به گزارش بخش قضایی سایت خبرهای فوری، دومین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی امروز (دوشنبه ۱۳ اسفند ماه) در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودیمقام آغاز شد.
گفتنی است؛ در جلسه اول که روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، کیفرخواست این متهم از سوی نماینده دادستان تهران قرائت شد و متهم بخشی از دفاعیات خود را ارائه داد.
در آغاز این جلسه رئیس دادگاه در خصوص اتهامات حسین هدایتی گفت: اتهام او مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی از طریق کسب مال نامشروع و در قالب مشارکت مدنی به مبلغ ۵ هزار و ۸۶۹ میلیارد و ۳۹۴ میلیون تومان است.
در ادامه وکیل هدایتی در دفاع از موکل خود به اتهام دیگر او در خصوص ۴۲۰ میلیارد تومان خیانت در امانت اشاره کرد و گفت: اگر هدایتی وام دریافت کرده و حتی از طریق راههای متقلبانه هم باشد، نمیتواند ید امانی باشد و در اینجا ید امانی نسبت به وامهای دریافتی مصداق ندارد.
وکیل هدایتی در ادامه با رد اتهام پولشویی نسبت به موکلش اظهار کرد: با توجه به تعریفی که نسبت به پولشویی وجود دارد، میبینیم منشأ پولشویی باید مال حرام باشد و در این مورد هم اگر بپذیریم بانکها پولشان را از راه ربا به دست آوردهاند، میتوان آن را مصداق حرام بودن عنوان کرد، در حالی که بانکها طبق مقررات عمل میکنند.
وی افزود: اصل پول از بانک خارج شده و اگر این پول حرام باشد، آن وقت مصداق پولشویی است، در صورتی که پول خارج شده از بانک منشأ حرام ندارد.
در ادامه قاضی مسعودی مقام اظهار کرد: در این دادگاه فقط موضوع اخلال در نظام اقتصادی را بررسی میکنیم و در مورد پول هم اگر از طریق مجرمانه به دست آمد باشد، موضوع بررسی میشود که البته در صلاحیت این محکمه نیست.
در ادامه قهرمانی نماینده دادستان تهران با بیان اینکه هدایتی در پوشش ۸ شرکت تسهیلات گرفته و ۳ فقره ضمانت ارائه کرده است، گفت: هدایتی در جلسه قبل گفته بود که تمام موارد مربوط به موسوی نژاد است و شرکتها را یقینی معرفی کرده که این مطلب درست نیست.
وی با بیان اینکه میپذیریم ۵ شرکت به وسیله موسوی نژاد بوده است، تصریح کرد: نقش موسوی نژاد در این ۵ فقره برای ما محرز است، اما آقای هدایتی باید بگویند که برای ۳ شرکت دیگری که موسوی نژاد در آن دخیل نبود، چه توضیحی دارد.
وی افزود: تسهیلات و تمامی منابعی که هدایتی دریافت کرده، از ۳ راه انجام شده است.
قهرمانی گفت: یک راه تبانی هدایتی با یاسر ضیایی و راه دیگر هم تبانی او با مدیران بانک سرمایه بوده است.
نماینده دادستان با تأکید بر اینکه بانک سرمایه در شرایطی بود که نمیتوانست تسهیلات زیادی ارائه دهد، گفت: اگر بانک سرمایه اقدام به ارائه تسهیلات زیاد در آن شرایط میکرد، بانک مرکزی با آنها برخورد میکرد، لذا متهمان طرحی ریختند تا بانک مرکزی را دور بزنند.
طرح هدایتی و همدستانش برای دور زدن بانک مرکزی
نماینده دادستان با بیان اینکه بانک سرمایه به دلیل نقدینگی پایین نمیتوانست تسهیلات زیادی را به هدایتی و همدستانش ارائه دهد، گفت: متهمان برای دور زدن بانک سرمایه منابعی را آوردند تا از این طریق نقدینگی بانک بالا رود و با چند گروه مذاکره کردند تا این منابع را در اختیار آنها بگذارند که یکی آقای شریعتی از موسسه ثامن، شخص دیگر نوید جواهری از صندوق بازنشستگی و دیگری آقای تقوایی از بانک ملت بوده است.
قهرمانی در ادامه تشریح طراحی هدایتی و همدستانش برای دور زدن بانک مرکزی گفت: این افراد پولهایی را به بانک آوردند تا به نفع آنها سپرده گذاری شوند تا پس از آن که به خاطر سپردهگذاری نقدینگی بانک بالا رفت، بتوانند از آن وام بگیرند.
وی افزود: بر همین اساس تفاهمنامهای نوشتند که موسوی نژاد هم آن را امضا کرد و بعدها موسوی نژاد کنار رفت و شخصی به نام شریعتی وارد شد که پس از آمدن او بنا شد این آقایان ۳۰۰ میلیارد تومان در بانک سپردهگذاری کنند تا در ازای ۵ سال سپردهگذاری این مبلغ، بانک هم برای وام دادن به آنها کمک کند.
قهرمانی تصریح کرد: اگر چه قرار بود این پولها ۵ سال بخوابد، اما پس از اینکه وام را گرفتند، پولها را ۲ ماهه از بانک خارج کردند و با این اقدام نقدینگی مورد نیاز خود را تأمین کردند و پس از دریافت وام سپرده را خارج کردند و بانکها در مقابل مطالبات معوق ماندند.
وی افزود: بنابراین هدف آنها از تزریق نقدینگی به بانک، دور زدن بانک مرکزی و خروج زود هنگام سپردهها بود. /باشگاه خبرنگاران جوان