به گزارش بخش اجتماعی سایت ، تنها ۱۰ دقیقه نرسیدن اکسیژن کافی بود تا فاطمه را از زندگی معمول و مانند همه انسانهای اطراف خود محروم سازد. روز شومی که در آن همراه با خواهر خود که دختران دوقلوی خانواده حمامی بودند پس از تولد به دلیل نرسیدن اکسیژن دچار ضایعه مغزی شده و حالا ۳۰ بهار است با دستانی ناتوان از حرکت دست و پنجه نرم میکند.
بله! روایت امروز ما هنرنمایی «فاطمه حمامی»، دختر توان یاب کاشانی که چند روزی است اوج هنرنمایی و ترسیم تصاویر زیبای او، مخاطبان بسیاری را جمع کرده است. دختر معلولی که علی رغم معلولیت ۸۵ درصدی و به راحتی سخن گفتن، خالق زیباترین تصاویر از طبیعت و پرتره افراد مختلف از جمله هنرمندان و فوتبالیستهای مشهور دنیا شده است.
به گالری که میرسم اولین تصویر تابلوهای رنگارنگی است که تمام دیوار ساختمان را پُر کرده است. جمعیت زیادی در وسط گالری مشغول تماشای خالق این تابلوها هستند و هرکس با گوشی همراه خود در حال گرفتن عکس و فیلم از او که در حال ترسیم نقشها آن هم با دو انگشت پای خود است، هستند.
اگرچه از کودکی از نعمت حرکت دادن دستها محروم بوده است و همه کارهای شخصی را مادرش انجام میدهد اما یک دنیا عزم و اراده پشت این ناتوانی جسمی نهفته است و انگار روز به روز استعدادهای او شکوفاتر میشود.
از دوران کودکی به نقاشیهای برادر و خواهرش نگاه میکرده و شوق ترسیم نقشها و چهرهها ابتدا با خطهای در هم تنیده در کاغذ آغاز شد و در وجودش زبانه کشید تا آنکه خود خالق زیباترین تصاویر شد و اکنون به نقاشی چیره دست تبدیل شده و نگاههای متعجب مخاطبان رامتحیّر هنرنمایی خود کرده است.
زهره اربابی، مادر فاطمه حمامی که همراه همسرش فاطمه را به تهران آورده است،میگوید: فاطمه ۳۰ ساله است. با خواهرش دوقلو بودند که خواهر فاطمه دوماه پیش درگذشت.
فاطمه به دلیل عدم رسیدن اکسیژن به مدت ۱۰ دقیقه دچار بیماری «سی پی» شد. او نمیتواند با دستان خود کار کند و توان انجام هیچ کاری را با دستان خود ندارد. دچار لکنت زبان است و به سختی صحبت میکند.
فاطمه تا کلاس پنجم در مدرسه استثنایی درس خوانده است و مدرک سیکل خود را نیز به صورت غیر حضوری و خصوصی امتحان داده و گرفته است.
فاطمه از ابتدا که خواهرش به مدرسه میرفت به نقاشیهایش نگاه میکرد و به این کار علاقه داشت. سال ۸۳ یکی از اساتید منطقه کاشان هفتهای یک روز در خانه به فاطمه نقاشی یاد میداد و از سال ۹۳ نیز آموزش چهره کشیدن را یاد گرفت.
اکنون در آمد خاصی از این راه ندارد و اگر درآمدی داشته باشد خرج خرید لوازم مورد نیاز خودش میشود. او از طریق صفحه اینستاگرامش نقاشیها را معرفی میکند. همه کارهای شخصی فاطمه را خودم انجام میدهم و او فقط با دو انگشت پای راستش نقاشی و شماره گیری گوشی همراهش را انجام میدهد.
«جواد حمامی»، پدر فاطمه گفت: شغلم نانوایی و ساکن سفید شهر از توابع آران و بیدگل هستیم.
فاطمه از کودکی نقاشی میکشید و به این کار علاقه داشت. من به شوخی به فاطمه میگفتم کمتر خرج روی دستم بگذار و او به من جواب میداد به من اطمینان داشته باش، من حتماً تو را کربلا خواهم برد.
او بعد از ۵ و ۶ سال به وعدهاش عمل کرد و من و مادرش سه نفری به کربلا رفتیم. فاطمه در نقاشی پیشرفت کرد و در نمایشگاهی در کاشان دو تابلوی نقاشی او را خریدند. سال ۹۲ درآمد فروش دو تابلوی نقاشی که به مبلغ یک میلیون و دویست هزار تومان توسط یک فرد خیرّ خریداری شد را هزینه سفر سه نفره مان به کربلا کرد.
پدر فاطمه در حالی که تسبیحی در دست میچرخاند، ادامه میدهد: من هیچ وقت ناراحت بیماری و شرایط فاطمه نبودم و همیشه خدا را شکر کردم؛ شاید خدا قصد امتحان کردن ما را داشته است!
فاطمه در اتاق ۷ مترمربعی که هم اتاق خواب و هم محل کارش است، زندگی میکند. چند سال پیش نمایشگاهی در تهران برپاشد. او تابلوی شهدای منا را کار میکرد و کارهایش را علی ربیعی، وزیر سابق کار نیز دید.
فاطمه کارهای پرتره را سفارش میگیرد و مردم با او از طریق تلگرام و اینستاگرام ارتباط دارند. فاطمه ۸۵ درصد معلولیت دارد. فقط با دو انگشت کار میکند.
چند بار در کاشان و تهران نمایشگاه داشته است و اکنون حدود ۱۵۰ اثر دارد. مداد رنگی که فاطمه استفاده میکند ۱۴۰ رنگ دارد و اکنون با توجه به گرانیهای اخیر بیش از ۵ میلیون تومان قیمت دارد.
حداقل هزینه تابلوهای او حدود ۴۰۰ هزار تومان است. همه هزینهها را خودم میدهم و هیج جا از او حمایت نمیکند. در آینده قصد داریم در منطقه خودمان گالری آثار او را ایجاد میکنیم. فاطمه با ۸۵ درصد معلولیت کارهای دیگری مثل نویسندگی هم میکند و سه کتاب شعر، دل نوشته و جملات جذاب در آستانه چاپ دارد. /فارس