کرونا اما برای کنکوریها اضطراب و دلهرهای بیش از دیگران داشت. تصمیمات متناقض مسئولان برای برگزاری یا تعویق کنکور سراسری، فشار مضاعفی را به آنها و خانوادههایشان وارد کرد؛ بهگونهای که حالا برخی دانشآموزان کنکوری معتقدند یکی از دلایل نتیجه نامطلوبشان در کنکور، همین بیبرنامگیها بوده است. با همه این اوصاف، کنکور سراسری امسال هم برگزار شد و رتبههای برتر آن هم معرفی شدند. دانشآموزانی که به گفته خودشان تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کردند و این ویروس منحوس هم نتوانست آنها را از رسیدن به هدفشان بازدارد. آنچه میخوانید، گفتوگوی اختصاصی ما با ۴ رتبه برتر کنکور سراسری است که با آنها درباره خاطرات درسخواندن در روزهای کرونایی، رشته و دانشگاه انتخابی، شغل پدر و مادر و احتمال ادامه تحصیل این نخبهها در خارج از کشور صحبت کردیم. اگرچه روز گذشته تلاش کردیم با مهدی محمدی تمر، رتبه اول رشته علومانسانی هم گفتوگویی داشته باشیم اما تماسهای متعدد ما با شماره تلفن همراه و شماره ثابت خانواده محمدی بیپاسخ ماند. با وجود این، گفتوگویی از این دانشآموز نخبه با صداوسیما منتشر شد و اعلام کرد که احتمالا رشته حقوق را انتخاب میکند.
«ابوالفضل حاجی محمدحسین کاشی» رتبه اول رشته ریاضی از تهران / من و پدر و مادرم کرونایی شدیم
کرونا واقعا تاثیرات منفی زیادی روی درسخواندن ما داشت و فشار عصبی زیادی را تحمل کردیم. بههرحال ما هم مثل همه نگران بودیم که کرونا بگیریم و استرس زیادی داشتیم. من از تعطیلی مدارس و مجازیشدن کلاسها هم خیلی ناراحت بودم، چون فضای کتابخانه مدرسه برای درسخواندن من خیلی مناسب بود. از همه بدتر، ماجرای عقبافتادن کنکور بود و فشار زیادی را تحمل کردیم؛ با وجود این، همهاش خاطره بود. البته این را هم بگویم که من و پدر و مادرم همگی کرونا گرفتیم، اما ابتلای ما ارتباطی به کنکور نداشت. انصافا رعایت پروتکلها در حوزه امتحانی ما هم خوب بود و همه چیز رعایت شده بود.
رشته و دانشگاه : برق یا کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف تهران
شغل پدر و مادر : کارمند وزارت دفاع، خانهدار
مدرسه دوران متوسطه : غیرانتفاعی
عزیمت به خارج از کشور : علاقهای به مهاجرت ندارم، دوست دارم در کشور خودمان بمانم.
«روژینا آزادی» رتبه نخست رشته هنر تهران / فرصت قرنطینه برای کسب رتبه یک
از اسفند که کرونا شروع شد، همه ما شوکه بودیم. نمیدانستیم چه کار کنیم. نگران بودیم کرونا بگیریم و برای کنکور به مشکل بخوریم. اما من و خیلی از دوستانم تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کردیم. در دوران قرنطینه کرونا ما هم خودمان را قرنطینه کردیم تا فرصت بهتری برای درسخواندن داشته باشیم، من هم با آرامش بیشتری برای کنکور میخواندم. آزمونهای آزمایشی هم به دلیل کرونا آنلاین شده بود و میتوانستم بدون نگرانی در آنها شرکت کنم. در این آزمونها بارها رتبه یک شدم و خوشبختانه در کنکور سراسری هم این اتفاق تکرار شد.
رشته و دانشگاه : احتمالا گرافیک دانشگاه تهران
شغل پدر و مادر : مهندس برق، خانهدار
مدرسه دوران متوسطه : نمونه دولتی و غیرانتفاعی
عزیمت به خارج از کشور : فعلا نه؛ اما شاید در آینده به تحصیل در خارج از کشور فکر کنم.
«کیان بهادری» دانشآموزی مشهدی ساکن شمیرانات / رتبه یک زبان، رتبه 15 ریاضی
اصالتا خراسانیام و تا دو سال قبل مشهد بودیم اما سال 97 به تهران آمدیم. از بچگی به زبان خارجی علاقه داشتم و خوشبختانه توانستم رتبه یک زبان شوم. البته در بقیه درسها هم وضعیت خوبی داشتم و به همین دلیل رتبه 15 ریاضی در کشور را هم کسب کردم. حالا هم در رشته ریاضی انتخاب رشته میکنم.برای کنکور امسال خیلی سردرگم بودیم اما مهمترین کار این بود که خیلی خودمان را درگیر حاشیههای کرونا نکنیم. من هم همین کار را کردم، با خودم گفتم وقتی کار خاصی از دست من بر نمیآید، چرا این قدر جوش بزنم؟
رشته و دانشگاه : رشته کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف
شغل پدر و مادر : آزاد، خانهدار
مدرسه دوران متوسطه: هاشمی نژاد مشهد، علامه حلی تهران
عزیمت به خارج از کشور : تصمیمی دربارهاش نگرفتهام، ممکن است در آینده این کار را بکنم.
«سیدامیر سیدشنوا» رتبه اول علوم تجربی از اردبیل / از تعویق کنکور خوشحال شدم
کرونا روی من تاثیر گذاشته بود و روحیهام پایین آمده بود؛ کمتر درس میخواندم و تمرکز کافی نداشتم. اما خودم را جمعوجور کردم و با شرایط کنار آمدم. واقعیتش را بخواهید من از تعویق حدود دوماهه کنکور خوشحال هم شدم، چون از برنامه درسی عقب بودم و فرصت پیدا کردم که عقب ماندگیها را جبران کنم. در روز کنکور هم شرایط مناسب بود، همه ماسک داشتند و فاصله اجتماعی رعایت شده بود، به همین دلیل اصلا استرس نداشتم و با آرامش به سوالات جواب دادم.
رشته و دانشگاه : احتمالا رشته پزشکی دانشگاه تهران
شغل پدر و مادر : استاد دانشگاه، داروساز
مدرسه دوران متوسطه : تیزهوشان
عزیمت به خارج از کشور : خیر، لااقل فعلا نه.
2323