بر اساس نتایج یک مطالعه تازه، پزشکان عمومی باید بیمارانی را که از گلودرد دائمی، تنگی نفس، مشکل در قورت دادن و گوشدرد رنج میبرند برای معاینات مربوط به سرطان نزد پزشک متخصص بفرستند.
در حال حاضر توصیه میشود بیمارانی که صدایشان برای مدت طولانی گرفته یا تودهای در ناحیه گردن آنها ظاهر شده برای سرطان حلق یا حنجره تحت معاینه قرار بگیرند.
با این حال “ویلین وو” از مرکز مطالعات سرطان بریتانیا دراینباره تاکید کرده که بیماران نباید نگران شوند.
او گفت: گلودرد به خودی خود به سرطان حنجره ربطی ندارد اما این مطالعه بهترین شواهد تا به امروز را برای تقویت توصیههای فعلی و ارجاع دادن بیماران مسنتری که صدای آنها برای مدتی طولانی خش دار است، فراهم میکند.
حنجره، بخشی از حلق است که در نقطه شروع نای قرار دارد، دستگاهی که به تنفس و تکلم کمک میکند.
در بریتانیا سالانه حدود ۲۰۰۰ نفر به سرطان حنجره مبتلا میشوند.
در بررسیهای تازه تحت سرپرستی متخصصان دانشگاه “اکستر” روی سوابق پزشکی بیمارانی که نزد بیش از ۶۰۰ پزشک عمومی رفتهاند بررسی شده است.
دکتر “الیزابت شپرد” نویسنده اصلی این مطالعه میگوید: این اولین بررسی جدی روی همه علائمی است که ممکن است برای تشخیص سرطان حنجره مهم باشند.
او گفت: اهمیت مطالعه این است که فهمیدیم صدای خش دار در سرطان حنجره اهمیت دارد، اما وقتی با گلودرد مزمن همراه باشد خطر مبتلا بودن بیمار به سرطان حنجره خیلی بیشتر میشود.
همچنین پروفسور “ویلی همیلتون” از نویسندگان مطالعه، یکی از کسانی است که توصیههای کنونی “ان آی سی ای” (موسسه ملی پیشتازی در بهداشت و مراقبت) را تهیه کردهاند. او میگوید این تحقیقات مهم است چون به طور بالقوه جدی بودن بعضی علائم به صورت مرکب، که قبلاً خطر آن کم تشخیص داده میشد را نشان میدهد.
با این حال او تاکید دارد که منظور آنها فقط یک گلودرد عادی نیست بلکه گلودرد باید آنقدر جدی باشد که بیمار به پزشک خود مراجعه کند.
وی همچنین یادآور شد ترکیب علائم دائمی شامل گلودرد، خش دار بودن صدا، سختی تنفس یا قورت دادن است که میتواند هشداردهنده باشد.
باشگاه خبرنگاران