دکتر سید محمد جزایری با اشاره به اینکه خطر ابتلا به کرونا در مناطق گرم هم وجود دارد، بیان داشت: اینکه مردم فکر کنند در هوای گرم انتقال بیماری انجام نمی گیرد، تصوری کاملا اشتباه است.
وی ادامه داد: ضریب انتقال بیماری در مورد ویروس کرونا حدود ۲.۵ است یعنی یک فرد آلوده حدود ۲ تا سه نفر را مبتلا می کند. درجه حرارت محیط ممکن است مقداری این عدد را کاهش دهد ولی به صفر نمی رساند.
جزایری در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا نسبت به گرما حساسیت دارد، افزود: مدت ماندگاری ویروس بر سطوح گرم، کاهش پیدا می کند. با این حال اگر فرد بیمار در منطقه گرم کشور در بین جمعیت عطسه و سرفه کند، حتما بیماری به سایرین انتقال پیدا می کند و افراد مبتلا به کرونا می شوند. 
وی با تاکید بر اینکه گرما در پیشگیری از سرایت بیماری نقشی ندارد، گفت: یکی از مهمترین راه های انتشار بیماری پخش قطرات تنفسی فرد آلوده است. تنها مساله ای که هست این است که قطرات تنفسی فرد بیمار در هوای گرم، ماندگاری کمتری دارد و این موضوع ار نظر تئوریک اثبات شده است.

رطوبت کرونا را ماندگارتر می کند؟
رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران ادامه داد: رطوبت کم در هوای محیط، کرونا را مستعد ماندگاری بیشتر می کند و سبب ابقای بیشتر ویروس می شود.
جزایری اظهار داشت: ویروس کرونا در هوای سرد و رطوبت پایین ماندگاری بیشتری دارد و اگر رطوبت بیشتری در محیط وجود داشته باشد، ماندگاری ویروس کاهش می یابد. 

دلیل شیوع سریع کرونا در دنیا چیست؟
وی، شایعترین راه سرایت بیماری ها را از راه های خون، تنفس، گوارش و تماس جنسی اعلام کرد و افزود: نقش ارتباط جنسی و خونی در شیوع بیماری بین افراد ضعیف تر است اما در اجتماعاتی مانند مدارس، دانشگاه ها، ادارات، مترو و اتوبوس ها مدام ارتباط تنفسی وجود دارد.
رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران افزود: به همین دلیل اگر بیماری عامل سرایت تنفسی داشته باشد، به سرعت منتشر می شود. در مورد بیماری کرونا به دلیل اینکه دوره کمون (از ابتدای ورود ویروس به بدن تا زمان شروع علائم بالینی) طولانی است، فرد بیمار بدون اطلاع از بیماری خود، ویروس را به دیگران منتقل می کند. 
جزایری افزود: در کنار موارد بیان شده، آسان شدن ارتباطات مردم کشورها نیز عاملی برای سرعت انتشار این بیماری شده است. در گذشته ارتباطات محدود بود و بیماری هم در مناطق خاصی مشاهده می شد، در حالی که اکنون وضعیت اینطور نیست.

hotnewsخبر5 سال پیش • dahio.com • 109

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها