نیت بیک اف به دلایل امنیتی، محل اسکان پناهندگان را مشخص نکرد، اما گفت که بخش عمده آنها را زنان، کودکان و افراد مسن تشکیل میدهند.
بنابر سخنان وی، نمایندگان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، دفتر سازمان ملل در امور امنیت، دفتر هماهنگ کننده دائم سازمان ملل در تاجیکستان و خدمات آقاخان ضمن دیدار با «یادگار فیض اف» استاندار منطقه بدخشان تاجیکستان از دولت این کشور برای پذیرفتن پناهندگان افغان تقدیر کردند.
در این جلسه تاکید شد که پذیرش پناهندگان از افغانستان، به ویژه در شرایط متشنج در منطقه، مشکلات اقتصادی و امنیتی در پس زمینه شیوع موج دوم کرونا، نمونهای از احساس مسئولیت بسیار تاجیکستان در قبال بشریت است.
فیض اف اظهار داشت که مقامات منطقهای تاجیکستان با تمام ساختارهای دولتی، شرکای توسعه و مردم برای تامین حداکثری پناهندگان با غذا، مسکن و خدمات پزشکی همکاری میکنند.
در مورد این که چه زمانی پناهندگان از افغانستان وارد خاک تاجیکستان شدهاند، مطلبی گفته نشد، اما به احتمال زیاد این امر در تاریخ 4-5 جولای، زمانی که 6 منطقه استان بدخشان افغانستان به تصرف طالبان درآمد، صورت گرفته است.
مقامات بدخشان تاجیکستان به دلایل امنیتی تعداد دقیق پناهندگان افغان را اعلام نکردهاند. تاکنون تنها در مورد پناهندگان نظامی افغانستانی خبر داده میشد و این اولین بار است که در مورد پناهندگان غیر نظامی گزارش میشود.
قبل از این استاندار منطقه بدخشان تاجیکستان گفته بود که اوضاع در افغانستان ما را وادار میکند ثبات داخلی را تضمین کنیم و در صورت نقض احتمالی مرزهای دولتی از سرزمین خود محافظت و اقدامات تلافیجویانه انجام دهیم.
وی همچنین در مورد پناهندگان احتمالی از افغانستان و آمادگی تاجیکستان برای پذیرش آنها اظهار نظر کرده بود.
شایان ذکر است که در تاریخ 5 ژوئیه نیروهای مرزبانی کمیته دولتی امنیت ملی تاجیکستان در مورد پناه بردن 1037 نظامی افغانستانی به خاکی این کشور خبر داده بود.
310 310