خبر استعفای الیاس نادران، جدیدترین اتفاق پارلمان یازدهم را رقم زد؛ او نماینده تهران و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات است.
نقطه آغازین موضوع استعفا در توییتی با حساب کاربری «فرید مدرسی» قرار دارد. او کمتر از ۱۰ روز پیش توییت زد که «برای جلوگیری از استعفای جناب الیاس نادران قرار است کمیسیون جدیدی در مجلس تشکیل دهند و نامش را بگذارند کمیسیون جهش تولید و نادران را رئیس آن کمیسیون کنند. حالا باید دید که نادران این سمت را میپذیرد که استعفا ندهد یا خیر؟»
>>>> بیشتر بخوانید؛
>>>> الیاس نادران، نماینده تهران استعفا داده است؟
نوشته مدرسی حکایت جنگ قدرت یا تصاحب و تقسیم پستهای مجلس شورای اسلامی را در دهانها انداخت و گمانهزنیهای جناحی درباره عملکرد قوه مقننه را تقویت کرد؛ پارلمانی که ریاستش را محمدباقر قالیباف و ریاست کمیسیون برنامه و بودجه آن را حمیدرضا حاجی بابایی عهده دار شده و علیرضا زاکانی هم در رأس مرکز پژوهشها قرار گرفته است.
پیشتر و در آغاز پارلمان نوپا، این سه نفر را از رقیبان اصلی ریاست مجلس میدانستند و نام الیاس نادران در میان نامزدهای احتمالی نایب رئیسی دیده میشد.
حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، حسینعلی حاجی دلیگانی و حجت الاسلام علیرضا سلیمی سه عضو هیئت رئیسه بودند که در نخستین خبرها، استعفای نادران را تکذیب کردند. احمد امیرآبادی فراهانی، اصولگرای دیگر هیئت رئیسه هم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت که «احساس مسئولیت، رقابتها و نامزد شدن افراد برای تصدی مقامها بدون شک وجود دارد؛ اما استعفای نمایندگان برای به مسئولیت نرسیدن در مجلس، بعید است و قطعاً چنین چیزی وجود ندارد.»
او افزود: به نظر میرسد این هم گمانه زنی رسانهای است و حداقل در مدت آغاز مجلس یازدهم چنین موردی نداشتیم.
امیرآبادی فراهانی همچنین یادآور شد که «استعفایی به هیئت رئیسه نرسیده است و این اتفاق از نمایندگان مجلس یازدهم که اکثراً از نیروهای انقلاب هستند و برای خدمت به مردم آمدند، دور از انتظار است و چنین رفتارهایی درست نیست.»
دلخوری نادران صحت دارد؟
از سوی دیگر، یک منبع به باشگاه خبرنگاران جوان با واسطهای تأیید کرد که «الیاس نادران به دلیل رأی نیاوردن در رقابت انتخاب ریاست کمیسیون برنامه و بودجه از اعضا دلخور و ناراحت بوده است، چراکه تجربه و جایگاه ویژهای در زمینه علم اقتصاد دارد.»
این فرد آگاه افزود: نماینده تهران ممکن است این گفته را از روی عصبانیت بیان کرده باشد، ولی نهایتاً از آقای نادران توقع میرود با توجه به توانمندیها و حضور گرانسنگش در کمیسیون، اینگونه اتفاقها را رقم نزند.
دومین مسئله و گمانهزنی رسانهها بر سر تشکیل یک کمیسیون برای جلوگیری از استعفای نادران و جلب رضایت اوست؛ کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی که ۲۹ تیر ماه برای کمک به پیشرفت و جهش تولید ایجاد شد.
جعفر قادری، عضو کمیسیون ویژه جهش تولید در مصاحبه با رسانهها اظهارنظر یاد شده را تکذیب کرد و گفت که «چنین کمیسیونی با هدف نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مجلسهای پیشین وجود داشته و نخستین بار در مجلس هشتم شکل گرفته است.»
قادری ادامه داد: حدود ۱۶ نفر از همکاران که نادران هم جزو آنها بود، طرح تشکیل این کمیسیون را امضا کردند. معمولاً در این موارد، همه فعالان حوزه تولید، موافق پیشنهادهای مشابه هستند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه: شیوه رأی گیری در پارلمان را قبول ندارم
بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، خبر استعفا و تشکیل کمیسیون ویژه برای راضی نگه داشتن نماینده تهران را تکذیب کرد. البته او به سیستم جمع آوری آرا در پارلمان انتقاد داشت و تأکید کرد که «این شیوه رأی گیری را قبول ندارد، زیرا مبتنی بر لابی کردن است.»
او ادامه داد: رأی گیری برای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه با یک فرآیند مشخص و رقابت صورت گرفته است که در آن، آقایان حاجی بابایی، سیدشمسالدین حسینی و الیاس نادران افراد مطرح بودند. پس از رأی گیری هم حاجی بابایی توانست ریاست را به دست آورد.
محبی اظهار کرد: اینکه افراد برای رأی دهی در رودربایستی قرار داده شوند یا پشت سر هر فرد ایستاد و گفت به فلان شخص رأی بده، درست نیست. مجلس باید این موضوع را اصلاح کند و به مسئولان مربوط هم اطلاع دادهام.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: لازم است نظرها و دیدگاههای نامزد تصدی هر جایگاه بیان شود تا به او رأی داده شود؛ هنوز همه نمایندگان یکدیگر را کاملاً نمیشناسند تا به هم رأی دهند و رأی بدون شناخت صحیح نخواهد بود.
چندین ساعت پس از توییت فرید مدرسی، مالک شریعتی، دیگر نماینده تهران در توییتر خبر داد که نمایندگان، الیاس نادران را به عنوان نخستین نفر به عضویت کمیسیون جهش تولید برگزیدند. شریعتی نوشت: «امروز اعضای کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل ۴۴ انتخاب شدند و دکتر الیاس نادران (دکترای اقتصاد و با سابقه ۴ دوره مجلس) با وجود غیبت به دلیل کرونا رأی اول نمایندگان مجلس شد. ان شاء الله این کمیسیون، بتواند درمان بیماری اقتصاد کشور را دنبال کند.»
به گفته محبی نجم آبادی، انتخاب اعضای کمیسیون ویژه بر اساس یک رأی گیری بوده است؛ اما تیم جمع کردن و رایزنیها وجود دارد. او اظهار کرد که «یک قسمت از بدنه مجلس فعال است تا در مسائل مختلف، پُستها را تصاحب کند. اگر افراد و پُستهایشان را رو به روی هم بنویسید، از روی فراوانی نامها مشخص خواهد شد.»
عضو کمیسیون برنامه و بودجه همچنین تأکید کرد: برخی میخواهند در همه کمیسیونها، معاونتها و… حاضر باشند و این خلاف گفته مقام معظم رهبری است که فرمودند برای گرفتن منافع نباید فضای رقابتی نادرست وجود داشته باشد.
27215