به گزارش بخش سیاسی سایت ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم دومین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: جلسه امروز برای احترام در برابر شخصیت بلندی است که بر گردن انقلاب، مردم، ایران و نواندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.
وی ادامه داد: هاشمی همواره بالاتر از جایگاهی بود که در آن قرار داشت. وقتی یک طلبه جوان پرشور بود، به فکر آن بود که از قلم بزرگان حوزه استفاده شده و مجله مکتب تشیع را منتشر کند. در دهه سی اگر کسی مقاله ای می نوشت، نویسنده را روزنامه نویس می گفتند و سخنرانی مایه عزت او نبود و می گفتند منبری است. نواندیشی آن طلبه جوان را در نظر بگیرید. در نهضت اسلامی از یاران نزدیک امام بود و همواره بالاتر از نخبگان حوزه تلاش می کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه هاشمی یک شخصیت بنام در انقلاب بود، گفت: دو نفر در ساخت نظام بنام هستند؛ یکی شهید بهشتی که قانون اساسی را به ثمر نشاند و دیگری هاشمی و نقش وی در تشکیل اولین مجلس شورای اسلامی؛ اداره مجلس اول خیلی سخت بود.
وی گفت: نظر اکثریت این بود که رهبری رئیس مجلس شود، ولی ایشان به گونهای سخن گفت که همه رای دادند هاشمی رئیس مجلس شود. ایشان به بهترین شکل مجلس اول و دوم را اداره کرد.
روحانی همچنین با بیان اینکه اگر صدها ساعت فرصت باشد، خاطرات من از هاشمی تمام نمی شود، گفت: فرصت زیادی برای گفت و گو با هاشمی داشتم و از این فرصت بهره می بردم. در مسیر تهران تا اهواز یا مسیرهای دیگر همواره گفت و گوی زیادی با هم داشتیم. هاشمی در دفاع مقدس و استقرار صلح، نقش کم نظیری داشت. در جنگ فرمانده کل قوا امام راحل بود، اما بعد شهادت شهید بهشتی هر وقت خدمت امام می رسیدم، تقریبا کلام امام مشابه این بود، از من میپرسید اینها که به من گفتی به هاشمی و خامنهای گفته ای؟ اگر نگفته بودم، توصیه میکرد به این دو هم بگویم؛ بار جنگ بر دوش این دو بود.
رییس جمهور با بیان این که هاشمی درباره امیر کبیر کتاب نوشت و وقتی کسی به فکر ملتهای خاورمیانه نبود، راجع به فلسطین کتاب نوشت، در این باره گفت: او اموالش را در راه خدا داد. بسیاری از طلبههای فقیر را صاحب خانه کرد. مشکلات نتوانست او را به زانو در آورد. نه شلاق ساواک و نه شلاق بر آبروی هاشمی، نتوانست او را به زانو درآورد.
وی ادامه داد: این جا جمع شده ایم تا بگوییم که هاشمی زنده است و می ماند. فکر و اندیشه هاشمی در مدارا، استقامت، فداکاری و تحمل و آرزوهای هاشمی باقی می ماند. آرزوی او نظام سربلند اسلامی و ایرانی با شکوه بود. تا این هدف ادامه دارد هاشمی هم هست. تا ایران و نظام اسلامی وجود دارد هاشمی هم هست. آخرین بار ملت هاشمی را در خیابان انقلاب بدرقه کرد. تا خیابان انقلاب هست هاشمی هست. هاشمی نمرده و نمی میرد.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه او جایگاه رفیعی میان ملت داشت، خاطرنشان کرد: هوشیاری مردم ایران نسبت به هاشمی در دو صحنه آشکار شد، یک صحنه بعد از این همه تهمتهای ناروا، هاشمی در آخرین انتخاباتی که شرکت کرد رای بالای مردم استان تهران را به خود اختصاص داد و صحنه دیگر هم بدرقه باشکوه او توسط مردم است. این دو صحنه به همه دشمنان و سرکوبگران اعلام کرد که با تهمت و دروغ نمیتوانند یک فرهیخته محبوب ملت را از صحنه دور کرد.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهایش، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) روزی که هاشمی مورد حمله گروهکهای ضد انقلاب قرار گرفت، گفت: هاشمی زنده است. این شاید به معنای همان جمله ای باشد که مدرس گفت که مدرس زنده است، امام شاید از همان مقطع تاریخی این واژه را به عاریت گرفته بود و گفت هاشمی زنده است چون نهضت زنده است؛ بنابراین هاشمی با نهضت، اسلام و عزت ایران پیوند خورده است. رهبر انقلاب فرمود هیچ کسی هاشمی برای من نمیشود. این نشانگر جایگاه بلند هاشمی است. بعد از رحلت هاشمی تا چند هفته که طبق روال گذشته خدمت رهبری بودم ایشان با افسوس و ناراحتی از مرگ غمبار هاشمی می گفت و بیان میکردند که در تمام روز به فکر هاشمی هستم.
رئیسجمهور تاکید کرد: امروز این جا هستیم تا بگویم هاشمی.زنده است، مکتب، صبر، تحمل و استقامت هاشمی میماند. آن چه که آرزوی او برای ملت ایرانی بود سربلندی و عزت بود که تحقق میباید. تا ایران هست هاشمی هست. تا نظام هست هاشمی هست.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری ها، حجتالاسلام حسن روحانی در مراسم دومین سالگرد ارتحال آیتالله هاشمی عنوان کرد: به مناسبت دومین سالگرد شخصیت بزرگی اینجا هستیم که بر گردن همه ما ملت، انقلاب ، عزت ایران و نو اندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.
اهم صحبت های رئیس جمهور به شرح زیر است:
* آیتالله هاشمی در زندگیاش همواره بالاتر از جایگاهی بود که قرار داشت، آن روز که در قم یک طلبه جوان پر شور بود به فکر این بود که از قلم حوزه استفاده کند و مجلهای را منتشر کند شاید این زمان منتشر کردن مجله امر عادی باشد اما در آن زمان این گونه نبود که اگر کسی مقالهای بنوسید که بگویند روزنامهنویس، اگر کسی سخنرانی و یا مقالهای مینوشت میگفتند. منبری. او از آغاز نضهت اسلامی از یاران امام بود.
* اگر کسی در دوران انقلاب اسلامی درباره مکتب اسلامی مینوشت او درباره سردار قجر امیرکبیر نوشت، آن روزی که کسی کمتر به فکر منطقه بود او درباره فلسطین نوشت. او اموالش را بخشید و هیچ شلاقی او را از پای در نیاورد ، نه تنها شلاق ساواک و شکنجه، بلکه شلاق بر آبرو هم نتوانست او را از پای دربیاورد . کسی در این موقعیت نباشد نمیتواند درک کند.
* امروز این جا هستیم تا بگویم هاشمی.زنده است، مکتب، صبر، تحمل و استقامت هاشمی میماند. آن چه که آرزوی او برای ملت ایرانی بود سربلندی و عزت بود که تحقق میباید. تا ایران هست هاشمی هست. تا نظام هست هاشمی هست. آخرین بار ملت ایران هاشمی را در خیابان انقلاب بدرقه کردند تا انقلاب و خیابان انقلاب هست، هاشمی میماند.
* وقتی به برجام رسیدیم، اقای هاشمی به من گفت حالا که من فهمیدم کشور استقرار پیدا کرد و سایه ی جنگ را از کشور برداشتید. من حالا دیگر راحت می میرم. با شنیدن این جمله تکان خوردم.
*اولین سانتریفیوژی که وارد ایران شد، به دستور هاشمی و به دنبال مذاکرات ایشان با مقامات بلندپایه پاکستان بود.
این خبر در حال بروزرسانی است …