به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از بابلسر،سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: کشور ما ایران و استان مازندران با پنج چالش مواجه است که میتواند آینده و امید ملت ما را نشانه رود. آیا پژوهشهایی که ما انجام میدهیم و جلسات و برنامه ریزی هایی که در دستور کار ما هست چقدر واقعا برای کاهش و یا حل این چالش ها و مسائل پنج گانه که به شما اشاره میکنم هدفگذاری شده است.
ایران به خاطر مشکلات زیست محیطی و مشکلات کمبودآب و مسائل و چالشهای #خشکسالی و غیره به سمت مناطق آبی از جمله مازندران است. در طراحی، پژوهش و برنامه ریزی دستگاه دیوانسالاری و دولتی ما این مسئله چقدر توجه شده است؟!
جمعیت شناور مازندران در طول سال به دلیل حضور مسافران به دو یا سه برابر جمعیت ثابت استان است که در نظر گرفتن پدیده مهاجرت اقلیمی این جمعیت میتواند به شش یا هفت برابر یا بیشتر افزایش یابد. این ریسک جمعیتی نیازمند پیشبینیهای سختافزاری و نرمافزاری میباشد، آیا تمهیدات لازم برای مواجه احتمالی با چنین چالشی اندیشیده شده است؟
نجفی در ادامه بیان کرد: اولین و مهمترین موضوعی که ما امروز با آن مواجه هستیم بحراناعتماد است،اعتمادعمومی چه در میان مردم و خداشون و مردم با یکدیگر!
پژوهش های ما برای کاهش این بحران عمومی که مصدایق آن را در محاکم و دادگاهها و در زندگی روزمرهمان میتوانیم بیابیم، چه تدابیری اندیشیده است!
چالش دوم را مشکل محیط زیست بیان کرد و افزود: امروزه توجه بسیار خوبی در کشور به مبحث محیط زیست وجود دارد. ولی واقعا چه تدابیری برای کاهش یا حل #بحران_آب، فاضلاب و پسماند در استان مازندران که در وضعیت وخیمی به سر میبرد، اندیشیده شده است! جهت گیری پژوهشهای ما در این رابطه کجاست؟! و پژوهشها چگونه میتواند نقش مثبت و سازندهای را در این مقوله داشته باشد؟
وی چالش سوم را مهاجرت های اقلیمی میداند و بیان کرد: در جلسه اخیر مجمع نمایندگان با وزیر محترم نیرو و همکاران ایشان، من این موضوع را در آنجا تاکید کردم که ما با یک پدیده ای به نام مهاجرت های اقلیمی در استانهای شمالی به ویژه استان مازنندران مواجه هستیم. از عواقب این چالش مهاجرت مردم از مناطق مرکزی ایران به خاطر مشکلات زیست محیطی و مشکلات کمبودآب و مسائل و چالشهای #خشکسالی و غیره به سمت مناطق آبی از جمله مازندران است. در طراحی، پژوهش و برنامه ریزی دستگاه دیوانسالاری و دولتی ما این مسئله چقدر توجه شده است؟!
جمعیت شناور مازندران در طول سال به دلیل حضور مسافران به دو یا سه برابر جمعیت ثابت استان است که در نظر گرفتن پدیده مهاجرت اقلیمی این جمعیت میتواند به شش یا هفت برابر یا بیشتر افزایش یابد. این ریسک جمعیتی نیازمند پیشبینیهای سختافزاری و نرمافزاری میباشد، آیا تمهیدات لازم برای مواجه احتمالی با چنین چالشی اندیشیده شده است؟
وی چالش چهارم را بحث تحریمها میداند و اظهار داشت: حوزه همسایگان شمالی یکی از راههای برونرفت سیاست خارجه کشور و غلبه بر فشار دشمنان و بیگانگان بحث تحریمها است. بنده به این دولت هم عرض کردم که منتّی بر سر استان مازندران نیست ولی مازندران این را آمادگی دارد که برای مقابله با تحریمها به دولت جمهوری اسلامی ایران کمک کند. ما این توان را داریم تا با بهرهگیری از امکان جغرافیایی و استراتژیک در حوزه همسایگان شمالی و دریای خزر در راستای منافع اقتصادی و امنیتی قدم سازنده و مثبت بر داریم. بنابراین پژوهشهای ما باید نگاه ویژه به این قضیه که از سرفصلهای مهم در حوزههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی به شمار میرود، داشته باشد.
نجفی مشکلات اقتصادی به ویژه بحث بیکاری را به عنوان آخرین چالش قلمداد کرد و افزود: توجه ویژه به ظرفیتها و استعدادهای جوانان ما برای برونرفت از این وضعیت امری حیاتی است. البته امروزه توجه نسبتا خوبی به فعالیتهای دانشبنیان شده است که درخور ستایش و تقدیر است.
نماینده شهرستان بابل تصریح کرد: اگر پژوهشهای ما معطوف به یک نگاه کاربردی و اثربخش و مولفههای پژوهشها براساس این پنج حوزه که حوزه های اصلی چالشهای امنیتی و اقتصادی و در ایران و خاصّه در استان مازندران به شمار میرود.
۴۶
