در همین حال در جنوب تهران نیز اگر روزگاری میشد با رقمهایی کمتر از عددهای ۹ رقمی برای خرید خانه اقدام کرد حالا قیمتها به سقف رسیده و در آخرین اعلام نرخها نیز باید حداقل یک و نیم میلیارد تومان در دست داشته باشید تا شاید بتوانید خانه بخرید.
ماجرای رقمهای نجومی تنها مربوط به خرید خانه در تهران نیست و حالا بیشتر کلان شهرها و شهرهای بزرگ ایران را درگیر خود کرده است. از سوی دیگر این بحران در ابعاد وسیعتر حالا مساله رهن و اجاره مسکن را نیز با خود درگیر کرده است.
این شرایط عجیب و پیچیده در حوزه مسکن البته در حالی رخ میدهد که طبق قانون اساسی ساخت مسکن برای اقشار ضعیف جامعه یکی از مهمترین وظایف دولت است، اما دولتها در ایران تقریبا هیچ زمانی موفق به حل این بحران نشدهاند. دولت سیزدهم نیز که با وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال روی کار آمد، در اجرای این شعار ناتوان مانده است.
در واقع با احتساب نرخ فعلی پسانداز و در صورت رشد یکسان قیمت و درآمد، رسیدن به مسکن برای هر شهروند تهرانی در حدود ۱۰۹ سال طول میکشد.
کما اینکه طبق اعلام مرکز آمار، نرخ تورم سالانه دی ماه قیمت آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۴۰,۶ درصد رسیده است که نسبت به همین زمان در ماه قبل۳۷.۱ درصد، یعنی در حدود ۳.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت ماه جاری، نسبت به ماه قبل بوده که در دی ماه ۱۴۰۱ تورم ماهانه قیمت آپارتمانهای مسکونی شهر تهران ۹,۸ درصد بوده و تورم ماهانه دی ماه در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۴,۱ درصد)، ۵.۷ واحد درصد افزایش داشته است.
کما این که بررسی نتایج طرح «گردآوری اطلاعات پروانههای ساختمانی صادر شده توسط شهرداریهای کشور» از سوی مرکز آمار ایران در فصل تابستان سال ۱۴۰۱ نشان میدهد که در تابستان امسال، تعداد ۱۲۸۲۰ واحد مسکونی در پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران، پیش بینی شده و متوسط تعداد واحد مسکونی برای هر یک از این پروانههای احداث ساختمان ۸.۱ واحد بوده است. تعداد ۱۵۸۸ پروانه احداث ساختمان توسط شهرداری تهران در تابستان ۱۴۰۱ صادر شده است که نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۰.۸ درصد کاهش داشته است.
بیشتر بخوانید:
۴۶۲۲۰