این بیماری پیش رونده که اختلال واسطه ایمنی نیز نامیده می‌ شود، زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه یکی از اندام ها، مناطق یا عملکردهای بدن را به عنوان تهدید شناسایی می ‌کند و مانند عفونت یا بیماری به آنها حمله می‌کند. اگرچه هنوز عملکرد این بیماری مشخص نشده اما آسیب های عصبی در اثر بیماری های التهابی رخ می دهد. اگرچه اکثر موارد بیماری ام اس در سنین 20 تا 40 سالگی شناسایی می شوند، اما ابتلا به آن در هر سنی ممکن است. اگر یکی از عزیزانتان به این مشکل مبتلا شد باید آماده پرستاری و کمک به آنها در مدیریت نشانه هایشان و حفظ کیفیت زندگیشان در بالاترین حل ممکن باشید.

عامل ام اس در سالمندان چیست؟

تشخیص ام اس معمولا در سنین 20 تا 30 سالگی انجام می‌شود اما ابتلا به ام اس در هر سنی ممکن است. زنان به دلایلی نامعلوم، 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به ام اس قرار دارند. در حالی که عامل اصلی بروز ام اس معلوم نیست، یافته های مطالعه ای که اخیرا انجام شده نشان داد که بعضی افراد در نتیجه عوامل ژنتیکی یا محیطی، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به ام اس هستند. با این حال اثر متقابل عوامل ژنتیکی و فعالسازهای بیرونی هنوز کاملا مشخص نیست.

نشانه های ام اس

بیماری ام اس در سالمندان و مراقبت از آنها در خانه یا خانه سالمندان

  • مشکلات دیداری
  • مشکل تعادل و هماهنگی اعضای بدن
  • احساسی مانند سوزن سوزن شدن یا بی حسی
  • مشکلات شناختی یا مشکل در حافظه
  • لکنت زبان
  • رعشه
  • ضعف شنوایی
  • افسردگی

این بیماری معمولا با حملات دوره ای آغاز و به مشکلی مزمن منتهی می‌ شود. نشانه های اولیه این مشکل شامل تاری دید و دوبینی، مشکل در تشخیص رنگ های سبز یا قرمز و گاهی از بین رفتن بینایی یکی از چشمان است. پیشرفت بیماری ام اس حتی می تواند ایستادن و راه رفتن را برای بیمار سخت کند و بعضی بیماران هم با فلج جزئی مواجه می‌شوند. در حالی که حدود نیمی از بیماران ام اس به مشکلات شناختی و حافظه مبتلا می شوند، اما معمولا نادیده گرفته می‌ شود. همچنین بیماران ام اس ممکن است از افسردگی نیز رنج ببرند که در اینصورت به مراقبت دقیق نیاز دارند. با این حال پیشروی بیماری با بالا رفتن سن بیمار، کمتر و ثابت می‌ شود.

درمان ام اس

با توجه به آنکه هنوز دلیل ایجاد این بیماری معلوم نیست، درمانی نیز برای این بیماری وجود ندارد. بااینحال داروهایی برای درمان نشانه ها و کاهش بروز مشکلات ناشی از ام اس وجود دارد. توصیه می‌شود که بیمار بلافاصله بعد از تشخیص ابتلا به ام اس، تحت برنامه درمانی طراحی شده توسط پزشک قرار بگیرد.

مراقبت از سالمند مبتلا به ام اس

این نکات به شما در مراقبت از سالمند مبتلا به ام اس کمک می ‌کند:

محیطی را ایجاد کنید که سالمند در آن به خود متکی باشد.

بیماری ام اس در سالمندان و مراقبت از آنها در خانه یا خانه سالمندان

صرف نظر از چالش هایی مانند بی اختیاری ادرار در افراد پیر، زمین خوردن سالمندان، آلزایمر، کم خونی و… که عزیزانتان با آن مواجه اند، احساس استقلال یک پارامتر بسیار مهم است. کمک در حفظ استقلالشان، به آنها در داشتن سلامت روانی، حمایت عاطفی و حفظ هر چه بالاتر کیفیت زندگی کمک می‌کند. کمک به آنها در دستیابی به این موضوع با تغییر چیدمان خانه و ایجاد محیطی ممکن است که به استقلالشان کمک کند. فضای مناسبی برای حرکت به سمت اتاق ها ایجاد کنید، دسته هایی روی دیوار یا جاهای مختلف نصب کنید و چیزهایی که در صورت استفاده ممکن است بیافتند را از جلوی دست و پا جمع کنید.

ایمنی، اولویت اصلی است.

نشانه های ام اس بسیار غیرقابل پیش بینی اند، یعنی از یک روز به روز دیگر تغییر می کند و گاهی شدیدتر است. ایمنی باید اولویت اصلی و اول در مراقبت از پدر یا مادر باشد. ایمنی را می توان حضور برای ارائه حمایت فیزیکی در صورت وجود چالش های حرکتی، کمک به کارهای فردی برای جلوگیری از آسیب دیدگی یا جابجایی آنها از خانه خودشان به جایی که با نیازها، نشانه ها و چالش هایشان دانست.

داشتن ارتباط با تیم پزشکی

عمل مو به مو به توصیه ها و دستورالعمل های پزشک برای حفظ سلامت و آرامش عزیزانتان حیاتی است. حفظ ارتباط با تیم پزشکی، حضور در جلسات ویزیت و آماده سازی زمینه مصرف سر وقت و به اندازه داروها از مواردی است که به شما در مراقبت از عزیزانتان کمک می‌کند. حضور پرستار سالمند برای مراقبت از سالمندان مبتلا به ام اس، در صورتی که فرزندانشان نتوانند به درستی از عهده مراقبت از فرد سالمند برنیایند، موثر خواهد بود.

مراقبت از سالمندان مبتلا به ام اس در خانه یا در خانه سالمندان

اگر یکی از اعضای سالمند خانواده به تازگی به ام اس مبتلا شده و یا نشانه هایش به حدی شدید شده که به کمک و مراقبت نیاز دارد، احتمالا باید پرستاری از سالمند را شروع کنید. پرستار سالمند می تواند براساس برنامه ای منطبق بر نیازها، نشانه ها و چالش های والدینتان و در طول فرایند مراقبت خانگی از آنها در کنارتان باشند. پرستار سالمند با رویکردی که در قبال مراقبت، کمک و همراهی دارد به سالمند در مدیریت نشانه ها و چالش ها، و در عین حال حفظ حداکثری کیفیت زندگی و استقلال کمک می‌کند. از جمله اقدامات یک پرستار سالمندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمک به سالمندان در کارهای فردی
  • فراهم کردن یک حمل و نقل ایمن به جاهایی که سالمندان می روند.
  • کمک و یادآوری به سالمندان در مصرف درست داروها، پیروی از روش درمان و دستورالعملهای داده شده توسط پزشک

یک گزینه ساده تر برای شما و عزیزانتان، انتخاب یک خانه سالمندان لاکچری مانند خانه سالمندان نگار است که همه این خدمات را برای مراقبت از عزیزانتان فراهم می ‌کند. اگر نمی توانید به خوبی از عزیزانتان مراقبت کنید، نباید خجالت بکشید. یک خانه سالمندان خوب در قبال ارائه خدمات مراقبتی و درمانی به عزیزانتان و کاهش چالش های مراقبتی در سالمندان مبتلا به ام اس متعهد است.

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 8

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها