به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در بیانیه انجمن حمایت از حقوق کودکان آمده است:

مهر آغاز می شود و کودکان‌مان برای فراگیری علم قدم در راه مدارس می‌گذارند. فراگیری‌ای که با مهر معنا می‌دهد. این گام، سرآغازی است که انتهای آن آینده جامعه را رقم خواهد زد.
آن‌چه در این مسیر تضمین‌کننده این آینده خواهد بود آموزش همراه با پرورش است. اما، به دلیل فقدان برنامه‌ای جامع و یا حداقل برنامه‌ای کودک محور، مشکلات در حوزه آموزش و پرورش بیش از پیش احساس می‌شود. 

▪️مسایلی مانند خارج بودن قریب به یک میلیون نفر از کودکان کشور از چرخه تحصیل، افزایش آمار مشکلات رفتاری و روانی، علاوه‌بر دوگانه‌سازی نظام آموزشی (خصوصی-دولتی) که در سال‌های اخیر بیش‌تر هم شده است، هر کدام موضوعی قابل تعمق برای کارشناسان و برنامه‌ریزان این حوزه به شمار می‌رود.

▪️اگرچه مطابق نص صریح اصل ۳۰ قانون اساسی «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسط فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد»، اما در شرایط کنونی اجرای این اصل مورد غفلت واقع شده و خصوصی‌سازی مقوله آموزش و پرورش منجر به کالایی شدن آموزش و افزایش هزینه‌های تحصیلی و نیز شکاف در دست‌رسی عادلانه همه اقشار جامعه به امکانات آموزشی شده است. 

▪️درنتیجه، این امر، نه تنها هیچ تاثیری در کاهش آسیب‌های مذکور و توانمندسازی کودکان برای مواجهه با مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی نداشته است بلکه خود یکی از عوامل دامن زدن به این آسیب‌هاست. بدترین شکل خصوصی‌سازی در نظام آموزشی ما صورت گرفته است؛ در حالی‌که متوسط پرداخت از جیب توسط خانوارها برای آموزش در دنیا حدود ۲۳ درصد است این رقم در ایران نزدیک به ۳۷ درصد برآورد می‌شود. شیوه‌ای که کل رسالت و نقش آموزش و پرورش را که همانا کمک به انسجام‌بخشی جامعه است، زیر سوال می‌برد. 

▪️نکته حائز اهمیت این است که هرچند در سال‌های گذشته، پرسش اصلی از مسئولان و مدیران ارشد آموزش و پرورش کشور درباره عمل نکردن به وظیفه ذاتی خود در ایجاد شرایط و امکانات مناسب برای دست‌رسی همه کودکان به آموزش و پرورش رایگان بوده است؛ امروز، علاوه بر این پرسش دیگری هم می‌توان مطرح کرد «آیا تبدیل مراکز آموزشی به بنگاه‌های اقتصادی تاثیری بر بهبود خدمات آموزشی، بهداشت روانی و سلامت رفتاری کودکان داشته است»؟

▪️ما بر این باوریم خصوصی‌سازی آموزش که بی‌توجهی به مسئولیت قانونی دولت تلقی می‌شود، نقض آشکار حقوق کودکان است و عملا با بی‌توجهی به مساله کیفیت آموزش و از سوی دیگر نادیده گرفتن حقوق معلمان، آینده حوزه آموزش، به‌عنوان رکن بنیادین توسعه پایدار، با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد.

▪️در پایان، انجمن حمایت از حقوق کودکان، ضمن گرامی‌داشت فرا رسیدن این روز و تبریک آن به آموزگاران زحمت‌کش و دلسوز و کودکان کشور، با امید دست‌یابی همه کودکان به آموزش رایگان و قابل دست‌رس و کیفیت آموزشی مناسب و گفت‌وگو محور، اعلام آمادگی می‌کند تا با ارائه راه‌کارهایی جهت اصلاح وضع کنونی سیستم آموزش و پرورش با تمرکز بر بهداشت روانی و سلامت رفتاری دانش‌آموزان، بخشی از ماموریت اصلی خود را در راستای تحقق حقوق همه جانبه کودکان به انجام رساند.

۲۳۵۲۳۲

hotnewsسایر5 سال پیش • dahio.com • 57



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها