واکسن های آنفولانزا دارای ایمنی خوبی هستند. صدها میلیون آمریکایی در طول ۵۰ سال گذشته واکسن آنفلوانزا را دریافت کرده اند و تحقیقات گسترده ای در حمایت از ایمنی واکسن های آنفلوآنزا صورت گرفته است. واکسن آنفلوانزا اولین و بهترین راه برای کاهش شانس گرفتن آنفولانزا و گسترش آن به دیگران است. CDC توصیه می کند که از ۶ ماهگی هر سال واکسن آنفلوانزا دریافت شود.
آیا می توانم آنفولانزا را از واکسن آنفولانزا دریافت کنم؟
نه، واکسن آنفولانزا نمیتواند منجر به آنفولانزا شود. واکسن ها حاوی ویروس غیر فعال شده می باشند، به این معنی که ویروس ها دیگر عفونی نیستند یا ذراتی طراحی شده هستند که در مقابل سیستم ایمنی بدن شما شبیه به ویروس آنفلوانزا می باشند. در حالی که واکسن آنفلوآنزای اسپرینگ دارای یک ویروس زنده است، ویروس ها تغییر می کنند تا آنفولانزا به شما منتقل نشود.
عوارض واکسن آنفولانزا
۱٫ درد شانه
به گفته CDC، اگر واکسن آنفولانزا به صورت تزریق عضلانی دریافت کنید (به طور معمول در بازو)، ۱۰ تا ۶۴ درصد احتمال درد عضلانی در قسمت بالای بازو وجود دارد.
از آنجایی که سوزن به طور مستقیم به عضله تزریق می شود، سبب آسیب های میکروسکوپی به سلول می شود و باعث پاسخ سیستم ایمنی التهابی می شود. می توانید از مسکن های OTC استفاده کنید تا درد کاهش یابد. اما اگر درد بسیار قابل توجه است یا باعث کاهش تحرک شما می شود باید به پزشک مراجعه کنید.
۲٫ قرمزی یا تورم در محل تزریق
هر زمان که پوست سوراخ می شود و چیزی وارد بدن می شود باعث واکنش موضعی می شود. این واکنش نشان می دهد سیستم ایمنی بدن شما فعال است. اما این قرمزی و تورم یک عارضه جانبی معمول است که معمولا چند روز طول می کشد. این قرمزی و تورم به صورت خودی به خودی برطرف می شود. اما اگر باعث ناراحتی می شود می توانید ایبوپروفن یا استومینوفن مصرف کنید.
۳٫ بدن درد
هر واکسنی می تواند به علت فعال شدن سیستم ایمنی بدن باعث درد بدن شود. اگر در قسمت های دیگر بدن به جز بازو احساس درد می کنید، معمولا نگران کننده نیست. معمولا واکسن آنفولانزا دو هفته بعد اثر می کند بنابراین درد های بدن شما می تواند نشانه ای از آنفولانزا باشد (۵ داروی سرماخوردگی بدون نسخه).
۴٫ خارش در محل تزریق یا بثورات کامل بدن
این واکنش آلرژیک می باشد اما “واکنش آلرژیک به آنفولانزا بسیار نادر است.” در صورت وجود خارش شدید در محل تزریق، بثورات در سراسر بدن و یا نشانه های شوک آنافیلاکتیک، به پزشک مراجعه کنید. یکی از چیزهایی که باید توجه داشته باشید: اگر در گذشته نسبت به واکسن آنفولانزا واکنش آلرژیک داشته اید نباید این واکسن را استفاده کنید.
۵٫ تب
احتمالا به خاطر واکسن تب نخواهید داشت، اما اگر تب کردید، باید تب شما درجه پایین (یعنی کمتر از ۱۰۱ درجه) باشد. اگر تب بالاتر باشد احتمالا بیماری کاملا غیر مرتبط دارید. واکسن آنفلوانزا باعث آنفولانزا نمی شود. در حالی که برخی از واکسن های آنفلوانزا حاوی ویروس است، آنها ویروس های زنده نیستند، بنابراین نمی توانند شما را بیمار کنند.
۶٫ سرگیجه
این کمترین اثر جانبی واکسن است. اگر فکر می کنید ممکن است واکنش استرس یا ضعف داشته باشید، به پزشک بگویید و بعد از تزریق برای جلوگیری از آسیب کمی بنشینید.
۷٫ سندرم گیلن باره
سندرم گیلن باره (GBS) یک اختلال خودکار سیستم ایمنی است که توسط انواع مختلفی از چیزهایی که از واکسن تا عفونت ویروسی ایجاد می شود، به وجود می آید.
GBS سبب آسیب به سیستم عصبی می شود و باعث ایجاد نشانه هایی مانند ضعف عضلانی، بی حسی، مشکل در راه رفتن و فلجی می شود. به گفته موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی، در حالی که ۷۰ درصد از افراد به طور کامل از اختلال بهبود می یابند، دوره بهبودی می تواند از هفته ها تا حتی سال ها متغیر باشد.
مردم باید به یاد داشته باشند که آنفلوآنزا بیشتر باعث GBS می شود تا واکسن.
www.womenshealthmag.com