به گزارش خبرآنلاین از خراسان رضوی، مصطفی شریف در جریان نشست خبری خود ضمن ارائه گزارش فعالیت یک سال گذشته شرکت بابیان این خبر گفت: از ابتدای دوره فعالیت خود در این شرکت، یک برنامه تحول برای مدیریت شرکت آبادگران ایران طراحی کردیم که تمام اهداف آن در سال اول محقق شده است. اولین هدف ما در برنامه تحول نیز اثر گذاری در حوزه گردشگری به ویژه تامین اماکن اقامتی است.
وی زمینهسازی برای ورود خانواده های مشهدی به سایت کوهسنگی را یکی از برنامه های اولیه آبادگران برشمرد و گفت: در این باره اقداماتی انجام شده از جمله راهاندازی فست فود و فودکورت داخل مجموعه که هم اکنون آماده پذیرایی از شهروندان است. همچنین در همین راستا ۱۱ پروژه گردشگری برای سایت کوهسنگی تعریف کرده و جهت آنها بسته های سرمایه گذاری در قالب BOLT طراحی کردهایم و تاکنون پنج تفاهمنامه جذب سرمایه گذار ویژه این بستهها به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان بسته شده است.
آبادگران شهرک مسکونی نیست!
مدیرعامل آبادگران ایران با تاکید بر اینکه تمام واحدهای ساخته شده در سایت کوهسنگی دارای کاربری اقامتی بوده و هیچ کدام از آنها کاربری مسکونی ندارند، افزود: روال غلط گذشته را در بهرهبرداری مسکونی از واحدهای اقامتی مجتمع باید اصلاح کنیم و این اصلاح را از ۴۲ واحد در مالکیت خود شرکت آغاز کردهایم. این واحدها با یک کار فشرده برای پذیرایی از مسافران نوروزی تجهیز شدهاند. در بخش پروژههای کلان هم یک هتل جدید و یک ساختمان اداری تجاری در سال آینده تکمیل و بهره برداری خواهد شد تا ظرفیت پذیرش گردشگر در سایت کوهسنگی بازهم افزایش یابد. همچنین در بحث تعریف پروژههای گردشگری ایجاد فضاهایی مانند کافه کتاب، کافه بازی، کافه سینما، سفره خانه سنتی، سونا و جکوزی، باشگاه ورزشی چند منظوره و… مدنظر هستند.
حضور بیشتر در صنعت گردشگری
شریف خاطرنشان کرد: استراتژی جدید ما فعال شدن در حوزه اقامتی سازی گردشگری است. با این هدف در سال آینده و در استان جدیدی با خرید زمین پروژه تازهای کلید میزنیم. از آنجاکه چهار دارایی ملکی اصلی شرکت عبارتند از سایت کوهسنگی، سایت گلوگاه در استان مازندران، پروژه آرامش در قاسم آباد مشهد و پروژه گلستان در جوار بند گلستان مشهد؛
در سایت گلوگاه نیز ۳۰ واحد ویلا تکمیل و به بهرهبردار واگذار شده و برای قطعات دیگر در پی جذب سرمایهگذار احداث پروژهها هستیم. همچنین یک خط اعتباری ویژه از بانک رفاه برای سایت کوهسنگی در حال پیگیری است که امیدواریم تا ابتدای سال آینده قطعی شود.
توسعه منابع درآمدی
مدیرعامل آبادگران با اشاره به اینکه سود ناخالص شرکت در سال ۹۹، ۷۵۰ میلیون تومان بود و مطالبات وصول نشده بسیاری در شرکت انباشته شده بود، گفت: عمده درآمد شرکت از سال ۸۵ تا ۱۴۰۰ از محل فروش دارایی ها و شناسایی سود از همین محل بود. با اصلاح چشماندازها این شرایط را بهبود بخشیدهایم و در گام اول هیئت امنای قدیمی که مانع بزرگی در سر راه برنامههای شرکت بود را منحل و نظام بهرهبرداری جدید برای سایت کوهسنگی طراحی کردیم. در این راستا رای خاصی از دادگاه گرفتهایم که به حکم آن اختیار برنامه ریزی و تعیین کاربرد برای تمام مشاعات سایت کوهسنگی از ید مالکان و هیئت امنا خارج و در اختیار شرکت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بنا داریم دو زمین گلستان و آرامش با هدف مولد سازی داراییهای فروخته شده و درآمد حاصل از آن در پروژههای اقامتیسازی سرمایهگذاری شود. علاوه بر این پروسه تجدید ارزیابی داراییهای ملکی شرکت جهت افزایش سرمایه در حال انجام است.
شریف افزود: هرچند در سال جاری درآمدهای اجاره داری سایت کوهسنگی بدلیل پروژه بازسازی واحدها کاهش داشته اما در سرجمع درآمدهای یک ساله شرکت به نسبت سال قبل ۶۰ درصد افزایش داشته ایم، از جمله وصول مطالبات شرکت نسبت به سال قبل ۸ برابر شده است.
حل مشکلات قانونی
وی در این بخش گفت: در طی یک سال گذشته مدیریت حقوقی و کمیته حقوقی در شرکت تاسیس شد تا به پروندههای حقوقی شرکت به طور جدی ورود کرده و حقوق شرکت و مردم را استیفا نماییم. در این حوزه یک پرونده چالشی با مسکن و شهرسازی در باب تغییر کاربری سایت کوهسنگی داشتیم که توانستیم در دادگاه صالح برنده شویم، در واقع در تمام دادگاههای یک سال اخیر رای مثبت گرفتهایم.
شریف توضیح داد: سند سایت کوهسنگی در گرو سازمان مسکن و شهرسازی بوده تا ما تعهدات خود را به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به انجام برسانیم. سازمان گردشگری هم موافقت اصولی سایت کوهسنگی را در سال ۹۵ به دلیل انحراف از اهداف اولیه لغو کرده بود اما این موافقت اصولی با پیگیری های شرکت در ابتدای سال ۱۴۰۲ دوباره صادر خواهد شد و پس از آن با اجرای ۱۱ پروژه اقتصادی جهت تامین سرانههای گردشگری در سایت کوهسنگی نیازهای مد نظر سازمان گردشگری و میراث فرهنگی تامین میشود. پس از آن میتوانیم جهت اخذ سند از سازمان راه و شهرسازی اقدام کنیم. همچنین جلسات متعددی با معاونت فنی و برنامهریزی استانداری، معاون شهرسازی شهرداری مشهد و سازمان راه و شهرسازی برای برطرف سازی مشکلات سایت کوهسنگی انجام شده است.