حسابدار می‌تواند سود و زیان شرکت را مشخص کند. در حقیقت اطلاعاتی که حسابدار ارائه می‌دهد را می‌توان مبنای بسیاری از محاسبات و همچنین سیاست‌گذاری‌های سازمان‌ها دانست. در صورتی که این اطلاعات دقت کافی نداشته باشد، می‌تواند منجر به آسیب جدی به مجموعه شود. به همین خاطر باید گفت که شغل حسابداری، شغلی بسیار حساس است و نیاز به مهارت و دقت بسیاربالایی دارد. در این مقاله قصد داریم به شما نشان دهیم که یک حسابدار موفق به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

1- یک حسابدار حرفه ای، دقت بالایی دارد

حسابداری شغلی بسیار دقیق است. شغلی که با اعداد و ارقام سروکار دارد. برخلاف بسیاری از مشاغل دیگر، حتی کوچک‌ترین اختلاف عددی می‌تواند منجر به اشتباهات بسیار بزرگ در حساب و کتاب سازمان شود. در انتهای هر فصل و دوره حسابداری، تمامی اعداد باید هم‌خوانی داشته باشند. اگر اینطور نباشد، حتی کوچک‌ترین بی‌احتیاطی و بی‌دقتی می‌تواند منجر به ساعت‌ها دوباره‌کاری شود. همین نکات کوچک که شاید هر کسی به آن توجهی نکند، تفاوت جدی بین حسابدار خبره و حسابدار معمولی ایجاد می‌کند. پس حسابدار خبره باید دقت بالایی داشته باشد. منظور از دقت بالا این است که اشتباه خود را به صفر برساند. در اصل هر انسانی می‌تواند اشتباه کند؛ اما حسابدار نه!

2- یک حسابدار موفق، باید رازدار باشد

اطلاعات مالی شرکت‌ها بسیار ارزشمند و مهم هستند. گاهی رقبای یک شرکت به‌دنبال اطلاعات مالی شرکت‌های دیگر هستند تا بتوانند از تحلیل اطلاعات آن‌ها، به راه حلی برای گرفتن بازار باشند. خب این اطلاعات به‌صورت کامل و با جزئیات بسیار در اختیار حسابداران قرار دارد. پیش از آنکه بخواهیم حتی درباره مهارت و نکاتی که یک حسابدار باید بداند صحبت کنیم، باید بگوییم که حسابدار باید رازدار باشد. برخی اطلاعات بسیار محرمانه هستند. حسابدار نباید این اطلاعات را با هیچکس در میان بگذارد. همان طور که قانون رازداری بین پزشک و بیمار وجود دارد، حسابدار هم نباید اطلاعاتی که درباره یک شرکت در دست دارد را با دیگران به اشتراک بگذارد. این موضوع می‌تواند به خوشنامی هرچه بیشتر حسابدار کمک کند.

فرآیند حسابداری، شامل اصل رازداری بین کارفرما و پیمانکار می‌شود

3- توانایی بالا در محاسبات عددی

توانایی بالا در محاسبات عددی از جمله ویژگی های یک حسابدار خوب محسوب می‌شود. در هر آموزشگاه حسابداری روی این موضوع تمرکز بسیاری می‌کنند. یک حسابدار حرفه ای باید بدون اشتباه قادر به انجام محاسبات عددی پیشرفته باشد.

4- توانایی کار با کامیپوتر و نرم‌افزارهای حسابداری

در حال حاضر حسابداران باید قادر به کار با برنامه‌های مختلف حسابداری باشند. یک حسابدار موفق کسی است که شناخت کامل درباره تمامی این نرم‌افزارها داشته باشد. البته بهتر است یک حسابدار روی یک تا دو برنامه حسابداری تسلط کافی داشته باشد و بتواند به‌خوبی با آن‌ها کار کند و مابقی را به‌صورت سطحی بشناسد. در دوره‌های حسابداری مهم‌ترین نرم‌افزارهای حسابداری به حسابدارها معرفی و آموزش داده می‌شود.

علاوه بر کار با نرم‌افزارهای حسابداری، یک حسابدار باید قادر به کار با سیستم‌های شبکه کامپیوتر باشد. برای مثال باید بتواند فایل‌ها را در شبکه تبادل کند. پس هم مهارت‌های عمومی و هم مهارت‌های تخصصی حسابداری در زمینه کار با کامپیوتر اهمیت بسیاری دارند.

5- تحلیل اطلاعات و ارائه راهکار

شاید برخی افراد تصور کنند که حسابدار فقط باید اسناد ورودی و خروجی را ثبت کند. این فقط یک پوسته ظاهری از شغل حسابداری است. اگر بخواهید فقط به یادگیری همین موضوع بسنده کنید، در نهایت یک حسابدار معمولی باقی خواهید ماند. حسابدار حرفه ای و خبره کسی است که بتواند اطلاعات مالی را به‌خوبی تحلیل کند. سپس در جلسات شرکت با سهامداران یا حتی جلسات داخلی با کارکنان دیگر، قادر به ارائه راهکار باشد.

راهکارها باید به کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری شرکت کمک کنند. در اصل یک حسابدار موفق کسی است که بتواند باعث سودآوری بیشتر شرکت شود. به این ترتیب شرکت همیشه وابستگی بسیار به آن حسابدار خواهد داشت. ثبت ورودی و خروجی اطلاعات مالی کار چندان سختی نیست و هر حسابداری از پس آن بر می‌آید. پس باید به‌دنبال یک سیستم آموزش حسابداری باشید که به شما تحلیل اطلاعات و ارائه راهکار را آموزش دهد.

حسابدار خبره باید بتواند تمام داده‌های به دست آمده را تحلیل کند

6- یک حسابدار نمونه تسلط کامل بر قوانین دارد

بخشی از سیستم محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل بر عهده حسابدار است. پس یک حسابدار باید شناخت کامل بر قوانین حقوق و دستمزد، قوانین و آیین‌نامه‌ها، قوانین تجارت و… داشته باشد. به این ترتیب حسابدار باید بر اساس قوانین، حقوق پایه، مزایا، اضافه کاری و… را مشخص کند. قوانین تأمین اجتماعی، سایر بیمه‌ها، قوانین تجارت و اصول و قواعد دیگر همگی مهم هستند. به این ترتیب یک حسابدار باید یک دایره‌المعارف کامل از تمامی قوانین مرتبط با کار و تجارت باشد و بتواند در جایگاه مناسب از آن‌ها استفاده کند.

7- داشتن تخصص در حسابداری

حسابداران معمولی بسیاری در بازار کار بدون پروژه حضور دارند و عملاً بیکار هستند. برای آنکه بتوانید در حوزه حسابداری پروژه‌های عالی به دست بیاورید، بهتر است یک تخصص در حوزه حسابداری داشته باشید. برای مثال حسابدارانی که در زمینه مالیاتی فعالیت می‌کنند و در این زمینه به‌صورت کامل تخصص دارند، جزو متخصصان به حساب می‌آیند و شرکت‌های بسیاری تمایل به همکاری با آن‌ها دارند. گذراندن دوره حسابداری پیمانکاری، حسابداری مالی، حسابداری مالیاتی، حسابداری صنعتی و… می‌تواند شما را برای تصوی مشاغل حساس‌تر آماده کند.

8- ارتباط عمومی بالا

ارتباط عمومی برای حسابدار اهمیت بسیاری دارد. حسابدار باید با افراد مختلف شرکت و سازمان در سمت‌های مختلف ارتباط برقرار کند. این موضوع برای حسابداران تازه کار یک چالش محسوب می‌شود. همچنین ارتباط عمومی برای جذب پروژه‌های بیشتر و بهتر نیز مفید خواهد بود. زمانی که حسابدار فعالیت بسیار مناسب داشته باشد و شبکه ارتباطی بسیار بزرگ ایجاد کند، قطعاً شهرت بیشتری پیدا می‌کند و می‌تواند پروژه‌های بیشتری داشته باشد. حسابدار باید بتواند در شرایط سخت و زمانی که تحت فشار قرار دارد، واکنش مناسبی از خود نشان دهد. پس ارتباط عمومی حسابدار نیز اهمیت بسیاری دارد.

9- وظیفه شناسی بالا

یک حسابدار حرفه ای باید وظیفه شناس باشد. گاهی به هر دلیل ممکن است حسابدار مجبور باشد تا بدون در نظر گرفتن بازه زمانی کاری و ساعت کار، فعالیت‌های خاصی که به او محول شده است را تحویل دهد. حسابدار موفق کسی است که فقط به پایان پروژه و کاری که به او محول شده است، فکر کند. حسابدار را می‌توان به نوعی یکی از ستون‌های مهم هر سازمانی به حساب می‌آید. اگر بخواهد از زیر مسئولیت خود شانه خالی کند، بخشی از کارهای شرکت با مشکل مواجه می‌شود.

10- تحصیلات دانشگاهی مرتبط

بهتر است یک حسابدار تحصیلات دانشگاهی مرتبط داشته باشد. البته با حضور در دوره‌های تخصصی حسابدرای بدون مدرک تحصیلی هم می‌توان تخصصی در این زمینه پیدا کرد؛ اما یک حسابدار موفق برای بهبود مهارت خود، تحصیلات دانشگاهی هم در رزومه کاری خود قرار می‌دهد. تحصیلات همیشه یک مزیت رقابتی عالی به حساب می‌آید.

سخن پایانی

حسابداری، فقط یک رشته تحصیلی نیست. هر آنچه در دانشگاه حسابداری می‌آموزید، فقط پیش‌نیازی برای حضور در بازار است. با تجربه هرروزه، شما می‌توانید تخصص بیشتری پیدا کنید. هر روز باید به‌دنبال لول‌آپ و افزایش مهارت باشید. شاید بسیاری تصور کنند که افراد بسیاری در رشته حسابداری بیکار هستند؛ اما در حقیقت بازار کار به‌دنبال نیروی متخصص و چند منظوره است که در زمینه‌های مختلف تخصص داشته باشد. تلاش کنید تا با کمک آموزشگاه حسابداری تخصص بیشتری در این زمینه پیدا کنید و به نیروی متخصص حسابدار تبدیل شوید.

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 13

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها