به گزارش بخش اقتصادی سایت در چند روز گذشته، قیمتها در بازار ارز به شدت رو به کاهش گذاشت و حتی نرخ دلار در برخی بازارهای غیررسمی به زیر ۱۰ هزار تومان نیز رسید، اما در میانههای روز، در شرایطی که انتظار میرفت قیمت ارز به دلیل حکم دادگاه لاهه با افزایش بیشتری روبه رو شود، ترمز را کشید و حتی گاه افزایشهایی نیز داشت!
برخی فعالان اقتصادی، دلیل این کاهش را به تصمیمات مجلس ربط داده و ادعا داشتند، احتمالا تصمیم ارزی که امروز در مجلس گرفته شد، باعث توقف کاهش نرخ ارز گشته است؛ خبری که در یکی از خبرگزاریها به اشتباه منتشر و عنوان شده بود که خرید و فروش ارز خارج از صرافیها ممنوع است!
این خبرگزاری نوشت: نمایندگان مجلس عرضه و فروش ارز خارج از واحدهای مجاز تعیین شده توسط دولت به وسیله اشخاص و واحدهای صنفی را ممنوع کردند. این در حالی است که این موضوع در صحن بررسی نشد و برای بررسی بیشتر و اعلام نظر قوه قضاییه به کمیسیون ارجاع شده بود.
محمدحسین فرهنگی اظهار داشت: خبری که صبح امروز، یکی از خبرگزاریها در خصوص تصویب ممنوعیت معاملات ارزی خارج از صرافیها منتشر کرده بود، اشتباه بود و در مجلس تصویب نشده است.
وی گفت: مجلس به دلیل مسائل گوناگونی که این قبیل تصمیمات دارند و ممکن است تأثیرات بسیاری در اوضاع کنونی کشور بر جای گذارند، آن را تصویب نکرد و به کمیسیون ارجاع داد و مقرر شد که قوه قضاییه در این مورد نظر دهد. همچنین کمیسیون بررسیهای لازم را در این خصوص انجام دهد و پس از پخته شدن به صحن بازگردد؛ بنابراین، هیچ مصوبهای در خصوص خرید و فروش ارز نداشته است.
این نماینده مجلس همچنین در خصوص اوضاع بازار ارز در روزهای اخیر گفت: مشخص بود که بازار ارز و سکه، بازار واقعی نیست و مبنای واقعی ندارد. اکنون نقدینگی چشمگیری در دست مردم است و در سالیان گذشته نیز این نقدینگی انباشته شده و در واقع نقدینگی موجود احساس کرده بود که بازار ارز، بازار مناسبی برای سرمایه گذاری است.
وی ادامه داد: اتفاقات روزهای اخیر اثبات کرد که این نوع تفکر ثبات ندارد و بسیاری از این افت قیمتها متضرر شدند. پیشبینی من این است که این فراز و نشیب در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت؛ اما فکر میکنم به زودی شاهد تعادل در نرخ ارز در روزهای آینده باشیم.
وی درباره این شبهه که احتمالا خود دولت با بالا و پایین کردن نرخ ارز، در حال نا امن کردن بازار ارز است نیز گفت: چنین سیاستی قطعا به نفع دولت نیست و به نوعی دولت را در حوزه اداره اقتصاد کشور ضعیف قلمداد میکند و اینکه چنین ارادهای در دولت باشد، محرز نشده است، اما اینکه چه عواملی باعث ایجاد این شرایط شده است، جای بحث دارد!
فرهنگی در ادامه یادآور شد: قطعا دولت در این افزایش قیمت ارز درآمدهایی داشته و این، بحث جدای دیگری دارد. نهادهایی مانند سازمانهای بازرسی و دیوان میتوانند عامل رد پولها را بررسی کنند و برای تعیین تکلیف آن میتوان سازوکار پیش بینی کرد و میشود دریافت چه میزان برای جبران کاهش فروش نفت هزینه و چه میزان صرف دیگر امورات شده است.
همچنین سیدحسن حسینی شاهرودی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با اشاره به اوضاع کنونی بازار ارز گفت: روند کاهشی نرخ ارز باید همچنان وجود داشته باشد؛ اما دولت هم باید برنامهای داشته باشد که این کاهشها مانند بالا رفتن قیمتها خیلی روانی نباشد و بتواند اوضاع را کنترل کند.
شاید گاهی نرخ ارز رشد طبیعی و گاهی غیر طبیعی داشته باشد، ولی اگر قیمتها غیر طبیعی افت کند، نشان از دستهای پشت پرده دلالان برای سودجویی است و یک عده ارزهای افرادی را که به قیمتهای کلان خریداری کرده اند، با قیمت ارزان جمع و در شرایط دیگر این بحران را بار دیگر برای کشور ایجاد میکنند.
نوشته یک خبر اشتباه،ترمز ارز را کشید/ قیمت واقعی ۸ تا ۹ هزار تومان اولین بار در / مهم. پدیدار شد.
مشاهده لینک یک خبر اشتباه،ترمز ارز را کشید/ قیمت واقعی ۸ تا ۹ هزار تومان