دکتر سیما صدیقی گفت: آرتریت روماتوئید یکی از شایع ترین بیماری های روماتیسمی مفصل است که حدود نیم تا یک درصد جامعه را درگیر می کند، این بیماری بیشتر در بانوان دیده می شود به طوری که دو تا سه برابر در بانوان شایع تر از آقایان است.

وی سن شایع ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید را از ۲۵ سال تا سن ۵۵ سالگی اعلام کرد و گفت: پس از این سن دیگر شیوع این بیماری کاهش پیدا می کند، آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مفصل است که می تواند مفاصل متعدد بدن را درگیر کند و علاوه بر درگیری مفصلی می تواند درگیری خارج مفصلی هم داشته باشد.

فوق تخصص روماتولوژی تأکید کرد: گرچه آرتریت روماتوئید یک بیماری شایع است اما نمی توان هر درد مفصلی را به روماتیسم مفصلی نسبت داد آن دسته از دردها جزو بیماری های روماتیسم مفصلی قرار می گیرد که با تورم مفصل، محدودیت حرکت مفاصل و خشکی صبحگاهی در بیمار همراه باشد.

صدیقی با بیان اینکه دردهای موقتی و گذرا که با فعالیت بیشتر تشدید می شود جزو علائم روماتیسم مفصلی قرار نمی گیرند، بیان کرد: دردهای این بیماری معمولاً در حالت استراحت بیشتر است و وقتی بیمار شروع به تحرک و کار می کند به دلیل جریان گرفتن خون، درد مفصل در بیمار کمتر می شود.

ارثیه‌ای به نام روماتیسم/ یک راهکار طلایی برای مهار دردهای روماتیسمی

تفاوت روماتیسم مفصلی با آرتروز

وی با اشاره به اینکه روماتیسم دقیقاً بر خلاف بیماری آرتروز است، تصریح کرد: در دردهای آرتروزی بیمار در حالت استراحت کاملاً آسوده و بدون درد است اما به محض فعالیت درد بیشتری را تجربه می کند و نکته مهم تر آنکه در دردهای غیرروماتیسمی خشکی صبحگاهی مفاصل وجود ندارد.

این فوق تخصص روماتولوژی مدت بیماری را شاخصه دیگر بیماری روماتیسم مفصلی دانست و یادآور شد: معمولاً بیماری که به روماتیسم مفصلی مبتلا می شود یک دوره چهار تا ۶ هفته ای زمان لازم است تا بیماری خود را نشان دهد لذا هر دردی، روماتیسم مفصلی نیست.

صدیقی علت تورم مفصل در بیماران مبتلا به روماتیسم را تجمع مایع درون مفصل دانست و متذکر شد: حدود یک الی دو درصد افراد مبتلا به روماتیسم در درون خانواده و نزدیکان خود سابقه ابتلا به این بیماری را دارند، در واقع جنبه ارثی در بیماری روماتیسم مفصلی بسیار مهم است.

در بیماری روماتوئید آرتریت ابتدا مفاصل کوچک، مچ دست ها، مفاصل بین انگشتی میانی، مفاصل آرنج شانه، مچ پا، انگشتان پا یا زانو درگیر می شوند ولی اکثریت دردها به صورت قرینه رخ می دهد به عنوان مثال با درگیری دست راست، دست چپ نیز به طور قرینه دچار درد می شود.

227

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 2

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها