خلبان محمد مهدی نوری آل آقا در باره این خبر افزود: این آتش سوزی از بعد از ظهر روز شنبه به دلیل نامعلومی شروع شده است که به دلیل سخت گذر بودن و پوشش انبوه گیاهی و جنگلی و وزش باد شدت گرفته است.
وی ادامه داد: پیرو درخواست بالگرد مجهز به تجهیزات اطفای حریق توسط سازمان جنگلها و مدیریت بحران استان کهکیلویه و بویر احمد، بلافاصله یک فروند بالگرد به منطقه اعزام شد.
رئیس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق وزارت دفاع تصریح کرد: به دلیل گسترش منطقه آتش سوزی یک فروند بالگرد دیگر نیز به این ظرفیت اضافه کردیم و در حال حاظر دو فروند بالگرد مجهز به سبد ۴ هزار لیتری اطفای حریق مشغول به عملیات اطفا هوایی حریق در ارتفاعات منطقه گچساران هستند.
وی با بیان که هم اکنون بیش از ۱۰۰ نفر از نیروهای مردمی، کارکنان محیط زیست و نیروهای منابع طبیعی نیز در حال مهار و خاموش کردن آتش در کوه های مشرف به قلات گناوه هستند گفت:سخت گذر بودن برخی از این مناطق وپوشش گیاهی انبوه و علفزارهای وسیع در این منطقه، مهار آتش بدون حضور تیم عملیات اطفای حریق هوایی وزارت دفاع را با دشواری های زیادی رو به رو می کرد.
خلبانمحمد مهدی نوری آل آقا بابیان اینکه علت و وسعت آتش سوزی این منطقه پس از بررسی های کارشناسی اعلام می شودگفت:۵۳۵ هکتار از جنگل ها و مراتع مناطق مختلف این شهرستان در مناطق خامی، نارک، آبریگون و کوه پهن طی پنج فقره آتش سوزی طعمه حریق شده است.
وی ادامه داد: بیشترین وسعت آتش سوزی مربوط به کوه نارک بوده که به دلیل ارتفاع بالا، شیب تند و سختگذر بودن روند اطفای حریق را با کندی روبرو کرد.
خلبانمحمد مهدی نوری آل آقا تصریح کرد: بیش از ۴۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی در گچساران وجود دارد که از این میزان ۳۲۰ هزار هکتار مرتع و بیش از ۱۱۵ هزار هکتار جنگل است.
درختان بلوط، بادام، بنه و کیکم مهمترین پوشش گیاهی جنگلهای این شهرستان است.
۲۳۲۱۹