پیشگیری ازایست قلبی در جوانان با این نوشیدنی

 پیشگیری ازایست قلبی در جوانان با این نوشیدنی
به دلیل تشدید عوامل ایجاد کننده، ایست قلبی در جوانان نیز به وقوع می‌پیوندد. ایست قلبی توقف گردش خون ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی یا همراه با علائم و پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) است.

به گزارش ، آیا تا بحال شنیده‌اید جوانی به علت ایست قلبی فوت کرده است؟ آیا ایست قلبی در جوانان نیز رخ می‌دهد و در صورت بروز سکته قلبی امکان زنده ماندن وجود دارد؟ با خواندن این مقاله با ایست قلبی در جوانان علت و علائم آن آشنا می‌شوید و می‌آموزید در این هنگام چه کاری انجام دهید.

تعریف ایست قلبی
ایست قلبی توقف ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری است. اختلال الکتریکی در قلب باعث می‌شود پمپاژ خون و رسیدن آن به سایر اندام‌ها مختل شود. با توقف جریان خون سلول‌های بخشی از عضله قلب به نام میوکارد منهدم می‌شوند. اگر به فردی که دچار ایست قلبی شده است زود رسیدگی شود، زنده می‌ماند. استفاده از دستگاه شوک، فشار وارد کردن بر روی سینه و احیای قلبی ریوی (CPR) شانس زنده ماندن را افزایش می‌دهد. ایست قلبی با حمله قلبی فرق دارد. حمله‌ی قلبی زمانی رخ می‌دهد که جریان خون در بخشی از قلب مسدود می‌شود. در هر صورت حمله‌ی قلبی ممکن است گاهی اوقات باعث اختلال الکتریکی شود که منجر به ایست قلبی خواهد شد.
عمده‌ترین دلیل ایست قلبی بسته شدن رگ‌های تغذیه کننده قلب است و مردان دو تا سه برابر بیشتر از زنان با احتمال تجربه‌ی ایست قلبی روبه‌رو هستند.

علائم ایست قلبی
احساس فشار و سنگینی در قفسه سینه
احساس درد در معده
درد شدید در دست
تعریق زیاد
احساس بغض در گردن
غش‌کردنِ ناگهانی
نداشتن نبض
قطع تنفس
از دست رفتن هوشیاری
ناهنجاری قلبی
علل ایست قلبی در جوانان
آلودگی هوا: شرایط بد آب و هوایی با مکانیسم اختلال در اکسیژن رسانی باعث گرفتگی عروق صددرصدی در کسانی می‌شود که دارای تنگی عروق کرونر ۷۰ درصدی هستند.
استرس شدید: استرس با آزاد شدن نورآدرنالین تنگی عروق بدن را به همراه می‌آورد.
ضخیم و غیر طبیعی شدن میوکارد: علت شایع‌ترین علت مرگ ناگهانی مربوط به قلب در افراد زیر ۳۰ سال بخصوص ورزشکاران است.
اختلالات عروق کرونر: در این اختلال سرخرگ‌ها می‌تواند در طی ورزش فشرده شده و مانع جریان خون مناسب برای قلب شوند.
ضربان قلب سریع: این اختلال نیز از عوامل شایع است که باعث غش و حتی مرگ می‌شود.
سابقه خانوادگی سکته قلبی: وضعیت قلبی هنگام تولد عاملی مهم در بروز است قلبی در جوانان است.
سیگار کشیدن
کلسترول و فشار خون بالا
عدم ورزش
دیابت
رژیم غذایی نامناسب

وقتی فردی دچار ایست قلبی می‌شود، چه باید کرد؟
انجام دادن سی پی آر
با ۱۱۵ تماس بگیرید سپس سریعا تنفس شخص بیهوش را بررسی کنید. اگر به طور طبیعی نفس نمی‌کشد، سی‌پی‌آر انجام دهید. فشار‌های سخت و سریعی روی سینه‌ی او وارد کنید. این فشار‌ها باید ۱۰۰ تا ۱۲۰ بار در دقیقه باشند. اگر آموزش سی‌پی‌آر دیده‌اید، راه تنفس او را بررسی کنید و پس از هر ۳۰ فشاری که وارد می‌آورید، تنفس دهان به دهان بدهید. اگر آموزش این کار را ندیده‌اید، فقط به وارد کردن فشار روی سینه ادامه دهید. بین این فشار‌های سخت و سریع، بگذارید سینه کاملا بالا بیاید. این کار را آن‌قدر ادامه بدهید تا دستگاه الکتروشوک یا اورژانس از راه برسد.

استفاده از دستگاه الکتروشوک
اگر آموزش استفاده از دستگاه شوک قابل حمل یا دفیبریلاتور را ندیده‌اید، احتمالا اپراتور اورژانس می‌تواند برای استفاده از آن راهنمایی‌تان کند. در چنین مواقعی یک شوک بدهید و بعد سریعا شروع به سی‌پی‌آر کنید، یا به مدت دو دقیقه، روی قفسه‌ی سینه فشار بیاورید. با استفاده از دفیبریلاتور، ریتم قلب شخص مورد نظر را بررسی کنید. اگر لازم است، یک شوک دیگر با دستگاه بدهید. این چرخه را آن‌قدر ادامه دهید تا شخص هوشیار شود یا اورژانس از راه برسد.
اگر به ایست قلبی رسیدگی کنید فرد زنده می ماند.

عوارض ایست قلبی
وقتی ایست قلبی اتفاق می‌افتد، نخستین بخشی که در بدن دچار آسیب می‌شود، مغز است، زیرا بر خلاف سایر اندام‌ها، مغز از ذخیره‌ی خون غنی از اکسیژن برخوردار نیست. این اندام کاملا وابسته به عرضه‌ی بی‌وقفه‌ی خون است. کاهش جریان خون به سمت مغز باعث بی‌هوشی می‌شود.

پیشگیری ایست قلبی در جوانان
شکلات تلخ بخورید. شکلات تلخ با داشتن فلاونوئید‌ها باعث می‌شوند شریان‌ها انعطاف پذیر باقی بمانند و از اکسید شدن کلسترول بد و لخته شدن خون جلوگیری می‌کند.
دوچرخه سواری به مدت ۲۰ دقیق در روز داشته باشید.
روزی یک بار ماءالشعیر بنوشید. ماءالشعیر سطح کلسترول و فیبرینوژن (پروتئینی که منجر به لخته شدن خون می‌شود) را کاهش داده و سطح آنتی اکسیدان را بالا می‌برد.
هر روز صبح یک ویتامین ب کمپلکس بخورید. این ویتامین یا ترکیب سه ویتامین ب (اسید فولیک، ویتامین ب ۶ و ویتامین ب ۱۲) سطح هموسیستئین که مربوط به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی است را افزایش می‌دهد. همچنین باعث باز شدن عروق خونی می‌شود.
خواب کمتر از هفت ساعت و بیشتر از نه ساعت نداشته باشید. کمبود خواب و خواب زیاد با افزایش هورمون‌های استرس زا، فشار خون و تاثیر بر سطح قند خون بر سلامتی قلب اثر می‌گذارد و می‌تواند منجر به ایست قلبی در جوانان شود.
مصرف ماهی به طور منظم خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی یعنی ضربان تند و نامنظم قلب (یکی از علل عمده‌ی مرگ ناگهانی) را کاهش می‌دهد.
یک رژیم غذایی با فیبر بالا شانس حمله‌ی قلبی و ایست قلبی در جوانان و افراد مسن را کاهش می‌دهد.
چربی‌های سالمی مثل تخم کتان به جلوگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند و خطر مرگ ناگهانی ناشی از اختلالات ضربان قلب را کاهش می‌دهد.
سه فنجان چای در روز می‌تواند خطر حمله‌ی قلبی را ۱۱ درصد کاهش بدهد.
روزی یک قرص آسپرین بچه بخورید.
پر بودن مثانه باعث می‌شود که ضربان قلب شما سریع‌تر شود و فشار زیادی روی عروق کرونر وارد می‌آورد، و باعث منقبض شدن آن‌ها می‌شود، و به این ترتیب ممکن است به حمله‌ی قلبی در افرادی که آسیب‌پذیر هستند، منجر شود.
کار کردن یکسره باعث ایجاد استرس شده و ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.
افسردگی درمان نشده به طور قابل‌توجهی خطر ابتلا به حمله‌ی قلبی را افزایش می‌دهد.
آب بنوشید. کم شدن آب بدن می‌تواند جریان خون را کند کنَد و به این ترتیب خطر لخته شدن خون وایست قلبی در جوانان را افزایش می‌دهد.

سخن آخر
دفیبریلاتور یا دستگاه شوک قابل حملِ خودکار (AED) معمولا در مکان‌های عمومی همچون فرودگاه‌ها، سینما‌ها و مجتمع‌های خرید قابل دسترس هستند. در ضمن می‌توانید برای منزل‌تان هم از این دستگاه‌ها تهیه کنید. این دستگاه‌ها دفترچه‌ی راهنما هم دارند که می‌توانید مطالعه کنید. آن‌ها طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که تنها در صورت نیاز اجازه‌ی شوک می‌دهند.

 

 

پزشکان بدون مرز

منبع

شاید دیگر مطالب را هم دوست داشته باشد

نوشته پیشگیری ازایست قلبی در جوانان با این نوشیدنی اولین بار در آموزش ، سلامت، مطالب سینما و فناوری. پدیدار شد.

hotnewsسلامت6 سال پیش • dahio.com • 98



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها