در حالی که سرمایه گذاران در سراسر دنیا نگران تاثیر شیوع سریع ویروس کرونا بر اقتصاد چین و جهان هستند، متخصصان پیش بینی می کنند رشد اقتصاد جهان در ۲۰۲۰ ، ۰.۲ تا ۰.۳ درصد کندتر شود. انتظار می رود رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه اول ۲۰۲۰، ۰.۲ تا ۰.۴ درصد آسیب ببیند.
ویروس کرونا که تا حالا بیش از ۴۳۱۰۰ نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و جان ۱۰۱۸ نفر را گرفته، از نظر شدت از ویروس سارس در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ پیش گرفته است و بدون شک تاثیری اساسی در رشد تولید ناخالص داخلی چین هم در سه ماهه اول و هم در کل سال ۲۰۲۰ خواهد داشت.
با توجه به شیوع این بیماری، تخمین زده می شود تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه اول سال جاری میلادی بین صفر تا ۵.۵ درصد باشد یعنی کمتر از ۵.۹ درصد رشد فعلی. درحالی که شیوع سارس دو درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه چین کم کرد و ۰.۳ درصد رشد اقتصاد جهان را کاهش داد.
با توجه به اینکه اقتصاد چین در حال حاضر حدود ۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهد، نگرانی روزافزونی در مورد تاثیر این ویروس بر اقتصاد جهان وجود داردو دولت ها و شرکت های سراسر جهان بسیاری از سفر ها را محدود کرده و بسیاری از مشاغل را به خاطر شیوع این ویروس تعطیل کرده اند.
موسسات تحقیقاتی مودیز آنالیتیکس و بارکلیز هر دو تخمین می زنند ویروس کرونا تولید ناخالص داخلی جهان را در ۲۰۲۰، ۰.۳ درصد پایین بیاورد در حالیکه آکسفورد ایکانامیکس پیش بینی میکند این کاهش برابر با ۰.۲ درصد باشد.
اقتصاددان های کاخ سفید در آمریکا تاثیر اقتصادی شیوع این ویروس را محدود می دانند و انتظار دارند رشد اقتصاد جهان در سه ماهه اول سال جاری میلادی، تحت تاثیر این رویداد تنها ۰.۲ درصد کند شود. جی پی مورگان پیش بینی خود از تولید ناخالص داخلی آمریکا را در سه ماهه اول سال ۰.۲۵ درصد پایین آورده است. گلدمن ساچز ۰.۴۰ درصد و مودیز ۰.۴۵ درصد پیش بینی خود را کاهش داده اند.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا با اشاره به این نگرانی ها گفت بانک مرکزی آمریکا از نزدیک آسیب شیوع این ویروس را بر اقتصاد این کشور کنترل میکند و اضافه کرد هنوز برای اظهار نظر خیلی زود است.
۲۲۳۲۲۹