، در پیام غلامعلی حداد عادل که برای درگذشت احمد سمیعی گیلانی، چهره پیشکسوت فرهنگ و ادبیات منتشر شده، آمده است: «استاد احمد سمیعی (گیلانی) بامداد روز چهارشنبه، دوم فروردینماه یکهزاروچهارصدودو شمسی، دیده از جهان فروبست. با درگذشت او، فرهنگستان، شخصیّتی ادیب و دانشمند را که عضو پیوسته این نهاد و مدیر گروه ادبیات معاصر آن بود از دست داد و ایرانیان و فارسیزبانان از دانش و ذوق نویسندهای فکور و توانا و مترجمی استاد محروم شدند.»
در ادامه این پیام چنین آمده است: «زندهیاد استاد سمیعی بااحاطه بر ادب دیروز و امروز فارسی، آگاهی از مبانی دانش زبانشناسی، تسلّط بر زبان فرانسه و آشنایی با زبان عربی در عمر پربرکت خود آثاری تألیف و ترجمه کرد که میتواند سرمشق نگارش درست و فصیح در زبان فارسی باشد. اهتمام او به درستنویسی سبب شد تا او را پدر ویراستاری در زبان فارسی بنامند.
فرهنگستان زبان و ادب فارسی فقدان دریغآمیز این استاد فرزانه را به عموم اهل فرهنگ و ادب بهویژه استادان، نویسندگان، ویراستاران و همشهریان گیلانی وی و خانواده محترم ایشان تسلیت میگوید و برای شادروان از خداوند بزرگ طلب آمرزش و آرامش روان میکند.»
همچنین کاظم موسوی بجنوردی، رئیس مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی در پیامی برای درگذشت سمیعی گیلانی نوشته است: «استاد احمد سمیعی گیلانی، از چهرههای درخشان فرهنگ و ادبیّات ایران، پس از یکقرن و دو سال، زندگی را بدرود گفت. او فرزند گیلان بود و از پایهگذاران ویرایش در ایران و کارنامهاش در ترجمه به فارسی، درخشان و از هر جهت در خور بیشترین اعتناست. استاد سمیعی خود محقق و نویسندهای توانا بود و میتوان گفت که در فنّ نثر فارسی مقامی بلند به خود اختصاص داده بود. به همین سبب، مقالات مربوط به بیهقی و تاریخ بیهقی در دائرهالمعارف بزرگ اسلامی به قلم شیوای اوست. اینجانب فراق این استاد بیمانند ادب ایران را بهویژه به فرزندانش، و سپس به جامعۀ فرهنگ ایران تسلیت میگویم و برای ایشان از درگاه پروردگار آرامش آرزومندم.»
احمد سمیعی (گیلانی)، پیشکسوت حوزه فرهنگ و ادبیات در ۱۰۳ سالگی از دنیا رفت.
۲۵۹۲۵۹