به گزارش خبرآنلاین، برای اولینبار نبود که مطرح میشد بلکه بارها و بارها خبرهایی جسته و گریخته از باجگیریهایی که زیر سقف پارلمان رخ داده به گوش رسیده است اما صحبتهای ابوترابی نماینده نجفآباد درباره آپارتمان گرفتن نمایندگان در مقابل انصرافشان از سوال و استیضاح مانند جرقهای بود که به انبار باروت افتاده باشد تا آنجا که حتی پای هیات نظارت بر نمایندگان هم به میان آمد. اما فقط این اظهارات ابوترابی نبود که جنجالآفرین شد بلکه چند روز بعد آیت الله محمد یزدی از فقهای شورای نگهبان نیز ادعایی کرد که آن هم تا مدتها محل بحث بود او گفته بود« من بی پروا میگویم؛ نمایندگان هم میخواهند بشنوند میان برخی از نمایندگان با وزرا ساخت و پاختهایی وجود دارد.»
تعدادی از نمایندگان به بابک زنجانی وصل بودند
اما سوال اینجاست چقدر آنچه ابوترابی و آیتالله یزدی به زبان آوردهاند منطبق با حقیقت است؟ امیر عباس سلطانی نماینده سابق مردم بروجن که مستقیما با پرونده بابک زنجانی درگیر بود و آن را در مجلس پیگیری میکرد درباره صحت و سقم صحبتهای این نماینده مجلس و عضو شورای نگهبان به خبرآنلاین گفت: آنچه آقای ابوترابی و آقای یزدی گفتهاند صحبتهای بیراهی نیست و حقیقت دارد. دور قبل هم شاهد بودم که برخی نمایندگان واقعا آپارتمان گرفته بودند و دربرخی موارد هم شاهد بودم قرارداد یک پیمانکاری را گرفته بودند. یعنی این مسائلی که مطرح میشود موضوعاتی است که واقعیت دارد.
او ادامه داد: متاسفانه یک باب زشت و زنندهای باز شده است که نمایندگان چه در دورههای قبلی و چه اکنون انجام میدهند و این مسائل را میتوان به کرات مشاهده کرد کما اینکه در پرونده بابک زنجانی ما با همین موارد برخورد کردیم و تعدادی از نمایندگان به زنجانی وصل بودند.
برخی نمایندگان مجلس برای باج گیری به حربه های مختلفی متوسل می شوند
سلطانی گفت: من نمیخواهم بگویم اکثریت نمایندگان اینطور هستند بلکه عده قلیلی از آنها چنین رفتارهایی را در پیش میگیرند. اما متاسفانه در مجلس برخی برای باجگیری به حربه های مختلفی رو میآورند. البته این را هم بگویم برخی از نمایندگان تلاش میکنند برای حوزه انتخابیهشان امتیازی را بگیرند هرچند این موضوع باز هم قابل توجیه نیست اما در مقایسه با منافع شخصی قابل توجیهتر است. بنابراین اصل آنچه که گفته شده است را حداقل به شخصه دیدهام و قابل تائید است.
او درباره نحوه برخورد با این رفتارها و نقش هیات نظارت و کمیسیون اصل 90 به عنوان نهادهای نظارتی داخل مجلس گفت: دستگاههای نظارتی که قطعا میتوانند نقش دارند اما واقعیت این است که بعید است نظارت آنها فراتر از تذکر برود. به عبارت دیگر قطعا برخوردی با این رفتارها صورت نمیگیرد.
دستگاه های نظارتی در مجلس را باید تقویت کرد
این نماینده سابق مجلس با تاکیرد بر لزوم پررنگتر شدن دستگاههای نظارتی و تقویت نظارت گفت: به نظرم دستگاه های نظارتی پیش از آنکه این نمایندگان وارد مجلس شوند باید در این موارد حساسیت داشته باشند. ضمن آنکه باید دستگاه های نظارتی در مجلس را هم تقویت کرد تا حداقل درباره سوال و استیضاحها نظارت دقیقی صورت بگیرد.
پشت پرده انصراف نمایندگان از سوال از وزرا
سلطانی گفت: به هر صورت معنی نمیدهد چندین سوال از وزیر مطرح میشود و قبل از آنکه یکی از آنها به ثمر بنشیند نماینده از طرح آن منصرف میشود. این مشخص است که پشتپردهای دارد. لذا به نظرم لازم است درباره آنها یک نظارت دقیقی صورت بگیرد.
همه نمایندگان اهل زد و بند نیستند اما ….
او ادامه داد: به عبارت دیگر باید یک نظارت دقیقی درمورد سوالات و استیضاحها باید صورت بگیرد تا به نام مردم و به کام شخص نباشد. در جامعه اینطور جا افتاده است که همه نمایندگان اهل زد و بند هستند درحالی که واقعیت این نیست و افرادی که چنین معاملاتی انجام میدهند تعدادشان انگشت شمار است اما متاسفانه به گونهای برخورد کردند که همه نمایندگان و همه مجلس را زیر سوال بردهاند.
سلطانی گفت: لذا بحث نظارت باید یک مرحله قبل از نمایندگی باشد و به جای آنکه بر مسائل پیش پا افتاده متمرکز شود این مسائل را مورد بررسی قرار دهند؛ از سوی دیگر باید یک مرحله نظارت هم بعد از نمایندگی باشد یقینا باید یک دستگاه نظارتی بر رفتار نمایندگان وجود داشته باشد باز هم تاکید میکنم درست است که دستگاههایی مانند هیات نظارت بر رفتار نمایندگان و … در مجلس وجود دارد اما واقعیت آن است که نظارت این دستگاهها یک نظارت صوری است و نه یک نظارت واقعی.
27216