هرگز در گوش کودکان قطره نریزید

هرگز در گوش کودکان قطره نریزید
عفونت گوش میانی اگرچه در افراد مختلف کم و بیش دیده می‌شود، اما کودکان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند که گاهی به پارگی پرده گوش آنان منجر می شود.

دکتر ابراهیم رزم‌پا گفت: در قسمت گوش میانی لوله‌ای به نام شیپور استاش وجود دارد که رابط بین گوش میانی و عقب بینی(حلق) است، گوش میانی از یک طرف به پرده گوش می‌رسد واز طرف دیگر از طریق شیپور استاش به حلق راه پیدا می‌کند، بهترین حالت برای پرده گوش این است که هوای اطراف آن متعادل باشد که حفظ این تعادل در زمان باز و بسته شدن لوله استاش هنگام جویدن، قورت دادن آب دهان صورت می‌گیرد.

وی توضیح داد: چنانچه هر عاملی بر لوله ذکر شده فشار وارد کند و مانع فعالیت و عملکرد صحیح شیپور استاش شود، همچنین تجمع هر نوع مایع و ترشحاتی در پشت پرده گوش در صورت ادامه دار بودن، موجب عفونت در گوش میانی خواهد شد که اگر درمان نشود، به پرده گوش فشار وارد خواهد کرد و در نهایت موجب پاره شدن آن می‌شود.

این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: در سنین کمتر از دو سال به ویژه در نوزادان که مسیر گوش میانی در آن‌ها، کوتاه‌تر و مستقیم‌تر از افراد بزرگسال است، امکان عفونت با ورود مایعاتی مانند شیر و یا ترشحات دیگر به گوش میانی زیادتر است، به همین دلیل هم عفونت در این سنین بیشتر مشاهده می‌شود.

رزم‌پا تصریح کرد: برای جلوگیری از ورود شیر به گوش میانی و در نهایت ایجاد عفونت گوش در کودکان شیرخوار لازم است، ضمن شیر دادن به کودک، چه از طریق شیشه چه از طریق شیرمادر، کودک در یک وضعیت خاص نیمه نشسته و صاف قرار گیرد تا از امکان انتقال ترشح شیر به گوش میانی در وی جلوگیری شود، ضمن اینکه امکان ابتلا به عفونت در کودکانی که به وسیله شیر مادر تغذیه می‌شوند، به دلیل بالا بودن سیستم ایمنی‌شان نسبت به سایر کودکان، به ویژه در شش ماه اول بسیار کمتر است.

وی با بیان این‌که یکی از علائم ایجاد عفونت در گوش کودکان درد و بی‌قراری است، عنوان کرد: در این کودکان در صورت عدم درمان گاهی فشار عفونت به پرده گوش منجر به سوراخ شدن پرده و خروج عفونت از آن می‌شود که در این حالت درد کودک تسکین می‌یابد.

به گفته این متخصص گوش و حلق و بینی پرده پاره شده گوش کودک در صورتی که عفونت آن به وسیله آنتی بیوتیک از بین برود در عرض دو هفته سریعا ترمیم خواهد یافت، حتی در بسیاری از موارد خود به خود نیز ترمیم می‌شود، اما نکته مهم در این موارد استفاده نکردن از قطره گوش است که نه تنها در این زمینه کمک کننده نخواهد بود، بلکه موجب بدتر شدن وضعیت بیمار می شود.

رزم پا گفت: اگرچه عفونت گوش با تجویز آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما علت اصلی ایجاد عفونت باید مشخص و مرتفع شود، بنابراین لازم است بعد از تجویز آنتی‌بیوتیک برای درمان ، علت ایجاد عفونت توسط پزشک بررسی و مرتفع شود.

وی اظهار داشت: ازجمله عوامل دیگر که موجب عفونت گوش میانی در کودکان می‌شود، عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی و سرماخوردگی‌های مکرر است، که به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی نوزادان و اطفال قبل از دبستان به وجود می‌آید.

این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: از دیگر دلایل عفونت گوش میانی که موجب اختلال در عملکرد شیپور استاش می‌شود، وجود لوزه سوم یا ایجاد آلرژی در کودکان است که در مبتلایان به آلرژی تورم مخاط بینی و دستگاه تنفسی فوقانی دیده می‌شود و امکان ایجاد عفونت گوش میانی را در اطفال ایجاد خواهد کرد.

رزم‌پا عنوان کرد: اگر چه لوزه سوم که تا حدود چهار سالگی رشد کرده است، پس از آن تا ۱۰ تا ۱۲ سالگی شروع به پس‌رفت می‌کند، اما در صورتی‌که این اتفاق نیفتد و لوزه سوم باعث فشار روی شیپور استاش و ایجاد اختلال در آن شود، این افراد علاوه بر آن که مستعد عفونت گوش می‌شوند، با مشکلات تنفسی دیگری هم روبرو خواهند شد که در این صورت لازم است لوزه سوم آنان باید برداشته ‌شود.

وی همچنین گفت: در بزرگسالان نیز پاره شدن پرده گوش تا ۸۰ درصد قابل ترمیم است در صورتی که اگر عامل عفونت باشد، درمان شود و حتی در تروما یا سیلی خوردن که ضربه وارد آمده، موجب پاره شدن پرده گوش می‌شود نیز در صورتی‌که از قطره گوش استفاده نشود امکان ترمیم وجود خواهد داشت.

 

جام جم

منبع

شاید دیگر مطالب را هم دوست داشته باشد

نوشته هرگز در گوش کودکان قطره نریزید اولین بار در آموزش ، سلامت، مطالب سینما و فناوری. پدیدار شد.

hotnewsسلامت6 سال پیش • dahio.com • 71



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها