نوریاتو: کافی است نگاهی به لیست پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران بیاندازید و یا همین عبارت را در گوگل جستجو کنید تا متوجه شوید در فهرستی از فیلمهای کمدی غرق شدهاید. همین موضوع برای اینکه متوجه تاریخسازی فیلم متری شش و نیم شوید کافی است. ما برای این ادعا چهار دلیل داریم که به شما پیشنهاد میکنیم هرچهار دلیل را به همراه نکتهای که در پایان متن آمده است مطالعه بفرمائید:
۱- تعارف که نداریم، متری شش و نیم سعید روستایی ، فیلم تلخیست که از زندگی روزمره من و شما بیرون می آید و حتی از آن شوخی های “ابد و یک روز” هم در آن خبری نیست. فیلم می کوشد یک قدم از واقعیت بیرونی پا پس نکشد و بیننده آگاه به پشت صحنه مواد مخدر را احمق نپندارد و همین دز تلخی را بالا می برد، گویی سازندگان فیلم متری شش و نیم قید گیشه را زده اند تا یک بار هم شده بخشی از ناگفته های هیولای مواد مخدر را رو کنند. اما در عمل طبق آخرین آمار فروش متری شش و نیم بالاتر از چهار فیلم سرگرم کننده این روزها ایستاده و طبق آمار ششم فروردین، با “رحمان ۱۴۰۰” صدرنشین که سه میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان فروخته فقط هشتصد میلیون فاصله دارد.
۲- فیلم متری شش و نیم در حالی با پنج فیلم کمدی و سرگرمیساز در حال رقابت است که شاید تشدید فشارهای روزافزون اقتصادی به مردم سبب شده خانواده ایرانی تماشای یک فیلم در نوروز را در سبد فرهنگی خود گنجانده باشد.خوب بعید هم نیست در این وانفسا میل به خندیدن اولویت هم داشته باشد با این وجود متری شش و نیم می تازد
۳- اتفاقا با توجه به بند دوم، فروش خیره کننده فیلم متری شش و نیم در حدود دو هفته اکران، نویدبخش ارتقای سطح سلیقه مخاطبان سینمای ایران است. مردم برای یک اثر فرهنگی محض احترام قائل شده اند و به جای دو ساعت قهقهه و خنده و ریسه رفتن ترجیح می دهند اثر با درون مایه نقد گزنده اجتماعی ببینند که آینه ای جلوی اجتماع ایرانی گرفته است.
۴- فیلم متری شش و نیم علاوه بر یک فیلم نامه کاردرست و کارگردانی حساب شده، از منظر پروداکشن ،استفاده از لوکیشن های متنوع و هنروران پرشمار، اثر دست و دلبازی ست و برای لذت بصری مخاطب و باورپذیرتر شدن سناریو خصت به خرج نمیدهد. این مولفهها یعنی اینکه محمد صادق رنجکشان و سیدجمال ساداتیان سرمایه گذاران فیلم برای آن خرج کرده اند و به تماشاگر ایرانی احترام گذاشته اند؛ حتما چنین رویکرد حرفه ای از سوی مردم قدرشناسی می شود.
و نکته پایانی:
در فهرست پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران فیلم تلخ دیگری می درخشد:” فروشنده اصغر فرهادی”؛ سال نود و پنج این فیلم بیش از سی میلیارد تومان فروخت. پیداست که آن اثر که دومین اسکار را برای سینمای ایران به ارمغان آورد از چه رزومه معتبری سود می برد و چرا به این مهم دست یافت. حالا بعد از سه سال بار دیگر یک فیلم با بن مایه های تراژیک قلب سینمای ایران را فتح کرده و بعید نیست به رکوردهای بالای فروش هم دست یابد. پرسش روز اما این است که آیا متری شش و نیم به مانند فروشنده مجال جولان در اسکار را خواهد داشت و به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار معرفی می شود؟
نوشته این فیلم شگفتیساز اکران نوروزی است اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.