، کم کم بوی ماه مهر در سراسر ایران می پیچد و موعد رفتن به مدرسه دانش آموزان فرا می رسد ولی امسال با همه سالهای تحصیلی تفاوت دارد. کرونا، باعث شده تا روند زندگی عادی مردم از جمله مدرسه رفتن دانش آموزان هم متفاوت شود. امسال قرار است سال تحصیلی در نیمه شهریورماه با در نظر گرفتن مسایل بهداشتی درباره جلوگیری از شیوع کرونا آغاز شود.

واقعیت این است که در روزگار کرونایی و آغاز سال تحصیلی، وقتی قرار است در مناطق قرمز، تمام کلاسها به صورت غیرحضوری و از طریق شبکه شاد، یک اپلیکیشن ایرانی وابسته به آموزش و پرورش برگزار شود، مشکلات دوچندان می شود.


وزیر آموزش و پرورش درباره این مشکلات می گوید: آموزش مجازی امسال با سال گذشته متفاوت است، آموزش مجازی در سال تحصیلی گذشته زمانی آغاز شد که دو سوم سال تحصیلی طی شده بود و معلمان شناخت کافی نسبت به دانش آموزان داشتند، اما امسال اگر از آغاز آموزش به صورت غیر حضوری آغاز شود، این فرآیند با مشکلاتی مواجه می شود تا ارتباط برقرار شود، بنابراین اصل براین است که تعامل معلم و دانش آموز برقرار شود.


حاجی میرزایی معتقد است: مسوولیت حفظ سلامت دانش آموزان مسوولیتی مشترک میان آموزش و پرورش و خانواده ها است. سعی شده محیطی امن و مناسب در مدارس برای دانش آموزان آماده شود، البته در این زمینه خانواده ها نیز باید با آموزش و پرورش همراه باشند.


وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس با آغاز سال تحصیلی باید در فرآیند آموزش فعال باشند، می گوید: معلمان در این فرآیند نقش متمایز و پیچیده دارند، آنها سال ها در کلاس های درس به دانش آموزان آموزش می دادند، اما امسال در شرایط متفاوت کار خود را دنبال می کنند.




توزیع کتابهای کاغذی در مدارس


آموزش مجازی در حالی برگزار می شود که توزیع کتابهای درسی کاغذی در مدارس در حال انجام است. یعنی بالاخره دانش آموزان یا اولیای آنها برای دریافت کتاب باید به مدرسه مراجعه کنند و این همه نکته کوچک نشان می دهد فرآیند آموزش اینترنتی با استفاده از کتابهای مجازی و PDF به تنهایی شدنی نیست.


نکته آنجاست که در این میان، دانش آموزان باید طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش نیاز خود به کتاب درسی را در سامانه Irtextbook.ir ثبت کرده باشند و در صورت تکرار ترم یا تغییر رشته، باید اعلام نیاز خود را ویرایش کنند.


حالا که آموزش مجازی است ولی کتابهای درسی، کاغذی، این سئوال پیش می آید که چرا بارگزاری کتابهای درسی در سامانه شاد به اتمام نرسیده است؟ در پاسخ به این سئوال مهم رضوان حکیم ‌زاده معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: برای ۳ ماه اول آموزش، همه محتوای درسی دوره ابتدایی و بیش از ۹۰ درصد محتوای دوره متوسطه در شبکه «شاد» بارگذاری شده‌ است.





شاد و گرانی اینترنت


از جمله نکاتی که درباره آموزش مجازی از طریق سامانه شاد باید به آن توجه کرد، هزینه های بالای آموزش مجازی در ایران است. خرید گوشی تلفن یا تبلتی که توان حضور مجازی در کلاس را به دانش آموز بدهد، هزینه اتصال به اینترنت و استفاده مداوم از سرویس های اینترنتی برای دریافت درس، انجام تکالیف و بارگزاری آنها، هزینه مضاعفی است که به خانواده ها برای آموزش مجازی تحمیل می شود.


به خاطر این هزینه هاست که بسیاری از فعالان حوزه آموزش از وزارتخانه مربوط به درس و مشق بچه ها خواسته اند تا دست کم هزینه های استفاده از اینترنت برای شبکه شاد، رایگان شود. آنها به قانون اساسی استناد کرده اند و استفاده از آموزش مجازی با پرداخت هزینه را مخالف حق برخورداری از آموزش رایگان در قانون اساسی می دانند. این فعالان معتقدند: «طبق اصل سوم قانون اساسی دولت‌ها موظفند تا امکان تحصیل رایگان را برای همه افراد جامعه فراهم آورند، اما در حالی که طبق وعده قبلی وزیر آموزش و پرورش در تیر ماه امسال بنا بود تا هزینه اینترنت برای سامانه آموزشی شاد برای دانش‌آموزان و معلمان رایگان باشد، چند روز پیش محمود حبیبی، مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مذاکرات برای کاهش هزینه‌ها در اینترنت شاد از رایگان نبودن این سامانه هم برای دانش‌آموزان و هم برای معلمان خبر داد! بر این اساس طبق آخرین مصوبات بنا شده تا برای استفاده از اینترنت ثابت، آبونمان ماهانه تعیین شود. تعیین هزینه برای اینترنت شاد در حالی است که این سامانه از ترافیک داخلی استفاده می‌کند و رایگان کردن آن چندان هزینه‌ای روی دست دولت نمی‌گذارد. البته اگر بخواهیم به این موضوع به چشم هزینه نگاه کنیم؛ چراکه در عمل رایگان کردن سامانه شاد برای دانش‌آموزان سرمایه‌گذاری برای در حوزه آموزش و سلامت به شمار می‌رود. با این همه فعلاً بنا نیست شاد رایگان باشد و باید هزینه اینترنت ر اهم به سبد هزینه‌های جدید تحصیل دانش‌آموزان اضافه کرد و والدین ناگزیرند در کنار صرف هزینه‌های میلیونی برای تهیه گوشی تلفن هوشمند یا رایانه و تبلت برای فرزندانشان هزینه آبونمان اینترنت شاد را هم بپردازند. از این جالب‌تر اینکه این هزینه حتی برای معلمان هم رایگان نشده‌است. به بیان دیگر انگار دولت به اضطرار دانش‌آموزان و معلمان برای حضور در کلاس‌های مجازی به چشم ظرفیت بالقوه برای درآمدزایی نگاه می‌کند و در شرایط کنونی به جای کمک به بحث آموزش، بازاری بزرگ به اندازه مصرف اینترنت ۱۲ میلیون دانش‌آموز در اختیار دولت قرار گرفته‌است.»




بیشتر بخوانید:


آغاز تحصیل تصویری معلمان از نیمه شهریور


دانش آموزان الزامی برای استفاده از فضای مجازی و گوشی هوشمند ندارند




پاسخ وزیر آموزش و پرورش به این انتقادات چندان واضح و قانع کننده نیست. حاجی میرزایی درباره رایگان شدن اینترنت در فضای شاد می گوید: ستاد ملی مبارزه با کرونا به کمیته‌ای متشکل از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و آموزش و پرورش ماموریت داده که این موضوع را بررسی کنند.


وزیر آموزش و پرورش اطلاع داد: پیشنهاد شده یک سوم هزینه اینترنت استفاده از شبکه شاد پرداخت شود که البته قابل تجدید نظر است و امید است به زودی تصمیم گیری لازم برای هزینه های مربوط به شاد انجام شود.


حاجی میرزایی درباره ارائه تبلت های دانش آموزی هم گفت: برای ارائه تبلت ارزان کارهایی انجام شد، اما امکان واردات کم است و تامین منابع مالی مشکلاتی دارد و تولید داخل هم کافی نیست. تعدادی از دانش آموزان که به تلفن هوشمند دسترسی ندارند به طرق دیگری تحصیل آنها را جبران می کنیم که با مشکل مواجه نشوند.


او یک بار دیگر هم این سخنان را درباره رایگان شدن اینترنت دانش آموزی تکرار کرده بود و گفته بود: کارگروهی از طرف دولت مأمور شده و به نتایجی رسیده است و پیشنهادهایی آماده‌شده که تا قبل از آغاز سال تحصیلی اعلام خواهد شد.


عملا تا آغاز سال تحصیلی ۴-۵ روز بیشتر باقی نمانده است و تا این لحظه معلوم نیست بالاخره اینترنت شبکه «شاد» رایگان می شود یا نه؟


احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در بحث اینترنت رایگان شاد می گوید: به دنبال کمک هستیم و مجلس هم تمایل دارد در این باره کمک کند و این اتفاق را پیگیری می‌کنیم.




۴۷۲۳۱

hotnewsخبر4 سال پیش • dahio.com • 16

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها