سامرند مرزنگ روز دوشنبه گفت: شب گذشته اعضای یک خانواده چهار نفری با علایم مسمومیت ناشی از مصرف قارچ به این بیمارستان مراجعه کردند که پس از مراجعه و مشاهده علایم مسمومیت، بستری و اقدامات اولیه درمانی و شستشوی دستگاه گوارش انجام شد.
او اضافه کرد: یکی از اعضای این خانواده که کودکی ۱۲ ساله بود به دلیل شدت مسمومیت و برای مداوا به مراکز درمانی در ارومیه مرکز استان اعزام و مادر این خانواده نیز با رضایت خود از بیمارستان ترخیص شد.
مرزنگ افزود: ۲ نفر دیگر از اعضای این خانواده نیز هم اکنون در بیمارستان امام خمینی(ره) تحت مداوا قرار دارند که وضعیت سلامتی آنان رو به بهبود است.
او از شهروندان خواست به هیچ عنوان اقدام به مصرف قارچ هایی که در طبیعت می روید و بطور عمده سمی هستند خووداری کنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد یادآور شد: شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی بسیار مشکل است و فقط افراد متخصص و با تجربه می توانند آنها را از هم تشخیص دهند.
مرزنگ افزود: قارچ های خوراکی منابع خوبی برای پروتیین، انواع ویتامین و فیبر است و با توجه به برخورداری از کالری کم نقش مهمی در سلامت افراد ایفا می کنند.
او به مردم توصیه کرد هنگام مصرف قارچ های خوراکی از راهنماییهای افراد با تجربه در این خصوص بهره ببرند و در صورت امکان از قارچهای پرورشی استفاده کنند.
پس از بارش های اخیر، گونههای مختلفی قارچ در مناطقی از استان رشد کرد و برخی افراد که توانایی کافی در تشخیص قارچ های سمی و خوراکی ندارند با مصرف آن دچار مسمویت شدند.
به گفته کارشناسان بیش از ۱۲ گونه قارچ سمی وجود دارد که با ویژگی های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی توان با قاطعیت سمی و غیرسمی بودن آن را تشخیص داد چون مصرف گونههای سمی می تواند منجر به مرگ یا آسیبهای جدی به کبد، اعصاب، کلیه ها و دیگر اعضای بدن شود.
قارچهای خوراکی دارای ساختارهای تولید مثلی (کلاهک) گوشت بوده و ممکن است رو یا زیر زمین ظاهر شوند که انواع روی زمین با دست چیده میشوند.
خوراکی بودن قارچها میتواند به صورت عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تعریف شود.
درد شکم، تهوع، استفراغ و ضعف و بی حالی از نشانه های مسمومیت با قارچ سمی است.
۴۷۲۳۴