سیدفرید موسوی با اشاره به اینکه همیشه فرار مالیاتی مطرح بوده است،گفت: باید بسترهای این فرار مالیاتی را شناسایی و مسدود کنیم.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به وجود درآمدهای نفتی در کشورمان، درآمدهایی مالیاتی را بیشتر برای جبران هزینه های دولت مطرح می کنیم.
وی گفت: هنجارهای اجتماعی و فرهنگی کشور درباره اخذ مالیات هم باید اصلاح شود. سازمان امور مالیاتی تاکنون از روش های سنتی برای اخذ مالیات استفاده کرده است.او ادامه داد: دستگاه هایی بودند که از ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی خودداری می کردند اما با پیگیری های مجلس ، فهرستی از این دستگاه ها ارائه شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: کمبود قوانین در زمینه اخذ مالیات نداریم و قوانین کافی وجود دارد اما سازمان امور مالیاتی به روش های سنتی اخذ مالیات ، عادت کرده است.موسوی اضافه کرد: طرح جامع مالیاتی را از دهه ۸۰ تعریف کردیم اما سازمان امور مالیاتی تا ماه پیش با توجه به رودربایستی که با برخی دستگاه ها داشت، ریزداده های آن ها را ارائه نکرده است.
وی گفت: هنجارهای اجتماعی کشورمان در زمینه فرارهای مالیاتی باید اصلاح شود زیرا هنوز فرار مالیاتی در کشورمان خیانت محسوب نمی شود و در بعضی اوقات فرار مالیاتی نوعی افتخار و هوشمندی و خلاقیت محسوب می شود.
موسوی با بیان اینکه رسانه ها باید در این زمینه نقش آفرین باشند و روشنگری کنند، افزود: این عادلانه نیست که مالیات کارمندان و کارگران، پیش از پرداخت حقوق آنها کسر می شود اما برخی صنوف، مالیات نمی پردازند.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد اقتصاد در کشورمان زیر زمینی است و رد پایی از آنها وجود ندارد، اضافه کرد: اگر اطلاعات و داده ها در سامانه سازمان امور مالیاتی تجمیع شوند این رقم کاهش خواهد یافت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: هنوز برای بخش هایی از اقتصاد کشورمان مانند خرید و فروش زمین و ارزش افزوده ملک مسکونی، پایه مالیاتی تعریف نکردیم و در این بخش خلاء قانونی داریم همچنین باید برنامه ای برای محدود سازی معافیت های گسترده و بی ضابطه مالیاتی داشته باشیم.