علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت یادآوری کرد: این مطالبات منجر به بروز جنبش دوم خرداد و پیدایش دولت اصلاحات شد و جنبشهای دانشجویی زمینهسازی اصلی اصلاحات شدند. دانشگاه با آرمان عدالتخواهی تحریک و در کنار آن آزادیخواهی را نیز مطرح کرد و دوباره به اصل خود بازگشت.
وی خاطرنشان کرد: این جنبشها سبب شد کسانی که از جنبش اصلاحات راضی نبودند به فکر سرکوب جنبش دانشجویی شوند. در ۱۸ تیر ۷۸ ضربهای به دانشجویان آغازگر جنبش وارد شد و انتقام جنبش دوم خرداد را از آنان گرفتند، دانشجویان براساس ضربه سنگینی که به آنان وارد شد دچار نوعی سردرگمی شدند و از آن جنبشهای دانشجویی به سمت رفتارهایی رفتند که میتوان از آن به خودزنی تعبیر کرد. دانشجویان باید به روش خودبازگردند و شاید دیگر بازگشتن شدنی نباشد، ولی دانشجویان همچنان جوان و آرمانگرا هستند. ضربهای که در سال ۷۸ به دانشجویان وارد آمد سبب شد که برخی از دانشجویان منفعل و برخی رادیکال شوند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تشریح کرد: رادیکالی شدن موجب ایجاد روحیه مطالبهگری شد و به جای اینکه این مطالبات به نهادهای دولت معطوف شود به دولت اطلاحات معطوف شد و طرح شعار عبور خاتمی زمانی بوجود آمد که رادیکالیستی شکل گرفت و تبدیل به حرکت در چالش دولت اصلاحات و روند اصلاحات شد.جنبش سبز در سال ۸۸ رادیکالیتر از جنبش اصلاحات بود و از حضور جمعیتها در خیابان بهره میبرد، این حرکت در سال ۸۸ منجر به این شد که دانشجویان و اصلاحطلبان با این حرکت همگام شوند. بعد از سرکوب جنبش سبز، ضربات سنگینی برای دانشجویان و کنشگران سیاسی داشت.
شکوریراد اظهار کرد: نسل جوان جامعه پرسشی را از اصلاحطلبان مطرح کردند که دستاورد عدم شرکت شما در انتخابات چه بود؟ مطالبهگری نسل دانشجو در آن زمان باعث شد که به طور جدی در خصوص شرکت در انتخابات سال ۹۲ فکر شود، اصلاحطلبان توانستند پیروزی را در سال ۹۲ تا ۹۶ بدست آورند.بعد از گام بزرگی که در انتخابات سال ۹۶ برداشته شد به دلیل رویکردهایی که دولت روحانی داشت و فشارهایی که به وی وارد آمد سبب شد که مجددا سرخوردگی در جامعه بوجود آید. ما در شرایطی هستیم که جامعه دچار نوعی سرخوردگی، یاس و رادیکالیسم در مطالبات است.
وی تصریح کرد: اصلاحطلبی در برخی از بخشهای جامعه رنگ باخته و به جای آن تحول ساختاری و براندازی شکل گرفته و مطالبات براساس این پرسش است که ما تلاشی برای پیشبرد اصلاحات انجام دهیم. اکنون در شرایطی هستیم که اگر نتوانیم به درستی از این مرحله عبور کنیم مجددا در برابر شرایط قهقرایی قرار گرفته و عمر جوانان بدون داشتن افق روشن از بین خواهد رفت. ما مسئول این هستیم که از وقوع این اتفاق جلوگیری کنیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب بیان کرد: دانشجویان دارای شرایط سختی هستند، کاهش منزلت، دشواری فعالیتهای سیاسی، شرایط امنیتی و تحولات نسلی موجب شده دانشجو از جمعگرایی و رفتن به دنبال آرمان جمعی، به دنبال آرمانهای فردی و منافع فردی برود.
۲۱۴۲۱۲