنار نهادهای دولتی و حمایتی، مردم خود، دست و آستین بالا زدند و شروع به حمایت از اقشار آسیب پذیرتر در راستای کمک به آنها برای گذر از بحران کرونا شدند.
از اقصی نقاط ایران خبر میرسد که مالکان مغازه ها و اماکن تجاری استیجاری با بخشیدن اجاره بهای خود، همدلی خود را با سایر ملت ایران نشان دادند. بخشیدن اجاره بهای فضاهای تجاری که به علت کرونا بسته شدند، اختصاص به استان یا شهر خاصی ندارد و در تمام ایران، مالکان خوش انصاف، دست یاری در پویش همدلی به سمت هموطنان دراز کردند. همچنین در همه محلات و شهرها و روستاهای ایران، بسته های کمک معیشتی از سوی نیک اندیشانی که دست به خیر دارند، تهیه و برای کمک به نیازمندان ارسال شده است.
آخرین گزارشها حاکی از آن است که بیش از ۹۱ میلیارد ریال کمک نقدی و جنسی در قالب پویش ایران همدل جمع آوری شده است که به نوشته سایت رهبر انقلاب از طریق سازمانهای حمایتی بین نیازمندان توزیع می شود.
تعدادی از مشاغل نیز با قطع درآمد خود در بحران کرونا مواجه شدند که پویش ایران همدل توانست گرهی از کار فروبسته آنها بگشاید. به عنوان مثال اکثر هنرمندان کشور از حقوق ثابت برخوردار نیستند و با تداوم تعطیلی فعالیتهای فرهنگی و هنری نیازمند حمایت هستند. از این رو برخی صندوق ها مانند صندوق اعتباری هنر نیز با پیوستن به پویش ایران همدل از زمان شیوع این ویروس در اوایل اسفند درصدد رفع مشکلات این قشر فرهیخته کشور برآمده اند.
سیدحسین سیدزاده، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص پویش ایران همدل گفت: «در مرحله اول اجرای این پویش با هدف حمایت از اعضا صندوق برای بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در قالب طرح کمک مستمری، کمک هزینه معیشتی واریز شد.»
۴۷۲۳۱