، حسین سلاحورزی در “کلاب هاوس خبرآنلاین با “موضوع ایدههای اقتصادی دولت رئیسی وامدار کدام تفکر اقتصادی است؟ ” گفت: معتقدم این پرسش که دولت آقای رئیسی گرایش به کدام تفکر یا مکتب اقتصادی دارد را کسی نتواند بهصورت مشخص پاسخ دهد. حتی شخص رئیسجمهور دولت سیزدهم هم به نظر نمیتواند جوابی برای این سؤال داشته باشد.
او افزود: واقعیت این است که ما در بحث حکمرانی اقتصادی اینقدر درگیر بدیهیات و موضوعات اولیه هستیم که اصلاً پاسخ به این سؤال خیلی درجه اهمیت بالایی ندارد.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: اساساً در حال حاضر میان مدیران اقتصادی مطرح کشور و نه حتی در میان کابینه اقتصادی مطرح آقای رئیسی جراحان حاذقی را نداریم که بیاید و بر سر اینکه نیم میلیمتر کمتر یا بیشتر بافت ناسالم اقتصاد ایران را ببرند باهم بحثوجدل کنند. شرایط اقتصاد ایران بهگونهای است که انگار یک پرستار بیمار دیابتی تابهحال روزی پنج وعده به بیمار خود نان خامهای میدادهاند.
سلاح ورزی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی معتقدم بحث بر سر اینکه مکتب و تفکر اقتصادی دولت در ایران چگونه است، با این جامعه آکادمیک اقتصادی که کوچک، کمعمق و کوچک است، بحث ناموجهی است.
او گفت: من ترجیح میدهم پرسش را اینگونه مطرح کنم که آیا آقای رئیسی در اداره اقتصاد کشور از اساس به عقل سلیم و مسلمات علمی گردن خواهد نهاد یا خیر؟
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر خود بخواهم پاسخ این پرسش را بدهم در ظاهر به نظر میرسد آقای رئیسی یکطور حق شنوی و سلامت نفس را در رفتارشان دارند که یک مقداری امیدوارکننده است ازاینجهت که ایشان موضوعات و نظرات کارشناسانه را بشنوند و به آنها گردن نهند.
سلاح ورزی افزود: اما در مقابل وقتی سابقه مدیریت و حکمرانی در کشور را مرور میکنیم و شرایط سخت فعلی اقتصادی کشور را در نظر میگیرم و در برابر آن اطرافیان رئیسجمهور دولت سیزدهم و افرادی که برای کابینه اقتصادی ایشان مطرح هستند را میبینیم، معتقدم سخت میشود باور کرد یا امید داشت آقای رئیسی قادر باشند یک اراده سیاسی کافی را فراهم کنند که بهحکم عقل سلیم در هدایت نظام اقتصادی کشور گردن بگذارند.
او گفت: نهتنها در رابطه با دولت آقای رئیسی بلکه درمجموع حکمرانی کشور در طول بیش از ۴ دهه گذشته بهخصوص با توجه به اینکه روزبهروز فشار بر اقتصاد ایران افزایشیافته و محدودیت منابع روزبهروز بیشتر شده، میتوان گفت کمابیش در حوالی عقلانیت اقتصادی و آزادسازی اقتصادی شنیدهشده است اما آنطور که باید این صداها اساس مؤثر نبودهاند. در دولت آقای رئیسی هم با توجه به کسانی که برای حکمرانی اقتصادی کشور مدنظر هستند میبینیم که عمده این افراد در اقتصاد تفکری نهفقط سوسیالیستی بلکه رسماً کمونیستی دارند.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: افراد مطرح برای کابینه اقتصادی دولت آینده به اقتصاد دستوری و برنامهریزیشده اعتقاد تام و تمام دارند. همچنین این افراد جهتگیریهای ضد بینالمللی و ضد اقتصاد جهانی دارند. بر این اساس به گمان من در دولت آتی ما بیشتر به سمت اقتصاد بسته خواهیم رفت و اگر بهصراحت بخواهم بگویم، آزادسازی اقتصادی و بازگشت به عقلانیت اقتصادی لباسی نیست که به تن دولت سیزدهم و حاکمیت اقتصادی کشور پوشیدنی باشد.
۲۲۳۲۲۹