، توصیهها و پیشنهادات به ابراهیم رئیسی برای چینش کابینه، قبل از ورود به پاستور همچنان ادامه دارد، ابراهیم رئیسی که در زمان ثبت نامش، ورود خود را میدان انتخابات، ورودی مستقل اعلام کرد و خانههای مردم را به عنوان ستادهای انتخاباتیاش معرفی کرد، اکنون با خیل عظیمی از سهم خواهان برای حضور در کابینه اش روبرو شده تا آنجا که شنیده می شود خود رئیس جمهور منتخب هم از این سهم خواهی ها گلایه دارد.
احمد کریمی اصفهانی، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین، ضمن تایید شنیدههایی مبنی بر سهم خواهی از رئیسی و ناپسند خواندن آن، میگوید اسلام یا جمهوری اسلامی گوشت قربانی نیست که هر کسی بیاید و یک بخش آن را به خودش اختصاص دهد بلکه مجموعهای است که باید اداره شود.
او تاکید دارد که سهم خواهی صددرصد سم خواهد بود از این رو هیچ کس نباید اصرار کند و از آقای رئیسی توقع داشته باشد.
این چهره سیاسی اصولگر عنوان می کند که مجلس به عنوان نهادی که به وزرا رأی اعتماد میدهد، نباید چیزی را به ایشان تحمیل کند و فقط در رابطه با صلاحیت یا عدم صلاحیت افراد به صورت واقعی نظر دهد.
این عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری به رئیسی پیشنهاد میدهد که بهتر است در همان روزهای اول، کابینه اش را معرفی کند تا هر چه زودتر، وزرا مشغول به کار شوند و کارها را به پیش ببرند.
مشروح مصاحبه خبرگزاری خبرآنلاین با احمد کریمی اصفهانی، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری را میخوانید؛
**********
*آقای کریمی اصفهانی! پیش بینی شما از نحوه چینش کابینه آقای رئیسی چیست، خصوصا با مباحثی که این روزها درباره سهم خواهی ها مطرح است؟
با توجه به اینکه آقای رئیسی کمتر از حمایت تشکلها، جناحی یا جبههها برخوردار بود و در عین حال پیشتر هم اعلام کرد که ستادهای من خانههای مردم است طبیعی است که باید بیشترین توجه را به مردم برای حل مشکلات و معضلات مصروف کند این موضوع محقق نمیشود مگر اینکه کابینهای تشکیل شود که از قدرت، توانمندی، تخصص، تدین، ایمان و پاکدستی برخوردار باشد.
این مهم مستلزم این مسئله است که کسی که دارای این ویژگیها است وارد کابینه شود نه کسی که در جناح یا در مجموعه ای فعالیت دارد و خدای ناکرده کسانی که خودشان را تقریبا طلبکار میدانند و آقای رئیسی را بدهکار.
نباید به رئیسی برای چینش کابینه تحمیلی صورت گیرد
بنابراین طبیعی است که آقای رئیسی باید شایسته ترین ها را انتخاب کند و زمان و شرایط به گونهای است که اگر از دست برود دیگر اعتماد مردم را نمیتوان به سادگی جلب کرد در راستای این کار هم باید افراد دارای اقتدار و توانمند انتخاب شوند و فارغ از مسائل جناحی، کارها پیش برود.
شاید آقای رئیسی هم این گونه فکر میکند افراد و دوستان نیز باید توجه کنند که این فرصت را به رئیسجمهور بدهند و چیزی را به او تحمیل نکنند به بیان دیگر به آقای رئیسی اجازه بدهند به صورت درست و ریشهدار، افرادی را با ویژگیهای خاص که توانایی عمل کردن به وعدههای داده شده به مردم را دارند، انتخاب کنند.
تیم اقتصادی دولت باید با هم در تعامل و هماهنگ باشند
نکته بعدی اینکه، ممکن است برخی این ویژگیها را داشته باشند ولی در عین حال ممکن است تکرویهایی داشته باشند که کار جمعی و خرد جمعی را حاکم نکند چنین فردی به نظر من نمیتواند در کابینه حضور داشته باشد کابینه باید با هم هماهنگ و در تعامل باشند به ویژه تیم اقتصادی.
البته این بدین معنا نیست که فقط تیم اقتصادی دارای هماهنگی باشند حتی در هیئت دولت کلیه افراد باید در یک دایره انسجامی باشند اقتصاد فقط منحصر به خودش نیست چراکه ممکن است بخش فرهنگی و سیاست خارجی به کمک اقتصاد بیاید بنابراین این ها هم از یکدیگر مجزا و جدا نیستند.
آقای ابراهیم رئیسی باید توجه داشته باشند که هماهنگی و یکدستی در دولت حاکم باشد. به لطف خدا، به نظر میرسد قوا چنین ویژگی را دارند و تعامل و یکدستی را میتوان در آنها پیش بینی کرد. این موضوع، دورنمای خوبی برای حل مشکلات و معضلات است چرا که هر نوع تکروی و اختلاف باعث به سرانجام نرسیدن کارها خواهد شد.
مجلس نباید مانع حرکت دولت در کارها شود
*نقش مجلس را در این میان چگونه میبینید؟
مجلس در این میان باید به گونهای عمل کند که مانع حرکت در کارها نشود. به طور طبیعی، ۱۶ سال است که از زمان احمدی نژاد و دولت روحانی، مشکلات بسیاری داشتیم بنابراین جز با کار جهادی و ویژه نمیتوان به سامان دادن امور و تامین حداقل زندگی مردم اقدام کرد.
مطلب دیگر اینکه نباید منتظر باشند فساد رخ دهد تا با آن مقابله کنند بلکه از نگاه بنده باید قبل از اینکه فسادی بخواهد شکل بگیرد آن را در نطفه خفه کنند و حتما پیشگیری را جایگزین مقابله با فساد کنند.
وزارت اطلاعات با توطئه گران اقتصادی مقابله کند
وزارت اطلاعات این بار علاوه بر مسائل مربوط به مبارزه با ضدانقلاب که وظیفه اصلی آن است، به مسائل اقتصادی ورود کند تا با توطئه گران مقابله کند به عنوان مثال مشکلی در خوراک دام رخ میهد و همه از قبیل گمرک، وزارت صمت و بانک مرکزی خطاهایی را مرتکب میشوندکه در مجموع موجب میشود بخش مهمی از مشکلات مربوط به خوراک دام، مشکلات و معضلات مردم ایجاد شود. بنابراین پیشگیری از رخ دادن برخی مسائل باعث میشود که بسیاری از معضلات جلوگیری کند.
نکته دیگر مسئله وزارت امور خارجه و وزیر خارجه است در واقع میطلبد یک کار همراه با عزت و اقتدار انجام شود که طرف مقابل متوجه شود به نوعی همصدایی در کشور حاکم است یعنی این گونه نیست که از هر بخش جامعه صدای متفاوتی بیرون بیاید. دشمن ممکن است از این فرصت سوءاستفاده کند، پاسخ درستی ندهد و یک قرارداد برد-برد را به قرارداد برد و باخت تبدیل کند امیدواریم این مجموعه بتواند از دردهای مردم بکاهد.
جبهه پیروان پیشنهاداتی درباره کابینه به رئیسی ارائه کرده است
*آیا پیشنهادی را به آقای رئیسی در خصوص چینش کابینه از وزرا گرفته تا معاونان ارائه دادهاید؟ چه شخص شما و چه جبهه پیروان و ….
ما در این رابطه سعی کردیم اصرار نداشته باشیم اصرار حتما فساد به دنبال خواهد داشت. جبهه پیروان یقینا پیشنهاداتی را ارائه داده است اما بنده از جزییات آن اطلاعی ندارم. پیشنهادات زیادی به آقای رئیسی داده شده است امیدواریم از بین این پیشنهادات، آن افرادی که بهترین هستند و خیر مردم در آن است انتخاب شوند.
نکته مهم دیگر اینکه حتما از ضریب هوشی خوبی برخوردار باشند. گاهی اوقات افراد خوبی انتخاب می شوند اما وقتی بررسی میکنیم متوجه میشویم که ضریب هوشی آنها بسیار پایین است.
به نظر من، یکی از کارهای مهم آقای رئیسی، انتخاب افراد دارای ضریب هوشی بالا است ممکن است فردی، فرد مناسب و متخصصی باشد اما آن کارآمدی لازم را ندارند از این رو در سوابق افراد باید ضریب هوشی شان مشخص شود با گذشت زمان و تجاربی که به دست آوردند این ضریب هوشی مشخص میشود. امیدواریم افرادی باضریب هوشی بالا انتخاب شوند تا بخشی از مشکلات مردم حل شود.
جمهوری اسلامی گوشت قربانی نیست که برخی به دنبال سهم خواهی باشند!
*سهمخواهیهایی که چه در قالب لیستهای احتمالی و چه در قالب جلسات مطرح میشود تا چه حد جدی و نگران کننده است؟ با توجه به اینکه آقای رئیسی هم در رابطه با سهمخواهیها گلایه کردهاند…
سهمخواهی، کار بسیار ناپسندی است اصلا در اسلام سهمخواهی نداریم. اسلام یا جمهوری اسلامی مگر گوشت قربانی است که هر کسی بیاید و یک بخش آن را به خودش اختصاص دهد؟! در واقع مجموعهای است که باید اداره شود. سهم خواهی صددرصد سم خواهد بود هیچ کس نباید اصرار کند و از آقای رئیسی توقع داشته باشد.
همه میتوانند پیشنهاد بدهند و آقای رئیسی هم آن پیشنهادات را مورد بررسی قرار دهند تا بهترین ها در کابینه قرار گیرند اما اینکه افراد در این رابطه اصرار کنند یا فرض کنیم فلان اقوام و خویشاوندان و یا فلان جبهه و فراکسیون از آقای رئیسی انتظار داشته باشند، درست نیست.
رئیسی را در چینش کابینه آزاد بگذاریم
مسئولیت تمام این کارها برعهده شخص رئیس جمهور است بنابراین باید پاسخگو باشد نباید بدین گونه باشد که افراد را تحت عنوان سهم خواهی معرفی کنند اما مسئولیت را از آقای رئیسی بخواهند. این شدنی نیست بنابراین آقای رئیسی در چینش کابینه باید آزاد باشد. سهم خواهی سم مهلک برای ریاست جمهوری است و امیداریم هیچ کسی، چنین توقعی را از آقای رئیسی نداشته باشد.
اگر کاندیداها به نیت سهم خواهی کنار رفتند بهتر بود میماندند
*در مورد کاندیداهای انصرافی چطور؟ آیا این کاندیداها حتما باید درکابینه رئیسی حضور داشته باشند؟
به هر حال کاندیداها بررسی کردند و به دلایلی کنار رفتند و انصراف دادند نه اینکه به این دلیل کنار رفتند تا سهمی بگیرند. البته این کار حتما کار نادرستی است بنابراین اگر اینها با این نیت آمده باشند هیچ خیری در کارشان نخواهد بود اگر کاندیداها با این نیت که آقای رئیسی از همه بهتر است کنار رفته باشند ثواب دنیا و آخرت را نصیب خود کردهاند اما اینکه به دلیل سهم خواهی کناره گیری کرده باشند بهتر بود تا انتها میماندند.
زمزمههایی از سهم خواهی می شنویم، دوستان به رئیسی جفا نکنند
*آیا خبرهایی از این گونه سهم خواهی ها شنیدهاید؟
زمزمه در این زمینه زیاد است و صحبتهای بسیاری شنیدیم اما شنیدهها که نباید تبدیل به باور شود. آنچه که باید انجام شود برعهده رئیس جمهور است به طور قاطع می گویم هر کسی که وادار کند و فشار بیش از حد وارد کند تا کارها پیش برد یقینا به آقای رئیسی جفا کرده است امیدوارم دوستان به آقای رئیسی جفا نکنند.
*آقای رئیسی از ابتدا گفته مستقل آمده و برخی بر این باورند که رئیسی بدون حمایت اصولگرایان هم رئیس جمهور میشود آیا حامیان اصولگرای رئیسی این مسئله را میپذیرند؟
احتیاجی به پذیرش و یا عدم پذیرش از سوی آنها نیست مردم به شخص آقای رئیسی، برنامه هایش و پیاده کردن برنامه هایش رأی دادند در واقع این وظیفه شرعی اوست. این گونه نیست که اگر کاندیدایی استعفا داده باید در فلان جایگاه قرار گیرد؟! همه به آقای رئیسی رأی دادند تا تحولی رخ دهد؛ تحولی که در زندگی آنها اثرگذار باشد.
اگر غیر از این باشد و آقای رئیسی فردی را انتخاب کند که غیر از این برنامه باشد به نظر من به تکلیفش عمل نکرده است. آقای رئیسی به نظر من اهل این گونه رفتارها نیست با توجه به شناختی که از آقای رئیسی دارم(بنده با آقای رئیسی بیگانه نیستم) و حتی ممکن است گاهی اوقات کارهایی را با تعامل انجام دهیم اما آقای رئیسی با این خصلتی که دارد انشالله بهترینها را انتخاب می کند.
امیدوارم مجلس نظراتش را به رئیسی تحمیل نکند
آقای رئیسی باید به نظر مجلس هم توجه کند امیدوارم مجلس به عنوان جایی که به وزرا رأی اعتماد میدهد، چیزی را به ایشان تحمیل نکند و فقط در رابطه با صلاحیت یا عدم صلاحیت افراد به صورت واقعی نظر دهد. حال اگر ممکن بود قبل از معرفی، رایزنیهایی انجام شود تا وزرایی که میآیند با آراء بالا بیایند تا کارهای خوبی انجام دهند و در واقع این گونه نباشد که با آراء اندک از مجلس رأی اعتماد بگیرند.
امیدواریم قبل از زمان تحلیف ریاست جمهوری و آغاز شورای شهر، کارها با قدرت دنبال شود. با آغاز به کار دولت سیزدهم امیدواریم کار اجرایی شروع شود تا زمان از دست نرود. نه اینکه چند ماه صبرکنیم ببینیم کابینه چگونه خواهد بود. بهتر است آقای رئیسی در همان روزهای اول کابینه اش را معرفی کند؛ امیدواریم مجلس هم رأی اعتماد و یا عدم اعتماد را هر چه زودتر اعلام کند تا وزرا مشغول به کار شوند و کارها را به پیش ببرند.
۲۷۲۱۹