رضا صالحی امیری نشستی را به صورت آنلاین با خبرنگاران برگزار کرد. او در ابتدای این نشست با توجه به در پیش بودن روز خبرنگار بیان کرد: در ایران تعریف جایگاه خبرنگار منطبق با کارکرد و شان خبرنگار نیست و باید تغییری انجام شود. رسانه در گذشته ابزار و بستر انتقال بود اما الان هدف است و می تواند در جهت توسعه یا تخریب اهداف ملی عمل کند. اگر در ایران، استقلال در گفتمان را به رسمیت بشناسیم و ابزار فشار را از روی خبرنگار برداریم اتفاقات قشنگی رخ می دهد. خبرنگاران ابزار دستگاه خود نیستند اما قضاتی هستند که باید عادلانه و آگاهانه کار کنند. خبرنگاران باید عادل و آزاد باشند. در سیستم متاسفانه شکافی بین ما و رسانه ایجاد شده است. معتقدم رسانه ها در هر نقطه ای هستند باید مشاور مدیران باشند. در واقع رسانه سمت مشاور داشته باشد نه صرفا سمت ناظر. کار رسانه نه تخریب است نه تجلیل بلکه کار رسانه نقد سازنده است.
*کناره گیری سجادی را تکذیب می کنم
صالحی امیری در مورد سکوت او در مورد کناره گیری نصرالله سجادی از پرونده جودو گفت: من کناره گیری آقای سجادی را تکذیب می کنم. جودو یک پرونده ملی است. وزارت ورزش و ما مشترکا برنامه را پیش می بریم. به این باور دارم اگر رسیدگی عادلانه انجام گیرد جودوی ایران سربلند بیرون می آید. جلساتی دارد برگزار می شود و کار حقوقی انجام می شود. مطمئن باشید وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون جودو داریم همکاری می کنیم و امکان ندارد چالشی پیش بیاید و ما ساکت باشیم. فقط خواهش می کنم تا زمان برگزاری دادگاه به آن نپردازید. در این پرونده وقت اصلی برای وکیل است و تنها پنج دقیقه وقت به شهود داده شده است. ما باید روی لایحه و دفاع قوی کار کنیم. از روز اول آقای علی نژاد به عنوان مسئول پرونده جودو انتخاب شد چون رییس کمیسیون بین الملل است.
صالحی امیری در پاسخ به این پرسش که سجادی در دادگاه جودو شرکت می کند یا خیر، گفت: بله شرکت می کند.
*فدراسیون ها باید بودجه خود را اندوخته کنند
او در مورد اینکه به بودجه واریزی به فدراسیون ها نظارت می شود، گفت: برنامه ای را برای چهار سال تعریف کردیم که بودجه از عدد ۳۳ میلیارد به ۱۵۰ میلیارد برسد. در همین میزان با رشد پرداخت و هزینه در ورزش قهرمانی مواجه خواهیم بود. در سه سال گذشته هر سال بودجه فدراسیون ها را ۱۰ درصد افزایش دادیم و پرداخت کامل هم به آنها داشته ایم. ما هر چه روی کاغذ تعهد کرده ایم را اجرایی کرده ایم. امسال هم ۱۰درصد بودجه فدراسیون ها را افزایش دادیم. البته با مشکلاتی بودجه را تامین می کنیم. در فصل اول ۲۵ درصد پرداخت کردیم در فصل دوم نیز ۲۵ درصد دیگر پرداخت خواهیم کرد. باید در فدراسیون ها بودجه اندوخته شود تا به محض آغاز تمرینات برای اردوها هزینه شود. دوم برای مشکلات زیر ساختی و تامین تجهیزات باید هزینه شود. ما الزام داریم به تعهد خود عمل کنیم و پس از آن می توانیم حساب کشی کنیم که فدراسیون ها ماموریت خود را انجام داده اند یا نه. اکنون نیز حدود ۷۰ درصد از هزینه عملیاتی فدراسیون ها انجام نمی شود.
*کمک ۱۰۰میلیونی به دوچرخه سواری و قایقرانی
صالحی امیری ادامه داد: ما کمک هایی علاوه بر بودجه مستقیم به فدراسیون ها داریم و برای فدراسیون قایقرانی و دوچرخه سواری هر کدام ۱۰۰ میلیون تومان تصویب کرده ایم که پرداخت کنیم. هر بودجه ای که برای فدراسیون ها بود شما ضربدر ۲ کنید چون مبلغ کمکهای غیر مستقیم ما خیلی بیشتر است. از فدراسیون ها مطالبه کنید گزارشی از عملکرد بودجه ای خود ارائه دهند. بنای ورزش در ایران برای عبور از چالش ها باید شفاف سازی باشد.
* ۵ میلیارد برای فدراسیون های المپیکی در نظر گرفتهایم
رییس کمیته ملی المپیک در مورد دیگر هزینه هایی که کمیته ملی المپیک باید پرداخت کند، گفت: ما ۵ میلیارد برای فدراسیونهای المپیکی در نظر گرفتیم. به ۱۰ نفر از المپینها که بورسیه کمیته بین المللی المپیک هستند، به صورت ریالی پول پرداخت میکنیم. هزینه اعزام، لباس، پاداش پای سکو، حق ماموریت، پاداش مربیان و … را برای بازیهای مختلف داریم. مثلا برای المپیک یک میلیون دلار پیشبینی کردهایم و باید ۲۰ میلیارد خرید کنیم که مبلغی از آن خریداری شده است. تعهد کردیم ۳.۵ میلیارد در نیمسال دوم به المپینها بدهیم.
*شورای نگهبان اساسنامه را رده نکرده بله ابهام ایجاد کرده است
صالحی امیری در مورد اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک در شورای نگهبان تاکید کرد: از دو سال قبل شورای نگهبان سیاست خود را بر این قرار داد که اساسنامه شرکتها و نهادهای دولتی به تصویب برسد. این موضوع اختلافی بین دولت و شورای نگهبان است. معاونان حقوقی آن دو در این مورد اختلاف نظر دارند. به عنوان دستگاه تابع سیاستها هستیم و به شورای نگهبان به عنوان نهاد بالا دستی پاسخگو هستیم. مسیر اساسنامه هیئت اجرایی، مجمع، کمیته بین المللی المپیک و صحن دولت بود که انجام شد. ما اصلاحات اساسنامه را در پیش داریم و فقط چند بند را در آن اصلاح کردیم و شورای نگهبان روی اصلاحات مشکلی ندارد.
وی افزود: یک مسئله وجود دارد که مربوط به اصل اول المپیک است که در این مورد اصلاح منشور از عهده کمیته ملی المپیک خارج است. ما هم در دو مقطع ۱۳۲۷ و ابتدای انقلاب رسما منشور را پذیرفتیم و تغییر منشور در صلاحیت ایران و هیچ کشوری نیست. شورای نگهبان اساسنامه را رد نکرده بلکه ابهام اعلام کرده و با همکاری معاونت حقوقی و گفتوگو با شورای نگهبان به دنبال رفع این مسئله هستیم. شورای نگهبان روی بند اول اساسنامه ایراد گرفته اما آیا ما میتوانیم منشور المپیک را تغییر دهیم؟ در گفتوگوی سه جانبه ما، دولت و شورای نگهبان میتوانیم رفع ابهام کنیم.
* رقابت در کمیسیون ورزشکاران سازنده بود
او درباره انتخابات پرحاشیه کمیسیون ورزشکاران و ماجرای محرومیت یکی از اعضای کمیسیون تصریح کرد: تقاضای من این است به جای تمرکز به گذشته به آینده فکر کنیم.کمیسیون ورزشکاران یکی از کمیسیون های مهم کمیته ملی المپیک است. همه اعضای آن فرزندان این سرزمین هستند و مورد احترام. چالش و گفتگو در هر انتخاباتی طبیعی است اما اصل مهمی را برای خود قراردادیم که عدم مداخله است. من در هیچ انتخاباتی مداخله ای نداشتم و ندارم. رقابت طبیعی است. از شما می خواهم روی رقابت متمرکز نشوید. من به عنوان رییس کمیته ملی المپیک در هیچ انتخاباتی مداخله ای نکردم. به نظرم آن رقابت سازنده بود.
صالحی امیری درباره ی انتخاب دو نفر در کمیسیون ورزشکاران گفت: ما از کمیته بین المللی المپیک استعلام کردیم و به ما اعلام شد رییس کمیته ملی المپیک می تواند تعدادی را معرفی کند اما تعداد آنها باید کمتر از افراد انتخاب باشند. من با رییس کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک هم صحبت کردم و گفت طبق آیین نامه کمیسیون ورزشکاران IOC عمل کنید. همه کمیسیونها مشورتی هستند باید برنامه های خود را ارائه بدهند. هر کدام سازنده بود به هیات اجرایی برده می شود تا تصویب شود. این کمیسیون مانند بقیه کمیسیون ها است. سعی می کنم در این هفته حکم ساعی را صادر کنم و اولین جلسه آن برگزار شود. معتقدم رقابت در کمیسیون ورزشکاران طبیعی بود.
او درباره ی گرفتن تاییدیه کمیسیون ورزشکاران در دقیقه ۹۰ گفت: تایید شفایی گرفته بودیم و می خواستیم در چارچوب خط منشی IOC کار کنیم آنها نیز مشکلی نداشتند. دوستان خواستار تایید کتبی شدند که فشار آوردیم و تایید کتبی را هم از IOC گرفتیم و به نظرم آن مجادله جایز نبود. ما دو نفر را معرفی کردیم که نماد وزنه برداری(بهداد سلیمی) و یکی دیگر نماد زنان ورزشکار(حمیده عباسعلی) است.
صالحی امیری ادامه داد: ما وارد مناقشات فدراسیونها نمیشویم. مثلا برای من نوشته بودند از قول شما نقل شده در انتخابات دوومیدانی از یک فرد خاصی دفاع میکنید در واقع از آقای کیهانی اسم بردهاند، آیا شما این کار را تایید میکنید؟ این موضوع را یک رئیس هیات از من سوال کرده بود. من جواب دادم کیهانی و هر عزیز دیگری حق دارند در انتخابات شرکت کنند. از قول من اعلام کنید هر عزیزی اعتماد مجمع را جلب کند مورد حمایت ماست. قهرمانان به من گفتند نظر شما برای ما مهم است که من جواب دادم صادقانه میگویم بنای هیچ گونه دخالتی در انتخابات ندارم چون جایگاه کمیته پدری است و نگاه پدر، نگاه برابری است.
*ممنوعیت برگزاری اردوها همچنان پابرجاست
صالحی امیری در مورد برگزاری اردوی فدراسیون ها در شرایط شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: ستاد مقابله با کرونا کماکان ممنوعیت برگزاری اردوها را حفظ کرده است و به نظر می رسد در آینده نزدیک هم این اتفاق رخ ندهد. چون پزشکان عنوان می کنند ورزشکاران دچار بیماری کرونا شوند دیگر نمی توانند به شرایط قهرمانی قبل برگردند. بنابراین نمی توان با سرنوشت ورزشکار بازی کرد. ما آکادمی ملی المپیک را آماده کرده بودیم اما دوباره بخشنامه سفت و سختی آمد که اردویی برگزار نشود.
او درباره اینکه بازیهای المپیک برگزار می شود؟ گفت: هم IOC و هم کمیته المپیک ژاپن مطمئن به کشف واکسن تا المپیک هستند و حتی اگر یک ماه قبل از المپیک کشف شود میتوانند ورزشکاران را ایمن کنند. سازمان بهداشت جهانی به طور مداوم به IOC مشاوره می دهد.
* در مورد سعیدی درخواست ادامه خدمت داده ام
صالحیامیری در پاسخ به این پرسش که کیکاووس سعیدی و داورزنی میتوانند تا المپیک بمانند یا خیر تصریح کرد: اصل قانون ۳۵ سال سابقه برای کارشناسی ارشد به بالا و ۳۰ سال برای لیسانس است. این قانون میگوید برای موارد خاص دستگاه میتواند تقاضا کند. این تقاضا به صورت سالیانه صورت میگیرد و هر سال باید تمدید شود. بخشنامهای را آقای انصاری زد که مصوبه شورای عالی استخدامی است مبنی بر اینکه همه مدیران ۳۵ سال را بازنشسته کنید. این ابلاغ محل اختلاف بین دیوان عدالت اداری و امور استخدامی است. وزارت ورزش در این خصوص تابع دولت است. آقای سعیدی عملکرد مثبتی داشته و به خاطر همین درخواست ادامه خدمت دادم بنابراین تا دی ماه سال آینده میتواند ادامه فعالیت دهد. همین موضوع درباره داورزنی و افراد دیگر هم مطرح شد. وزارت خانه باید در این خصوص صحبت کند.
*از قول من به رستمی بگویید چرا با خبرنگار بازی میکند!
رییس کمیته ملی المپیک در مورد اینکه کیانوش رستمی گلایه دارد کسی پیگیر تغییر رنگ مدال او نیست، تاکید کرد: رستمی با شما شوخی کرده است. با او تماس بگیرید و سوال کنید هفته گذشته چند مرتبه با آقای صالحی امیری صحبت کرده است؟ از قول من به او بگویید چرا با خبرنگار بازی می کند. من به او هم گفته ام روندی دارد که باید طی شود. از من هم تشکر کرد که پیگیری می کنم.
*در مسائل داخلی فدراسیون ها مداخله نمی کنم
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد تامین کمان برای میلاد وزیری گفت: ما صلاح نمیدانیم در مورد مسائل داخلی فدراسیونها دخالت کنیم ولی مسئلهای که در مورد کمبود کمان وجود دارد این است که شعبانیبهار مشکلات کمان ورزشکاران را مطرح کرد و ما هم ۱۰۰ میلیلون تومان دادیم ولی اینکه این پول در اختیار چه کسی باشد در اختیار رئیس فدراسیون است. به قایقرانی ۲۵ هزار دلار دادیم که خوشبختانه قایقها وارد شده است. من ضمن آگاهی از مسائل اما مداخله را جایز نمیدانم. بودجه تیراندازی با کمان حدود ۹۰۰ میلیون تومان است که یک چهارم فصل اول را گرفته و ۱۰۰ میلیون تومان هم در تجهیزات کمک کردیم که میشود حدود یک میلیارد تومان و بقیه مسائل مربوط به رئیس است.
*آخرین وضعیت اسپانسر کاروان
او در تعیین تکلیف اسپانسر کاروان برای المپیک نیز گفت: سال گذشته از میان اسپانسر ها، ایران نوین در مناقصه برنده شد. به امضا قرارداد هم رسیدیم اما بحث شیوع ویروس کرونا و تعویق المپیک برخورد کردیم و مسئله خود به خود لغو شد. اکنون در حال مذاکره برای تمدید قرارداد هستیم اما هنوز به قطعیت نرسیده ایم.
صالحی امیری در پایان گفت: هر تصمیمی که در مدیریت پرونده جودو به ریاست آقای علی نژاد گرفته شود ۱۰۰درصد به عنوان رییس کمیته ملی المپیک با آن موافقم. به هادی ساعی تبریک هم می گویم. او عضو هیات اجرایی است و همکاری نزدیکی با او خواهم داشت. سعی می کنم در برخی جلسات شرکت کنم.
251 251