به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از مرکز آمار ایران، نتایج مطالعات مرکز آمار ایران نشان می دهد، متوسط میزان درآمد ماهیانه خانوار شهری با رشد ۱۵.۶ درصدی به ۳ میلیون و ۵۷ هزار تومان و میزان هزینه خانوار شهری نیز با رشد ۱۵.۷ درصدی به ماهیانه ۲ میلیون و ۷۴۶ هزار تومان رسیده است.
علاوه بر این متوسط میزان درآمد ماهیانه یک خانوار روستایی با رشد ۱۴.۱ درصدی به یکمیلیون ۶۸۰ هزار تومان و میانگین هزینه خانوار روستایی نیز با رشد ۱۳.۹ درصدی به یکمیلیون و ۴۸۹ هزار تومان رسیده است.
نتیجه این آمارگیری نشان میدهد، متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار شهری ۳۲۹.۵۲۵ هزار ریال (سالانه ۳۲ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان) بوده که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ۱۵.۷ درصد افزایش نشان می دهد.
از هزینه کل سالانه خانوار شهری۷۶.۷۵۰ هزار ریال با سهم ۲۳.۳ درصد مربوط به هزینههای خوراکی و دخانی و۲۵۲.۷۷۵ هزار ریال با سهم۷۶.۷ درصد مربوط به هزینههای غیرخوراکی بوده است. بین هزینههای خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ۲۲.۱ درصد مربوط به هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و در بین هزینههای غیرخوراکی بیشترین سهم با ۴۳.۰درصد مربوط به مسکن بوده است.
همچنین متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری ۳۶۶،۸۴۸ هزار ریال(سالانه ۳۶ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۸۰۰ تومامن) بوده که نسبت به سال قبل، ۱۵.۶ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ۱۳۹۶ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری برابر با رشد هزینه کل سالانه است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان میدهد که ۳۴.۴ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۱۶.۱ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و۴۹.۵ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.
مقایسه درصد خانوارهای شهری استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۶ نشان میدهد که خانوارهای استفاده کننده؛ اتومیبل شخصی از ۴۷.۶ به ۵۰.۶ درصد، یخچال فریزر از ۶۰.۵ به ۶۳.۲ درصد، جاروبرقی از ۹۰.۳، به ۹۱.۰ درصد، ماشین لباسشویی از ۸۴.۵ به ۸۶.۳ درصد، ماشین ظرفشویی از ۵.۸ به ۷.۳ درصد و مایکروفر از ۱۰.۳ به ۱۲.۴ درصد افزایش یافته است. در سال ۱۳۹۶، عمده ترین نوع سوخت مصرفی ۹۳.۸ درصد از خانوارهای شهری برای گرما، گاز طبیعی(شبکه عمومی) بوده است.
متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار روستایی۱۷۸.۷۶۰ هزار ریال(سالانه ۱۷ میلیون و ۸۷۶ هزار تومان) بوده که نسبت به سال قبل۱۳.۹ درصد افزایش نشان میدهد. از هزینه کل سالانه خانوار روستایی۶۶.۵۰۴ هزار ریال با سهم ۳۷.۲ درصد مربوط به هزینههای خوراکی و دخانی و ۱۱۲.۱۶۶ هزار ریال با سهم ۶۲.۸ درصد مربوط به هزینههای غیرخوراکی بوده است.
بین هزینههای خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ۲۵.۲ درصد مربوط به هزینهی آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و بین هزینههای غیرخوراکی، بیشترین سهم با ۲۹.۱ درصد مربوط به مسکن بوده است.
همچنین نتایج گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار روستایی ۲۰۱.۸۴۲ هزار ریال(سالانه ۲۰ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۲۰۰ تومان) بوده که نسبت به سال قبل ۱۴.۱ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان میدهد که ۲۹.۴ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۳۱.۷ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۳۸.۸ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.
مقایسه درصد خانوارهای روستایی استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۶ نشان میدهد که خانوارهای استفاده کننده؛ اتومیبل شخصی از ۲۷.۰ به ۲۹.۶ درصد، یخچال فریزر از ۴۱.۶ به ۴۵.۲ درصد، جاروبرقی از ۶۴.۱ به ۶۴.۲ درصد، ماشین لباسشویی از ۵۲.۱ به ۵۳.۹ درصد، ماشین ظرفشویی از ۰.۲ به ۰.۳ درصد و مایکرویو از ۱.۶ به ۱.۹ درصد افزایش رسیده است.
در سال ۱۳۹۶ عمده ترین نوع سوخت مصرفی ۶۴.۴ درصد از خانوارهای روستایی برای گرما، گاز طبیعی(شبکه عمومی) و ۲۵.۱ درصد نفت سفید بوده است.
بررسی متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار شهری نشان میدهد که استان تهران با ۴۷۹.۹۴۸ هزار ریال بیشترین و استان کرمان با ۱۹۲.۳۲۹هزار ریال کمترین هزینه را در سال ۱۳۹۶ داشتهاند.
همچنین استان تهران با ۵۱۵.۳۵۱ هزار ریال بیشترین و استان آذربایجان غربی با ۲۴۰.۳۹۳ هزارریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوارشهری را در سال ۱۳۹۶ به خود اختصاص داده است.
۶۰۲۳۱