این شبکه تلویزیونی فرانسه در گزارش خود مشکلاتی ناشی از تحریم های آمریکایی علیه بیماران سرطانی و کمبود دارو برای این بیماران را مورد بررسی قرار داد و ادامه داد که مقابله رو در روی ایران با آمریکا همچنان ادامه دارد.
طاها یک پسر بچه هشت ساله است که به سرطان کبد مبتلا است. انجام شیمی درمانی های پی در پی برای او بسیار هزینه بر است. با این حال داروهای این معالجه نیز به سختی در دسترس می باشند. این واقعیتی است که نمونه های آنرا می توان در ایران بسیار دید.
مادرش می گوید: با حقوق همسرم نمی توانیم هزینه های درمان را بدهیم. هر بار شیمی درمانی حدود 1200 یورو هزینه دارد. بدون حمایت های مردمی این کار امکان پذیر نیست.”
درمان در ایران بسیار پیچیده شده است. کمبود دارو باعث شده است قیمت ها در کشوری که حقوق متوسط حدود 400 یورو است، بسیار افزایش داشته باشند.
مسئولان یک داروخانه به ما گفت: قیمت ها شدیدا افزایش یافته اند. برخی داروها سه تا چهار برابر گرانتر از قبل شده اند و این قابل پذیرش نیست.
از 2018 که آمریکا تحریم های ایران را دوباره برقرار کرد. تحریم های آمریکا شامل محصولات نفتی، بخش هواپیمایی و صنایع معدن و ممنوعیت استفاده از دلار می شوند، اما این تحریم ها بر واردات دارو نیز تاثیر گذشته است.
پیشتر اسپوتنیک روسیه نیز در گزارشی اعلام کرد که مسعود بصیری مدیرکل دفتر برنامهریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی ایران با بیان این که تحریمهای آمریکا علیه ایران مربوط به سازمان کشتیرانی، بیمه و انتقال پول باعث بروز مشکلاتی در روند واردات مواد غذایی به این کشور شده است، گفت: سخنان و مواضع مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه واردات دارو و مواد غذایی تحریم نیست با واقعیت نخوانده و نادرست است، چرا که واردات محصولات خارجی نسبت به گذشته دشوارتر شده و در شرایط عادی و نرمال انجام نمیشود.
وی افزود: مقام های آمریکایی مدام در بوق و کرنا میکنند که غذا و دارو مشمول تحریمها نیست، اما از طرف دیگر از روشهایی استفاده میکنند که واردات کالا از جمله محصولات غذایی و دارویی را برای ایران دشوار میکند. آمریکا تنها کلمه “غذا ” و ” دارو” را تحریم نکرده، اما در عمل برای واردات این کالاها مانعتراشی میکند.
این در حالی است تحریمها و کمبود برخی داروها به طور مستقیم مردم ایران را هدف قرار میدهد و هرگونه فرافکنی آمریکاییها در این زمینه، تلاش برای توجیه افکارعمومی است.
از طرفی به اذعان روزنامه امریکایی واشنگتنپست، به عقیده تحلیلگران اقتصادی، تحریمهای جدید آمریکا ضد موسسه های تجاری ازجمله بانکی که تا همین اواخر بیشتر پرداختهای ایران را در حوزه واردات کالاهای بشردوستانه انجام میداد، تأثیری ناامید کننده بر شرکتهای خارجی تأمینکننده دارو و سایر تولیدات دارویی داشته است.
بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت معتقدند که تحریم دارو و تجهیزات پزشکی و به خطر انداختن سلامت یک ملت به نام حقوقبشر، با انسانیت سنخیت ندارد.
به عقیده این کارشناسان، تحریم نبودن حوزه دارو ادعایی بیش نیست و در عمل آمریکایی ها نشان دادند که حوزه دارو نیز تحت تحریم ظالمانه آنها است و این ادعا تا عمل فاصله زیادی دارد.