برایش فرقی ندارد حاشیه تهران باشد یا روستاهای محروم سیستان و بلوچستان؛ هر جا احساس کند که حضوش موثر است حاضر میشود و در جواب اطرافیان که معتقدند این کارها مردانه است، میگوید «کار جهادی زن و مرد نمیشناسد. وقتی هدفت کمک به مردم باشد، خدا مسیرت را هموار میکند.»
شماره تلفنش را همه دارند
«پروانه غلامی» عضو فعال و نماینده گروه جهادی امام رضا(ع) در منطقه ۴ است و به خاطر سالها فعالیت در این حوزه تقریبا همه نیازمندان ساکن در منطقه و مناطق همجوار شماره تلفن همراهش را دارند و هر ساعت از شبانهروز که مشکلی داشته باشند بیرودربایستی تماس میگیرند. این جهادگر هم با روی باز جوابشان را میدهد و پیگیر حل مشکلشان میشود. چون معتقد است مردم اگر درد نداشته باشند و گرفتار نباشند که نصفهشب سراغ آدم را نمیگیرند. خدا را خوش نمیآید که نسبت به رنج مردم بیتفاوت باشیم.
تهیه ۵۰ جهیزیه در سال
از مهمترین اقدامات گروه جهادی امام رضا در سالهای اخیر تهیه جهیزیه برای عروسهای بیبضاعت است. خانممعلم که یکی از فعالترین اعضای این گروه جهادی است، با جذب حمایت خیران و نیکوکاران هر سال ۵۰ جهیزیه فراهم کرده و به دست عروسخانمهای نیازمند در سراسر کشور میرساند. او در این باره میگوید: «مردم خیلی خوبی داریم. وقتی فراخوان میهیم در گروههای مجازی خیلیها پای کار میآیند و کمک میکنند. به واسطه حمایت مردم و لطف خدا هر سال حدود ۵۰ جهیزیه جمع میکنیم و برای عروسخانمها در مناطق محروم تهران و سایر استانها میفرستیم.»
تامین لوازم منزل به صورت موردی هم بخشی از فعالیتهای خانممعلم است: «در سامانه «سایه» با نیازمندان و خیران به صورت مستقیم سرو کار داریم. در این سامانه نیازمندان وسایل مورد نیازشان را (وازم منزل، لباس و …) درخواست میکنند و بعد از راستیآزمایی با کمک نیکوکارانی که عضو همین سامانه هستند آن وسیله را تامین و در اختیارشان میگذاریم.»
گرهگشایی از اهالی روستای قصرقند
کمکهای خانممعلم که ابتدا از محلههای محروم منطقه ۴ و حاشیه تهران شروع شده بود حالا به روستاهای سیستان و بلوچستان هم رسیده است. این موضوع را «مریم نیکجو» یکی دیگر از معلمهای مدرسه که از خیران گروه جهادی و شاهد فعالیتهای معلم نیکوکار است، میگوید: «چند روز پیش خبردار شدیم در روستای قصرقند، از توابع سیستان و بلوچستان، مردم تانکر آب آشامیدنی ندارند و مخزن آب آشامیدنیشان با حیوانات مشترک است. وقتی خانم غلامی از صحت این ماجرا مطمئن شد، بلافاصله به آن روستا رفت و با پولی که به کمک خیران جمع شده بود چند تانکر آب خرید و در خانه روستاییان گذاشت.» نیکجو ادامه میدهد: «خانم غلامی در آن سفر متوجه شد که مردم روستا نان را قسطی میخرند و وقتی یارانهشان را میگیرند پول نان را پرداخت میکنند. این موضوع را با بچههای گروه جهادی در میان گذاشت و تصمیم بر این شد که با حمایت خیران هر ماه ۵ میلیون تومان بابت تامین آرد و پخت نان به اهالی روستای قصرقند پرداخت شود.»
حقوق یک شیفت کار؛ خرج کار جهادی
یکی دیگر از معلمهای مدرسه که از همکاران قدیم خانممعلم است میگوید: «این زن همه زندگیاش را وقف کمک به نیازمندان کرده است. یادم است اوایل فعالیتش در گروه جهادی، در مدرسه دو شیفت کار میکرد و حقوق یک شیفتش را به حساب گروه جهادی میریخت.» او ادامه میدهد: «گاهی به قدری سرگرم کمک به مردم میشود که از زندگی شخصی و فرزندش غافل میشود. مثلا، چند وقت پیش برای توزیع کمکهای مردمی و وسایل جهیزیه به یک انبار در دهکده المپیک رفته بود و به قدری سرگرم کار بود که فراموش کرده بود بچهاش را از مدرسه بیاورد.»
بیشتر بخوانید:
روزنامه اعتماد: حقوق مسئول دفتر عضو شورای شهر با حقوق ۳ خبرنگار برابر است
شگفتیهای ۶ زن قدرتمند ایرانی/ نخستین زن دریاسالار را بشناسید
۲۳۳۲۳۶