سید رضا نورانی در پاسخ به این سوال که چرا خیار در روزهای اخیر با افزایش قیمت چشمگیری مواجه شده است، گفت: علت کمبود خیار در سه هفته گذشته و سیر صعودی قیمت آن در بازار سرما و طوفان شدید در منطقه جیرفت کرمان است که به جالیزها و گلخانه های خیار آسیب وارد کرده و بوته های خیار با سرمازدگی مواجه شده اند.
وی ادامه داد: معمولا در زمستان جیرفت کرمان مرکز تولید خیاربوته ای، جالیزی و گلخانه ای است که سرما باعث کاهش تولید شد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اضافه کرد: در دو هفته آینده شرایط تولید به روال عادی باز می گردد و قیمت خیار نیز کاهش می یابد. همچنین خیار گلخانه های ورامین نیز وارد بازار خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال که برخی صادرات را علت افزایش قیمتها می دانند و آیا صادرات در افزایش قیمت خیار تاثیر گذاشته است یا خیر؟ گفت: تنها یک نوع خیار خاصی که مصرف داخلی ندارد صادر می شود. از طرفی صادرات آنقدر مویرگی است که هیچ تاثیری در بازار داخلی ندارد.
نورانی در ادامه گفت: گوجه فرنگی محصولی است که بیشتر از خیار صادر می شود اما می بینیم که قیمت آن در بازار به شدت کاهش یافته است، زیرا تولید آن انبوه و قیمت آن سیر نزولی به خود گرفته است. در حال حاضر نیز در میادین عمده فروشی قیمت گوجه فرنگی گلخانه تا ۴۰۰۰تومان و بوته ای ۲۰۰۰تا ۲۵۰۰تومان فروخته می شود. که این قیمت ها با هزینه سنگین تولید برای تولیدکنندگان ضرر است.
وی در پایان اضافه کرد: تا محصولی گران می شود نباید پای صادرات را وسط کشید. وقتی در بازار کاهش تولید داشته باشیم قیمت ها صعودی می شود.
به گزارش ایسنا حدود دو هفته ای می شود که برخی از انواع سبزی و صیفی در بازار با افزایش قیمت مواجه شده اند و در این اقلام خیار بیشترین میزان افزایش را داشته است؛ به طوری که در روزهای اخیر قیمت هرکیلو خیار به ۲۰هزارتومان هم رسیده است.
223224