به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سینما در آمریکا صنعتی ریشهدار است و به دلیل قدمتش بحرانهای بسیاری را شاهد بوده است. از جنگ جهانی دوم تا رکود بزرگ اقتصادی نتوانستند این کسب و کار را از رونق بیاندازند. اما کرونا چیز دیگری است و بحرانی آفریده است که میتواند سرنوشت تاریک برایشان رقم بزند.
آن زمان که بیماری کووید ۱۹ در چین شیوع یافت و ۷۰ هزار سینما را به تعطیلی کشاند، زنگ خطر به صدا در آمده بود. بسیاری از زیان ۵ میلیارد دلاری برای صنعت سینما صحبت میکردند. اما همه کرونای جدید را انگار دست کم گرفته بودند و حالا صحبت از ۵ میلیارد دلار زیان به شوخی میماند و فقط در آمریکا صحبت از زیانی ۲۰ میلیارد دلاری است.
حالا کرونا یکی پس از دیگری کشورهای گوناگون را در گوشه گوشه جهان گرفتار کرده است و البته نوبت به آمریکا هم رسید. حالا دیگر آمریکا بیشتر آمار بیماران کرونایی را در سراسر جهان ثبت کرده است و شیوع بیماری سالنهای سینما را در تاریکی مطلق فروبرده است.
ثروتی که ناگهان ناپدید شد
از زمان شدت گرفتن کرونا در آمریکا، فقط چند روز لازم بود تا بزرگترین زنجیره سینماها یکی پس از دیگری به تعطیلی تن دهند و برای مدتی نامعلوم که حداقل بین ۶ تا ۱۲ هفته طول خواهد کشید، درهای خود را به روی تماشاگران بستند.
استودیوهای هالیوودی هم مجبور شدند که برخی از بزرگترین افتتاحیهها را لغو کنند. اکرانها به تعویق افتاد و البته کار تولید هم دچار مشکل شد. تا سالی ۲۰۲۰ به دورانی بحرانی برای صنعت سودآور فیلمسازی تبدیل شود.
با مرور کردن آمار سقوط ارزش سهام سینماداران بزرگ آمریکایی میتوان به عمق فاجعه پی برد. در نیمههای ماه مارس پنج تا از بزرگترین زنجیره سینماهای آمریکای شمالی بیش از نصف ارزششان را در بورس از دست دادند. حالا دیگر کرونا و تاثیرات کوتاه و بلندمدت آن به یک پدیده ترسناک تبدیل شده است.
«AMC» در این زمان ۵۸ درصد از ارزشش کم شد، «Cineworld» چیزی بیش از ۷۶ درصد، «Cinemark» در حدود ۶۸ درصد و «Cineplex» در حدود ۷۲ درصد کاهش ارزش را شاهد بودند. اینها پولهایی بود که از جیب سهامداران و مالکان عمده این بزرگترین سینماداران جهان بیرون رفت.
به همین دلیل سینماداران کوچک بزرگ از دولت فدرال تقاضا کردهاند که در بسته حمایتی به آنها توجه کند و دستشان را بگیرد شاید که از این توفان جان سالم به در ببرند.
فاجعه کی تمام میشود؟
سوال بزرگی که پیش روی بسیاری قرار دارد، و جواب مشخصی برای آن وجود ندارد زمان پایان این بحران است. هر چند که بسیاری از مدیران ابراز امیدواری میکنند هر چه زودتر این بحران به پایان برسد اما تجربه چین نشان داد که ماجرا به این سادگی هم نیست.
همین چند روز پیش بود که اعلام شد، چین پس از پشت سر گذاشتن بحران و در پی پایین آمدن شدید نرخ شیوع بیماری که در بسیاری مناطق به صفر رسیده است، سینماها را باز میکند. خبری که بسیاری را حتی در آن گوشه جهان در هالیوود خوشحال کرد، چرا که حالا میتوانستند فیلمهایشان در چین اکران کنند. این خبر خوش البته چندان دوامی نداشت چرا که مشخص شد با وجود مهار بیماری هنوز امکان باز نگاه داشتن سینماها نیست. همانطور که چین خیلی زود مجبور شد دوباره سینماها را ببندد.
البته نکته امیدوارکنندهای که برای آینده وجود دارد ترافیک فیلمهای هیجانانگیزی است که پشت در اکران ماندهاند و پس از پایان بحران یکی از پس دیگری روی پرده میروند. البته فیلمهای جدیدی هم برای سال ۲۰۲۱ برنامهریزی کردهاند که به این جمع اضافه میشوند. از انبوه فیلمهای مارول مثل «دکتر استرنج»، «مرد عنکبوتی» و «ثور» بگیر تا فیلمهایی مثل «دنیای ژوراسیک» و «آواتار».
بیشک در این میان باید به تاثیری که پدیده شیوع کرونا روی رفتار مردم خواهد گذاشت هم توجه کرد، و دید چقدر در رفتارهای اجتماعی پس از کرونا احتیاط پیشه خواهند کرد. آنچه که مشخص است، سال ۲۰۲۰ سالی نمادین در تاریخ صنعت سرگرمی خواهد شد.
۲۴۱۲۴۱