زاوش محمدی: پس از درگیری محمدحسن انصاری فرد با هیئت مدیره پرسپولیس، او از سمتش استعفا کرد تا هیئت مدیره، مهدی رسول پناه را به عنوان سرپرست مدیرعاملی انتخاب کند. رسول پناه که در اسفند 97 به عنوا عضو علیالبدل به هیات مدیره باشگاه پرسپولیس آمد، با مرگ یکی از ماندگارترین مردان تاریخ این باشگاه به عضویت اصلی درآمد و جانشین بازیکنی بزرگ، دیپلماتی کارکشته و پیشکسوتی محبوب به نام جعفر کاشانی شد. او پس از حضور در هیئت مدیره، در جلسات انتخاب سرمربی هم شرکت می کرد و حتی با ماسیمو کاررا هم برای هدایت پرسپولیس دیدار داشت.
حالا سرپرستی باشگاه پرسپولیس که یکی از تیم های پرافتخار فوتبال ایران محسوب می شود، به شخصی سپرده شده که تاکنون هیچ فعالیت ورزشی در کارنامه اش دیده نمی شود و او علاوه بر دندانپزشکی، سابقه فعالیت سیاسی در کارنامه اش دارد. این اتفاق با انتقادهای هواداران و پیشکسوتان پرسپولیس مواجه شده و پرسش آنها از وزیر ورزش این است که این فرد را بر چه اساسی به عنوان سرپرست باشگاه بزرگ پرسپولیس معرفی کرده است؟ رسول پناه با کدام دانش فوتبالی و تجربه ورزشی میخواهد باشگاه پرحاشیه ای مثل پرسپولیس را اداره کند؟
در روزهایی که پرسپولیس مشکلات مالی زیادی دارد و در چند پرونده شکست خورده، تغییرات در راس مدیریت پرسپولیس می تواند این تیم را وارد چالشی جدید کند. گرچه رسول پناه به وزیر قول داده طی روزهای آینده و بزودی ۱۰ میلیارد تومان برای حل مشکلات پرسپولیس به این باشگاه تزریق خواهد کرد اما پیش از این مدیرانی بودند که بدون هیچ سابقه ورزشی وارد هیئت مدیره پرسپولیس شدند و به صندلی مدیریت این باشگاه رسیدند اما به جز بدهی میراثی از خودشان به جای نگذاشتند.
رویانیان و داستان بدهی میلیاردی به ژوزه
محمد رویانیان یکی از معروف ترین مدیران پرسپولیس است که بدون هیچ سابقه ورزشی و مستقیم از ستاد سوخت به پرسپولیس رسید تا سوخت این تیم را تامین کند اما چیزی به جز بدهی برای این تیم به جای نگذاشت. محمد رویانیان مهر 1390 و پس از معرفی هیات مدیره جدید پرسپولیس که متشکل از او، علی پروین، لطفالله فروزنده، محمد حسین نژادفلاح و محمد پنجعلی میشد به جای حبیب کاشانی به سمت مدیرعاملی این باشگاه انتخاب شد.
در آغاز حضور او در پرسپولیس، سرخپوشان فصل را خوب شروع نکرده بودند و با حمید استیلی شرایط چندان مناسبی نداشتند. نتایج پرنوسان در لیگ و دست آخر شکست سنگین برابر استقلال در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی استیلی را وادار به استعفا کرد که البته مورد قبول رویانیان قرار گرفت. بعد از چند روز مدیرعامل جدید سرخها که برای پیدا کردن جانشین استیلی با مربیان بزرگی همچون اسون گوران اریکسون و ژرار هولیه مذاکره کرده بود، با مصطفی دنیزلی به توافق رسید تا پیرمرد ترک تا پایان فصل هدایت تیم بحران زده قرمز را در دست گیرد. حضور دنیزلی هم به بهبود شرایط سرخها کمکی نکرد تا پرسپولیس با بدترین رتبه خود در تاریخ لیگ برتر فصل یازدهم را تمام کند. هرچند پیروزی خاطرهانگیز در داربی 73 مقابل استقلال که با هتتریک ایمون زاید همراه شد کمی از دردهای هواداران این تیم را تسلی میداد.
رویانیان در زمان حضورش در پرسپولیس بازیکنان ملیپوشی چون شهاب گردان، سید جلال حسینی، محسن بنگر، مهرداد پولادی، حسین ماهینی، محمد قاضی و کریم انصاری فرد را به خدمت گرفت تا همگان صحبت از قهرمانی این تیم بکنند اما مشکلات مالی و بحران در کادرفنی ژوزه، باعث شد تا این تیم رنگ قهرمانی را نبیند. در زمان مدیریت رویانیان گفته می شد او به بازیکنانش حواله ماشین به عنوان بخشی از قراردادشان داده است که این موضوع حواشی زیادی به جای گذاشت. همچنین در دوران رویانیان بدهی مانوئل ژوزه پرداخت نشد تا پرونده این مربی پرتغالی، بززگترین شکست در تاریخ فوتبال ایران در آن زمان باشد و پرسپولیس 7 میلیارد به ژوزه بدهکار شد.
طاهری و بدهی 9 میلیاردی و پنجرههایی که بسته شد
علی اکبر طاهری مدیری است که به واسطه رابطه نزدیک با محمود گودرزی از حوزه صنعت به ورزش آمد. طاهری و مدیران وقت باشگاه پرسپولیس پرداخت طلب 7 میلیاردی ژوزه را یکی از کارهای مهم خود میدانند، طلبی که برای مدیران قبلی بوده است. در اینکه پرداخت چنین مبلغی و بستن این پرونده بزرگ کار مهمی است شکی وجود ندارد اما مسئله اینجاست که در زمان مدیریت طاهری فقط 3 مورد از بدهیهای این مدیر نزدیک به 9 میلیارد است.
داستان طلب یک میلیارد و ششصد میلیونی گولچ از پرسپولیس این تیم را وارد بحران کرده بود. همچنین بدهی سنگین دیگر دوره طاهری مربوط به داستان شکایت ریزه اسپور بود که فیفا 3 میلیارد و هفتصد میلیون تومان جریمه برای آن در نظر گرفت و همچنین این تیم را دو پنجره از نقل و انتقالات محروم کرد. سومین پرونده هم بحث بدهی باشگاه پرسپولیس به علی دایی بود، پروندهای که میتوانست با 150 میلیون بسته شود در نهایت 3 و نیم میلیارد برای باشگاه پرسپولیس آب خورد. مجموع همین 3 پرونده چیزی حدود 9 میلیارد روی دست باشگاه پرسپولیس خرج گذاشت.
عرب و دوشنبهای که برانکو نیامد
ایرج عرب پس از طاهری و گرشاسبی سومین مدیری بود که با برانکو کار کرد و در زمان مدیریت او پرسپولیس موفق شد دبل کند. اواخر لیگ هجدهم بود که برانکو برای دریافت طلب لیگ هفدهم و هجدهم در چند مرحله به عرب نامه نوشت اما مدیریت باشگاه توجهی به درخواست مربی موفق خود نکرد تا برانکو بعد از قهرمانی در جام حذفی و دبل در یک فصل، سرخپوشان را ترک کند. پس از رفتن برانکو و شایعه پیوستنش به الاهلی عربستان، ایرج عرب بارها در مصاحبه هایش از ایوانکوویچ خواست تا برای دریافت پولش به تهران بیاید. او در بین هواداران معترض پرسپولیس گفت:«دوشنبه پول برانکو آماده است و بیاید بگیرد.» برانکو به دلیل مشکلات مالیاتی که برایش در ایران پیش آمده بود نمی توانست وارد کشور شود و باشگاه هم به دلیل تحریمها نتوانست پول را برای برانکو حواله کند تا اینکه برانکو با شکایت از پرسپولیس در فیفا، این تیم را محکوم کند. با حکم فیفا باشگاه پرسپولیس در پرونده شکایت برانکو به پرداخت یک میلیون و ۵۵هزار یورو به اضافه پنج درصد سود و ۲۰هزار فرانک بابت هزینه دادرسی به فیفا محکوم شد. همچنین پرسپولیس باید ۷۶هزار و ۴۸۰یورو باضافه پنج درصد سود سالانه و ۸۶هزار یورو غرامت پانادیچ پرداخت کند.
وزیر ورزش از انتخابهایش درس میگیرد؟
با اینکه مهدی علی نژاد معاون وزیر ورزش در امور قهرمانی در نشست انتخاباتی فدراسیون جانبازان و معلولین گفت شخص وزیر در مسائل داخلی پرسپولیس دخالت نمی کند، اما انتخاب مهدی رسول پناه به عنوان سرپرست مدیرعاملی پرسپولیس نشان می دهد که نظر او در هیئت مدیره اعمال شده است. پرسپولیس در این سالها کم از مدیران غیرفوتبالی ضربه نخورده است و باتوجه پرونده های باز این تیم در فیفا امکان دارد، این تیم از پنجره نقل و انتقالاتی محروم شود و فیفا دستور به کسر امتیاز از پرسپولیس بدهد.
256 43