در این بیانیه ای با اشاره به نشست سه جانبه و مجازی نمایندگان عراق، آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس آمده است که در این جلسه در باره موضوع پروژه اتصال برق عراق به کشورهای حوزه خلیج فارس گفت و گو شد.
بیانیه افزوده که این نشست با سازماندهی و حمایت آمریکا برگزار شد و هدف از آن افزون بر همکاری های اقتصادی، یافتن راهی مؤثر برای اجرای پروژه پیوند برق عراق به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.
وزارت خارجه عراق همچنین با اشاره به صدور بیانیه مشترک شرکت کنندگان در این نشست گفته است که دولت عراق، آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس حمایت کامل خود را از پروژه اتصال برق کشورهای عضو شورا به عراق اعلام کردند و واشنگتن نیز متعهد شد تا این پروژه را تسهیل و در صورت لزوم پشتیبانی لازم را ارائه دهد.
بیانیه افزود که این پروژه انرژی برق لازم را برای شهروندان عراقی تأمین می کند و از توسعه اقتصادی در عراق به ویژه در استان های جنوبی حمایت می کند.
بیانیه تاکید کرده است که دولت عراق، شورای همکاری خلیج فارس و ایالات متحده مشتاقانه می خواهند تا همکاری های بیشتر و نزدیک تری در زمینه های اقتصادی و انرژی داشته باشند تا زمینه ساز صلح، پیشرفت و رونق در منطقه باشد.
عراق شهریور ۹۸ قراردادی با شورای همکاری خلیج فارس برای یک خط انتقال برق امضا کرد، این خط انتقال ۵۰۰ مگاوات برق را به شبکه گسترده این کشور تا اواخر سال ۲۰۲۰ وارد می کند.
این خط انتقال ۳۰۰ کیلومتری از کویت به بندر جنوبی فاو عراق کشیده می شود و تأمین مالی آن بر عهده شورای همکاری های خلیج فارس است.
کمبود شدید و قطع طولانی مدت برق که گاهی تا ۱۵ ساعت هم در روز هم می رسد، یکی از معضلات عراق است که در مهر ماه ۹۸ از عوامل اصلی شکل گیری اعتراضات گسترده خیابانی در جنوب و مرکز عراق شد.
عراق با حدود ۱۱ هزار مگاوات کمبود برق مواجه است و اکنون جمهوری اسلامی ایران تنها کشور تامین کننده انرژی برق به میزان یک هزار و ۳۵۰ مگاوات در ساعت برای عراق است و حجم صادرات گاز برای تامین سه نیروگاه گازی تامین برق در عراق نیز بالغ بر ۱۸ میلیون مترمکعب در روز است.
دولت عراق در سال و ماههای گذشته تلاش گسترده ای را برای افزایش تولید و تامین برق انجام داده است با این وجود کمبود برق همچنان یکی از بحران های اصلی این کشور است.