بهنظر من ربطی به اقتدار فیلمساز ندارد، چرا که اعتقاد دارم خود تلویزیون یک قدرت شخصیتسازی، قهرمانسازی و ستارهپروری دارد. مطرح شدن یکسری از بازیگران که اغلب کارشان را از تلویزیون شروع کردند نشان میدهد تلویزیون خود بستری برای شکوفایی استعدادهاست، بنابراین لزومی ندارد برای دیده شدن دست به دامان ستارهها بشویم. اگر فیلمنامهای خوب و پرتعداد باشد میتواند با استفاده از بازیگران شناختهنشده هم مخاطب خودش را جذب کند. البته اگر کسی در وهله اول دست به چنین کاری بزند شاید یکسری چیزهایی را از دست بدهد ولی برای کارهای بعدی حتماً اتفاقات بهتری پیش میآید.
این کارگردان با انتقاد از فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، بیان کرد: من چمران بازرگان و چمران خمینی را متوجه نمیشوم، بهنظر من چمران چمران بود. یک شخصیت ویژه مستقلی داشت و اینکه حالا در فیلم اینطور روایت شده بحث دیگری است. خوب نیست به حاتمیکیا بگوییم “تو چمران بازرگان ساختی یا چمران خمینی را ساختی”، من میگویم چمران واقعی را نتوانسته بسازد، حداقل آن چمرانی که من در طول دو سال تحقیق شناختم این نبود. عمدهترین بخش آن به این نکته برمیگردد که چمران را منفعل و تخیّلی بهتصویر کشیده است. اتفاقات در پاوه این طوری نبود، حتی از لحاظ ارائه مستندها هم این طوری نبود؛ چرا که چمران در ماجرای پاوه ابتدای ورود به ژاندارمری میرود ولی اصلاً ژاندارمری در فیلم نیست؛ چرا؟ چون سپاه بودجه این فیلم را داده اینطور باید روایت شود؟ این غلط است. هرجا میخواهد پول بدهد باید واقعیت حفظ شود. اینکه آقای حاتمیکیا نتوانسته برای شهید چمران بازیگر مناسبی پیدا کند بحث دیگری است، متأسفانه آقای عربنیا نتوانست از پَسِ این نقش برآید.
او با تاکید بر اینکه در سریال «نفس» متهم تبلیغ چهارشنبههای سفید شده است، گفت: قبول دارم بدون شک دستهایی در کار است که کلاًً، نظام جمهوری اسلامی نتواند پیشرفت کند. دشمنان ما رسماً اعلام کردند و بودجه گذاشتند اما اینکه این مورد بهخصوص اتفاق افتاده باشد نمیدانم؛ میتواند سوء تفاهم بهوجود آمده باشد، چون همزمان با پخش سریال «نفس» چهارشنبههای سفید مطرح شد و ما را متهم کردند که ما داریم این موضوع را تبلیغ میکنیم!! ما در حال حاضر نهتنها در حوزه فرهنگ بلکه در کل نظام بزرگترین مشکلمان نداشتن تحلیل و منتقد است. تحلیلگر و منتقد درست و حسابی در هیچ حوزهای خصوصاً رسانه نداریم.
۲۴۱۲۴۳