، رشد تورم سبب خروج برخی کالاهای لوکس از غیرضروری از سبد مصرفی خانوار متوسط شده است. با این حال در برخی دهکها حتی برخی اقلام نیمهضروری نیز با رشد هزینهها جای کوچکتری را در سبد مصرفی خانوارها گرفتهاند.
در نظرسنجیای که در این خصوص در خبرگزاری خبرآنلاین منتشر شده بود، کاربران خبرآنلاین به این سوال که «کدام کالا را برای کنترل هزینه از سبد مصرفی حذف کردید؟» پاسخ دادند. یکی از کاربران خبرآنلاین در مقابل این سوال، به «سفر، تنقلات و لباس» اشاره کرد.
کاربر دیگری نوشت: «سفر، آجیل، غذای بیرون و رستوران، تفریح، لباس جدید و…»
کاربری عنوان کرد: «سفر، تفریح، لباس نو، گوشت قرمز، جگر، برنج و…»
یکی از کاربران خبرآنلاین تصریح کرد: «باید میپرسیدید کدامین کالاها، نه کدام کالا! خودم کلا غذای خوب، ماشین خوب، خانه خوب و… را حذف کردم.»
کاربری متذکر شد: «سفر، شیرینی، آجیل، لباس، تغییر محل زندگی به یک مکان با قیمت بهتر، رستوران و غذای بیرون؛ البته اینکه الان بیکار شدم هم تاثیر داشتهها و خرید کلا کالای نو. بیشتر یا میدم تعمیرات یا میگردم دست دوم پیدا میکنم مثل کامپیوترم که کارت گرافیکش سوخت و الان پول ندارم 20 میلیون پول کارت گرافیک بدم.»
کاربر دیگری نوشت: «لبنیات، تخممرغ و گوشت را کم کردیم.»
کاربری عنوان کرد: «لباس و کفش.»
یکی دیگر از کاربران متذکر شد: «بستنی، بیسکویت و شکلات را هفت ماهه نخریدم. شیرینیفروشی نرفتم. گوشت کم میخورم. تن ماهی اصلا نخوردم و البته لبنیات کم میخورم.»
کاربری متذکر شد: «شاید باور نکنید، اما امسال دفتر برای بچه نخریدم. تو سررسید سالهای قبل مشق مینویسه و ما عکسش را میفرستیم. دفتر خیلی گرون شده بود.»
223225