، علیاصغر سمیعی در یادداشتی درباره قیمت احتمالی ارز پس از توافق برجام نوشت: با اینکه برجام و توافقات احتمالی میتواند تواناییهای مالی بانک مرکزی را افزایش دهد، ولی آمدن مقداری پول به خزانه کشور نمیتواند بر واقعیتهای اقتصادی اثر جدی بگذارد.
وی افزود: مشکل اصلی اقتصاد کشور با توافقات احتمالی رفع نمیشود، ممکن است توافقات و آزاد شدن پولهای بلوکه شده و آزادی فروش نفت بتواند به طور موقت و مانند یک مسکن بر روی اقتصاد کشور اثر بگذارد، ولی درمان اصلی نیست.
این کارشناس بازار ارز تصریح کرد: ممکن است بعد از امضای توافق با تصمیمهای نابخردانه در داخل و توطئهگرانه در خارج و به ضرب تبلیغ و تزریق بیش از تقاضا و ساختن جو “همه چیز گل و بلبل است” به طور مصنوعی بشود، برای مدتی بسیار کوتاه قیمتها را پایین نگه داشته و بازار را به بهشت خارجکنندگان سرمایه از کشور و واردکنندگان کالاهای مصرفی و غیرضروری به کشور تبدیل کرد،
ولی بعد از چند روز که روند کاهشی قیمتها متوقف شود، بلافاصله خرید گسترده و هجوم مترصدین (و همچنین مترصدات) برای خرید آغاز و قیمتها افسار گسیختهتر از قبل رو به افزایش خواهد گذاشت.
سمیعی یادآور شد: این تجربهها را قبلا هم داشتهایم و ملموسترین آن، بعد از قبول قطعنامه ۵۹۸ بود، که قیمت ارز به کمتر از یک سوم کاهش یافت، که البته بعد از کمتر از شش ماه باز به همان قیمتهای قبلی برگشت.
وی متذکر شد: امیدوارم این نوبت مسوولان اقتصادی کشور از تجربههای گذشته درس لازم را گرفته باشند، و در این موارد با درایت بیشتری عمل شود.
مشروح یادداشت علیاصغر سمیعی را (اینجا) بخوانید.
۲۲۳۲۲۵