به گزارش خبرآنلاین، علی بیگدلی درباره اینکه آیا بوریس جانسون در سیاست هایش از رئیس جمهور آمریکا پیروی می کند یا نه، گفت: نخست وزیر جدید بریتانیا با توجه به گرایشات راست گرایانه افراطی و نزدیک بودن مواضعش به ترامپ به نوعی ایران را از رویکردش آگاه کرده است. وی در اولین نطقش پس از تصاحب سمت نخست وزیری هیچ موضعی درباره ایران و حتی بحران نفتکش ها نگرفت. وی در این راستا دو هدف عمده را در نظر داشت؛ یکی دلیل اعتبار ندادن به موضوع نفتکش های توقیفی بود چرا که در این صدد بود تا خود را نسبت به این بحران بی اعتنا نشان دهد. دومین مساله ای که منجر به عدم طرح این بحران شد این بود که بوریس جانسون نمی خواست سیاست هایش در بدو کار تحت الشعاع این بحران قرار بگیرد.
این کارشناس درباره احتمال رویارویی تهران و لندن و همچنین رویکرد جانسون در خصوص اتحادیه اروپا گفت: در مورد جزئیات تصمیم بریتانیا باید منتظر بود و دید این کشور چه سیاستی را اتخاذ می کند. وضعیت کنونی اقتصاد انگلیس آشفته است و بعید به نظر می رسد که این کشور درصدد مقابله با ایران باشد. اما در زمینه های دیگر مانند برگزیت معتقدم که نخست وزیر جدید بریتانیا دنباله رو و پیرو سیاست های دولت فعلی آمریکا و ترامپ خواهد بود و در راستای آرزوی دیرینه ترامپ که خواستار عدم یکپارچگی اتحادیه اروپا است گام خواهد برداشت. جانسون همچنین وعده داده که ظرف صد روز با توافق و یا بدون توافق بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج می کند که این امر وحدت اروپا را تحت تاثیر قرار می دهد. البته نباید فراموش کرد که خروج بدون توافق بسیار کار سخت و پرریسکی محسوب می شود و به نوعی انتظاری نابجا است. جانسون در این قضیه حتی در حزب محافظه کار نیز نمی تواند از حمایت های سیاسی قابل قبولی برخوردار شود تا بتواند این گام را عملی کند، اما نکته مهم اینجاست که این اتفاق در راستای تامین منافع دولت کنونی آمریکا است و ترامپ خواستار این نیست که کانون قدرتمندی در غرب مانند اتحادیه اروپا جلوی خواسته های وی بایستد. ترامپ همواره تلاش کرده تا اتحادیه اروپا را با شکست مواجه کند، به ویژه در حال حاضر که اتحادیه اروپا خواستار مقابله با تحریم های افسارگسیخته آمریکا است.
بیگدلی درباره رشد احزاب راست افراطی در اروپا و پیامدهای آن نیز گفت: این موضوع باعث نگرانی کشورهای اروپا به ویژه فرانسه و آلمان شده است. رئیس جمهور فرانسه یعنی امانوئل مکرون از رشد احزاب افراطی بسیار نگران است چرا که ممکن است در آینده این امر منجر به پیروزی مارین لوپن شود. در مراسم صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول مکرون در حضور ترامپ اظهار داشت که حمایت از احزاب راست افراطی موجب می شود تا اروپا بار دیگر به جهنم تبدیل شود. از طرفی می بینیم که ترامپ اخیرا از سیاست مالیاتی فرانسه در قبال شرکتهای عظیم فناوری آمریکایی انتقاد کرده و اقدام مکرون را احمقانه دانست. چنین مواردی سبب می شود تا سطح اختلافات بالا رود و آمریکا هم برای مقابله از احزاب افراطی در اروپا حمایت کند.
کارشناس مسائل اروپا و آمریکا درباره اینکه جانسون در قضیه برگزیت چگونه می تواند بین اروپا و آمریکا توازن برقرار کند گفت: ترزا می که در ابتدا یکی از حامیان برگزیت بود انتظار داشت که در پی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بازار 30 میلیارد دلاری اش در این اتحادیه و نیروهای کاری اش که در کشورهای اروپایی مشغول به کار هستند حفظ شوند و این ظرفیت ها را به سمت آمریکا سوق دهند. اما در دو ملاقات های اخیر ترامپ آن چنان از ترزا می استقبال نکرد چرا که آن جوهره محافظه کاری در ترزا می وجود نداشت و در نهایت وی در پارلمان انگلستان با مشکل مواجه شد. از همین رو قاطعانه صحبت کردن بوریس جانسون درباره برگزیت و موضوع خروج بریتانیا از اتحادیه ممکن است با هماهنگی ترامپ صورت گرفته باشد که کاری بسیار خطرناک خواهد بود و به نظر من جانسون نیز در این زمینه بعید خواهد بود که موفق شود.
مشروح این گفت و گو را ایــــنــــجــــا بخوانید.
310311